Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud si to pani neuvedomuje, nejspise bych to rekla, neni to zalovani, toto je bohuzel vazna vec. P. doktorka by mela vedet, ze pochybila aby se to priste neopakovalo, neee?
Neřekla bych to nadřízeným, ale jí ano - a to stylem, aby pochopila ,že příště to má říct hned, nebo se to ti nadřízení dozví..
zase bych jí nechtěla nechat kvůli tomu vyrazit..Ale chtěla bych , aby si to uvědomila a už se to neopakovalo..
Těžko říci, co jen nejlepší řešení - ty jí znáš nejlépe..Víš co se jí dotkne více a co hodí za hlavu.. ![]()
No, samozrejme, rict ji to muzes, jen aby to nehodila za hlavu a neposlala te nekam, ze se mas starat o sebe (i takovi lide jsou) toto ale neni sranda, jedna se o lidske zivoty!!!
No já nerada na někoho žaluju, ještě k tomu, když ten člověk by třeba mohl přijít o práci, ale na druhou stranu, tohle si přeci nemůže dovolit…Co když to příště udělá znova? ![]()
Bohužel asi to není dobrá doktorka. Nechtěla bych aby někdo takto zanedbal péči mé babičky. Kdyby se jednalo o kamarádku, také bych to neřekla zaměstnavateli.. Jí samozřejmě ano, a to asi tím stylem aby si uvědomila jestli se vůbec na tuto práci hodí.
Tak já, kdybych byla na místě té kolegyně, tak bych se na sebe nemohla ani do zrcadla podívat a asi bych se práskla sama, nebo jak ona se k tomu staví, má výčitky, je jí to líto nebo jí to je jedno?
Za normálních okolností, v jiné práci bych řekla, že to říkat nemáš.
Pokud se jedná o lékařské prostředí, tak by měla být samozřejmost, že se to říká. A měla bys to říct.
Nicméně nečekej vděčnost, protože tento alibismus, to je v našem zdravotnoctví naprosto běžné a nesetkala ses s tím nejspíš naposled. Tudíž se vděčnosti nadřízených nedočkáš a nejspíš si proti sobě hodně lidí znepřátelíš, přestože děláš správnou věc.
Chyby se stávají, ale nic to nemění na tom, že tvoje kolegyně tu paní zabila. Pokud to nebylo úmyslné, možná se poučí. Pokud to bylo z lenosti, alibismu,nevšímavosti a nezájmu(což je v českých nemocnicích běžné), pak část viny z opakování situace bude i na tobě.
Jsem možná krutá, ale bohužel znám spoustu lidí, kteří zažili nebo zažívají zbytečné utrpení kvůli těmto situacím.
Myslím, že jedno jí to není, ale osobně mi připadá, že se s tím nechce dál nijak zaobírat, jak bych to řekla - aby to nevyznělo špatně, prostě u toho člověka, u kterého je prognoza nulová a už jen " přežívá " tak konkrétně ona se až tak nesnaží,přijde jí například zbytečné učit takového člověka znovu chodit, nebo rehabilitaci, když ví, že to nemá smysl, resp. že to je jen na chvíli a bez odezvy. Má chvíli před důchodem, už počítá jen měsíce. Nemáme se zrovna v lásce, jednou jsme se dost chytly právě kvůli jejím neetickým praktikám, co jsem nerozdýchala, když lidi bere jak housky na krámě, a klidně nechá svléknutého 30 letého plně ochrnutého hodinu na chodbě, kterému to výborně myslí
Kdybych s tím ted běžela za nadřízeným, připadala bych si jako práskač, ale stále mi to leží v hlavě, jelikož vím, že se tomu dalo předejít, sice ne na dlouho, ale o pár měsíců určitě. Když jsem viděla jejího vnoučka, jak pláče, objímá jí, prosí - babičko moje, nespinkej
Ona si v tu chvíli pila vedle klidně kafe a já skoro brečela s nimi, její syn mně děkoval - ale za co… holky, není mi dobře.
No tak to bych ji ale fakt udala, takovýhle nemají ve zdravotnictví co dělat sakra!!! ![]()
Dej na svuj instinkt… nebudes PRASKAC!!! Tady bohuzel nejste prodavacky na krame!!!
Tak za sebe bych ji teda taky udala,není to žádný bonzování,ale bohužel vážná věc.Něco takovýho by se nemělo dít teda ![]()
Banny.J píše:
No tak to bych ji ale fakt udala, takovýhle nemají ve zdravotnictví co dělat sakra!!!
jde přece o život, takže souhlas, řekni to
budu doufat, že mě někdo takový nebude obstarávat
Já bych to řekla nadřízeným, protože by mi nedalo svědomí spát, kdyby se to mělo opakovat. Když to řekneš jen jí, tak tě nejspíš pošle někam, nevěřím, že se poučí, když jí to řekne kolegyně jen tak.
JE TO HODNĚ VÁŽNÁ VĚC.. jen dej pozor,protože když už má kolegyně do důchodu pár dní,tak tam je asi dlouho a nadřízení ji znaj dlouho a jestli ty si mladica,tak ju budou bránit,i když PRAVDU máš TY.. je to nefér,ale bohužel se mi něco podobného stalo a nakonec vyhodili mě… i když tehdy nešlo o život…
Mám dotaz, bohužel musím anonymně, je to citlivé, jedná se o jednoho mého pacienta. Jak by jste reagovali - před časem měl tento pacient ( starší babička )určité jasné příznaky vážné nemoci, moje kolegyně to nikomu neřekla, zřejmě to nepovažovala za důležité nebo nevěděla, že se jedná o předzvěst ?
To nevím. Ta paní nyní zemřela právě na tu příhodu, při mé službě a já se až v té chvíli od kolegyně dozvěděla o té předzvěsti, řekla mi to jen tak mimochodem, že tohle už se jí stalo krátkodobě jednou…kdyby o tom informovala tenkrát, nemuselo se to ted stát. Neví o tom nikdo jiný než já a ona. Nadřízení to nevědí. Kdybych její selhání řekla, paní to už nepomůže ale zase na druhou stranu mám výčitky, aby se to neopakovalo u jiného pacienta. Ona si to vůbec neuvědomuje.