Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Anonymní píše:
Co je vám do toho, jaká byla má situace? Vy nemáte právo mě soudit, na to jste malý pan a pro mě cizí člověk. Pokud neodpovídáte k dotazu, nevyjadrujte se.
Jasně, tady to teď budou řídit zadlužení podvodníci. ![]()
@Anonymní píše:
Co je vám do toho, jaká byla má situace? Vy nemáte právo mě soudit, na to jste malý pan a pro mě cizí člověk. Pokud neodpovídáte k dotazu, nevyjadrujte se.
Je me do vas prd, to je pravda. Negramoti a neplatici jsou me u zadele, ale meli by ty exekutori byt drive informovani o cinech neplatice a zasahnout drive nez se vyssim dluhum vyhne tzn. sebrat veskery majetek a plat
@Zumpa píše:
Jasně, tady to teď budou řídit zadlužení podvodníci.
Presne
zrovna ona, ja nic ja muzikant ![]()
@Anonymní píše:
Děkuji za bohaté informace. Čím, že pokud se o někom řekne, že má exekuce a vyřizuje si insolvenci, pobízí to ke smýšlení, že se jedná o nespolehliveho člověka, který to má na háku. Dluhy si bohužel nesu z bývalého manželství a mám děti, na které jsem sama, takže jsem ztratila schopnost všechno splácet. Přesto, že mám děti, chodím do práce a snažím se věřitele formou insolvence maximálně uspokojit, tzn., splácet tak, jak se očekává, tedy měsíční splátkou že mzdy. Ještě jednou děkuji za informace. Exekutor mi vyhrožuje, že přijde a odneze mi nábytek, který i tak mám pořízeny z druhé ruky, abychom nějak bydleli. Proto jsem chtěla vědět, zda ho musím pustit do bytu, či nikoli.
Výmluvy. Oddlužení upřímně nechápu. Proč jako? Napůjčovat si ano, ale splácet a parazitivat na jiných ano? Ten exekutor už u tebe měl dávno být. A na ex se nevymlouvej. Proč neplatí i on? Z tohohle je mi vždycky na ![]()
@Anonymní píše:
Joo, nemáme právo tě soudit, ale pak nechtěj po nás poctivých, abysme ti to financovali. Protože takovéhle parazity financujeme pak všichni. Jen vy jste vysmátí
@Kockazvysocan píše:
Joo, nemáme právo tě soudit, ale pak nechtěj po nás poctivých, abysme ti to financovali. Protože takovéhle parazity financujeme pak všichni. Jen vy jste vysmátí
Nechame ji. Ted bude mit trest zit z ruky do huby, tak presne jak chtela. Sama at si v tom jede. Snad toto zadluzene stvoreni si deti nedela
@migmina píše:
Nechame ji. Ted bude mit trest zit z ruky do huby, tak presne jak chtela. Sama at si v tom jede. Snad toto zadluzene stvoreni si deti nedela
Asi jo, ale tohle mě vždycky nadzvedne. Bohužel psala, že už děti má.
@Kockazvysocan píše:
Asi jo, ale tohle mě vždycky nadzvedne. Bohužel psala, že už děti má.
Tak to pak chudaci deti jestli prevezmou geny po matce, tak budou dalsi negramoti okradat slusne lidi
Dobrý večer, mám dotaz, očekávám návštěvu exekutora, ale nevím zda-li ho budou zajímat sklepní prostory, jelikož nemám klíč od sklepa, ještě mi ho pronajímatel nedal.
@Anonymní píše:
Dobrý večer, mám dotaz, očekávám návštěvu exekutora, ale nevím zda-li ho budou zajímat sklepní prostory, jelikož nemám klíč od sklepa, ještě mi ho pronajímatel nedal.
Chudák pronajímatel
. Předpokládám, že o tvé exekuci neví.
@Anonymní píše:
@Kockazvysocan ne neví, protože jsem podala žádost o oddlužení a poslala plnou moc paní, která je přes dluhy a spolupracuje se SAS.
Ale pokud vím to není odpověď na můj dotaz, nebo ano podle Vás. Takže vám budoucím komentujícím poradím, 1. do dluhů se dnes člověk může dostat snadno i když je čestný a poctivý, stačí přijít o práci a v dnešní době to není těžké přijít o práci a bod 2. Nevím jak vás, ale mě rodiče učili neodpovídej pokud nemáš odpověď na daný dotaz a chceš pouze dělat chytrého ![]()
@Anonymní píše:
@Kockazvysocan ne neví, protože jsem podala žádost o oddlužení a poslala plnou moc paní, která je přes dluhy a spolupracuje se SAS.
Ale pokud vím to není odpověď na můj dotaz, nebo ano podle Vás. Takže vám budoucím komentujícím poradím, 1. do dluhů se dnes člověk může dostat snadno i když je čestný a poctivý, stačí přijít o práci a v dnešní době to není těžké přijít o práci a bod 2. Nevím jak vás, ale mě rodiče učili neodpovídej pokud nemáš odpověď na daný dotaz a chceš pouze dělat chytrého
Z pozice pronajímatele se mě to dotýká. Ne, do exekuce se nemůže dostat každý, ani v dnešní době. Je to jen o tom problémy řešit včas a nenechat je vyhnit. Kdybys byla chytrá a čestná, neměla bys na krku exekuci a v oddlužení neparazitovala na státu a na nás poctivých. A nemyslím si, že je to jen o " dnešní době", když už máš exekuci a požádáno o oddlužení. Asi se to táhne déle, ale tahle doba tomu nahrává na to to svádět.
@Anonymní píše:
Takže vám budoucím komentujícím poradím, 1. do dluhů se dnes člověk může dostat snadno i když je čestný a poctivý, stačí přijít o práci…
To je špatná rada.
Finančně gramotný člověk hospodaří tak, aby měl rezervu na půl roku. Je naprosto vyloučené, aby za tak dlouhou dobu nesehnal jinou práci.
Pro výkon exekuce je rozhodující, zda je návrh na oddlužení zveřejněný v insolvenčním rejstříku. V případě mobiliární exekuce bude exekutor chtít vidět nejen sklep, ale jakýkoli prostor, kde by dlužník mohl mít nějaký majetek.
@JTom píše:
To je špatná rada.
Finančně gramotný člověk hospodaří tak, aby měl rezervu na půl roku. Je naprosto vyloučené, aby za tak dlouhou dobu nesehnal jinou práci.
Pro výkon exekuce je rozhodující, zda je návrh na oddlužení zveřejněný v insolvenčním rejstříku. V případě mobiliární exekuce bude exekutor chtít vidět nejen sklep, ale jakýkoli prostor, kde by dlužník mohl mít nějaký majetek.
Děkuji za radu, ale občas není z čeho mít rezervu. To mi věřte. Učila jsem se zacházet s financemi, učili mě to i na SAS ale nebylo z čeho šetřit zjistili to když mi dělali rozpis financí.