Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj chci se zeptat, mám exekuci a potřebuji si někam zasílat plat je lepší si posílat mzdu na účet bráchy nebo složenkou? pokud složenkou budou mi to i tak strhávat? má s tím někdo zkušenosti?
Nicméně mám exekuci dohromady něco přes 200tis chci to ale začít řešit.. jenže to mám asi u 5 exekutoru jde to nějak spojit? poradíte mi nekdo jak to funguje? nebo budu muset obvolávat každého z nich, a domluvit se na splátkách? jak to bude se mzdou když to vyresim? poradi mi někdo co dělat, a jak to řešit vše? děkuji moc, je mi 18 let.
A dozvěděl jsem se to čerstvě když mi to přišlo vše po pár dnech
nicméně nechci to nechat jen tak, je to má chyba jsem si toho vědom takže budu rád za jakékoliv info.
@Sonic390 píše: Více
Je to jedno. Exekuci ti strhne už zaměstnavatel. Je jedno kam to pak pošle.
Spojit se dají jen stejné exekuce u stejného exekutora, takže tady nic. Jinak budou mít nějaké pořadí a v tom se bude jeden po druhem z tvého platu splácet.
@Sonic390 Zaměstnavatel není povinen ti posílat mzdu složenkou, takže tím je vyřešeno… A jinak si můžeš založit tzv. chráněný účet, či jak se to jmenuje, kam si mzdu po srážkách můžeš nechat posílat a na něj exekutor nesmí.
@Sonic390 Nějak mi nejde na rozum v 18 letech 5 exekucí. To snad ani není možné, aby si někdo stihl napůjčovat, nesplácet a dostat se do exekuce. To je záležitost minimálně pár měsíců. Řeš to v dluhové poradně.
Je skvělé, že chceš svou situaci řešit. Co se týče výplaty, pokud si ji budeš nechávat posílat složenkou, exekutoři mohou stále zjistit tvůj příjem a strhávat peníze přímo u zaměstnavatele. Nejlepší je kontaktovat exekutory a zkusit s nimi domluvit splátkový kalendář. Spojení všech exekucí do jedné lze provést, ale záleží na exekutorech, jestli s tím budou souhlasit. Možná by stálo za to vyhledat pomoc finančního poradce nebo poradny pro dlužníky.
@Sonic390 píše: Více
Hele, zajdi prvně do dluhové poradny a poraď se s nimi. Jestliže máš. 5 exekucí v 18 letech, není možné, že některá z nich vznikla v době, kdy jsi byl nezletilý? Za co jsou? MHD? Svoz odpadu?
Bránil ses nějak procesně v průběhu řízení?
Mrkni pro začátek sem:
https://www.clovekvtisni.cz/…jednostr.pdf