Exekuce a výplata

6
19.8.24 18:50

Exekuce výplata.

Ahoj chci se zeptat, mám exekuci a potřebuji si někam zasílat plat je lepší si posílat mzdu na účet bráchy nebo složenkou? pokud složenkou budou mi to i tak strhávat? má s tím někdo zkušenosti?
Nicméně mám exekuci dohromady něco přes 200tis chci to ale začít řešit.. jenže to mám asi u 5 exekutoru jde to nějak spojit? poradíte mi nekdo jak to funguje? nebo budu muset obvolávat každého z nich, a domluvit se na splátkách? jak to bude se mzdou když to vyresim? poradi mi někdo co dělat, a jak to řešit vše? děkuji moc, je mi 18 let.
A dozvěděl jsem se to čerstvě když mi to přišlo vše po pár dnech :? nicméně nechci to nechat jen tak, je to má chyba jsem si toho vědom takže budu rád za jakékoliv info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20901
19.8.24 18:53
@Sonic390 píše: Více

Je to jedno. Exekuci ti strhne už zaměstnavatel. Je jedno kam to pak pošle.

Spojit se dají jen stejné exekuce u stejného exekutora, takže tady nic. Jinak budou mít nějaké pořadí a v tom se bude jeden po druhem z tvého platu splácet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101729
19.8.24 20:00

@Sonic390 Zaměstnavatel není povinen ti posílat mzdu složenkou, takže tím je vyřešeno… A jinak si můžeš založit tzv. chráněný účet, či jak se to jmenuje, kam si mzdu po srážkách můžeš nechat posílat a na něj exekutor nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
19.8.24 23:00

@Sonic390 Nějak mi nejde na rozum v 18 letech 5 exekucí. To snad ani není možné, aby si někdo stihl napůjčovat, nesplácet a dostat se do exekuce. To je záležitost minimálně pár měsíců. Řeš to v dluhové poradně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
20.8.24 04:32

Je skvělé, že chceš svou situaci řešit. Co se týče výplaty, pokud si ji budeš nechávat posílat složenkou, exekutoři mohou stále zjistit tvůj příjem a strhávat peníze přímo u zaměstnavatele. Nejlepší je kontaktovat exekutory a zkusit s nimi domluvit splátkový kalendář. Spojení všech exekucí do jedné lze provést, ale záleží na exekutorech, jestli s tím budou souhlasit. Možná by stálo za to vyhledat pomoc finančního poradce nebo poradny pro dlužníky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
23.8.24 11:50
@Sonic390 píše: Více

Hele, zajdi prvně do dluhové poradny a poraď se s nimi. Jestliže máš. 5 exekucí v 18 letech, není možné, že některá z nich vznikla v době, kdy jsi byl nezletilý? Za co jsou? MHD? Svoz odpadu?
Bránil ses nějak procesně v průběhu řízení?
Mrkni pro začátek sem:
 https://www.clovekvtisni.cz/…jednostr.pdf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel