Exekuce od ČKP

Anonymní
16.7.24 09:19

Exekuce od ČKP

Mám exekuci od ČKP za auto, které jsem provozovala, ale nebyla jsem majitel. Exekutor poradil abych si nechala na registru vozidel udělat výpis, která auta jsem vlastnila. Když se prokáže, že předmětny vůz jsem nevlastnila dá se exekuce zrušit?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26872
16.7.24 09:43
@Anonymní píše: Více

No a tys nereagovala na výzvy od ČKP?

Jinak ano, podej včas námitky proti exekučnímu příkazu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.7.24 09:47

@cecetka několikrát jsem jim psala, že nejsem majitel vozu a stejně mám exekuci

• Citovat
  • Upravit
19790
16.7.24 10:05

No, to nevím, ale když to radil exekutor, tak to můžeš zkusit.

Ale exekutor provádí exekuci na základě exekučního titulu. A protože ČKP není úřad, je v tomto případě exekučním titulem pravomocný platební rozkaz nebo pravomocný rozsudek u soudu.
Platební rozkaz může nabýt právní moci tak, že platební rozkaz byl dlužníkovi doručen, a ten nereagoval ve lhůtě 15 dnů podáním odporu.
Rozsudek může nabýt právní moci buď jednáním soudu.

Příležitost k obraně byla u soudu, pokud tedy je exekuční titul na tebe, tedy pokud jsi uvedena jako povinná.

Co bylo předtím? Přijímáš poštu na adrese svého trvalého pobytu, nebo jak to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
16.7.24 10:06

Exekuci nemáš bez soudu. Exekutor má v ruce jaký exekuční titul?

Kdo je provozovatelem vozu uvedeným v technickém průkazu?

On totiž podle nového zákona o povinném ručení za pojištění vozidla neodpovídá jeho vlastník, ale provozovatel. A to proto, že je to pojištění odpovědnosti z provozu (ne z vlastnictví).

Tady to máš.

Ale nový zákon ještě nenabyl účinnosti.

Příspěvek upraven 16.07.24 v 10:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8109
16.7.24 10:11

Tohle řeš přes právníka, jinak si s tebou každý vytře zadek. Aby to dostal exekutor, tak musel proběhnout nějaký soud. Toho ses nezůčastnila a nepředložila tam důkazy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.7.24 10:20

@eumedon v technickém průkazu je napsán majitel, auto nebylo přepsáno. Měli platební rozkaz

• Citovat
  • Upravit
35963
16.7.24 10:29

Takže jsi provozovala vozidlo a neplatila jsi povinné ručení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.7.24 10:34

@JancaS84 já ho platila, ale přišla exekuce na dobu, když už jsem ho neprovozovala.

• Citovat
  • Upravit
35963
16.7.24 10:43

A proč jsi to neřešila dřív a nechala to zajít až do exekuce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.7.24 10:46

@JancaS84 já jsem psala na ČKP, že nejsem majitel a že auto už dávno nemám. Vzal si ho majitel zpátky. No jo, byla to chyba.

• Citovat
  • Upravit
24862
16.7.24 10:49

ČKP obsahuje kolonky :
vlastník vozidla
provozovatel vozidla
pojistník

--
takže pokud jsi vozidlo byť jen provozovala a byla pojistníkem, dluh vznikl Tobě a ČKP je oprávněna k vymáhání.. oni dobře vědí, kdy je exekuce oprávněná

viz. třeba zde : POVINNÉ RUČENÍ PŘECHÁZÍ Z VLASTNÍKA NA PROVOZOVATELE VOZIDLA - Tedy toho, kdo s autem či jiným vozidlem podle definice zákona reálně jezdí. Prostě, kdo řídí, ten povinné ručení platí… Vlastník a provozovatel vozidla bývá sice ve většině případů ten stejný člověk, ale neplatí to vždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
16.7.24 10:50

Nám se to stalo, když jsme prodávali auto do bazaru. My ho odhlásili, ale bazar ho přihlásil až později a za to mezidobí nám to ČKP doúčtovala. Ovšem normálně nám poslali dopis, my jsme doložili kupní smlouvu a oni se nám ještě písemně omluvili, že je vše v pořádku a pojistné budou vymáhat po bazaru. K žádné exekuci nedošlo, to jsi musela prošvihnout dost dopisů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35963
16.7.24 10:53

No, tak to jsi udělala při první upomínce. Co ten zbytek?
No to už je asi jedno. Máš nějakej důkaz, že jsi mu auto předala zpět a už nejsi provozovatel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.7.24 10:59

@JancaS84 po každém dopisu jsem psala, že auto už nemám,.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel