Exekutor - může toto zabavit?

Anonymní
19.7.12 12:09

exekutor může to zabavit?

Může exekutor zabavit ledničku a židle se stolem?
děkuji a odpovědi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24Martina
19.7.12 12:26

Podle mě může exekutor zabavit cokoliv, ale jistě se tu najde někdo kdo to bude vědět líp.

• Citovat
  • Upravit
4306
19.7.12 12:28

Ano, židle a stůl lze (ale bývají to věci malé hodnoty, většinou to nemá cenu zabavovat, ale oblepit polepkami zabaveno se to může). Lednice je těžší případ. Záleží jak daleko máte obchod apod., ale zabavit ji obecně lze. Jedinou výjimkou je, pokud máte léky (důležité pro zdraví osob žijící v domácnosti), které musí být uloženy v lednici, poté ji zabavit nelze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.12 12:33
@JanaK88 píše:
Ano, židle a stůl lze (ale bývají to věci malé hodnoty, většinou to nemá cenu zabavovat, ale oblepit polepkami zabaveno se to může). Lednice je těžší případ. Záleží jak daleko máte obchod apod., ale zabavit ji obecně lze. Jedinou výjimkou je, pokud máte léky (důležité pro zdraví osob žijící v domácnosti), které musí být uloženy v lednici, poté ji zabavit nelze.

mame tri male deti, dluh splacim a stejnak dneska prisli. vzali diteti kytaru do hudebky, kompletne vse oblepili a pulku veci rovnou nalozili a odvezli.jen veci vetsi hodnoty nechali byt, v soupisu jsou veci prevazne od 50kc-300kc, jako mikrovlnka, dvd, deti veci…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.7.12 12:36

Jeste odvezli pc, na muj dotaz ze tam mam data(c. u.,r. c.)klientu a tudiz chci dist, mi pan rekl, ze moje smula, nevim jestli je mozne aby ty data zneuzili

• Citovat
  • Upravit
4306
19.7.12 12:39

No pokud přišli exekutoři, tak asi mají v ruce soudní rozhodnutí, takže jste předtím nespláceli. Máte uzavřený splátkový kalendář, pokud ano, tak by nemělo dojít k exekuci, ale také tohle může být jiná exekuce.
Kytara doufám nebyla půjčená z hudební školy, pokud nebyla a šlo o dárek dítěti, tak můžete zkusit podat vylučovací žalobu, neboť tato kytara patří vašemu dítěti, dali jste mu ji (ale je to dost nejisté, spíš hodně nejisté, pokud to nebyl dárek třeba od prarodičů a ti doloží koupi kytary a že ji dítěti věnovali).
Zabavit mohou vše, až na věci nezbytné k životu. Takže pár kousků oblečení, plenky, postýlku pro děti, pár kusů nádobí, a protože máte děti, tak nemohou zabavit pračku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.12 12:41
@JanaK88 píše:
No pokud přišli exekutoři, tak asi mají v ruce soudní rozhodnutí, takže jste předtím nespláceli. Máte uzavřený splátkový kalendář, pokud ano, tak by nemělo dojít k exekuci, ale také tohle může být jiná exekuce.
Kytara doufám nebyla půjčená z hudební školy, pokud nebyla a šlo o dárek dítěti, tak můžete zkusit podat vylučovací žalobu, neboť tato kytara patří vašemu dítěti, dali jste mu ji (ale je to dost nejisté, spíš hodně nejisté, pokud to nebyl dárek třeba od prarodičů a ti doloží koupi kytary a že ji dítěti věnovali).
Zabavit mohou vše, až na věci nezbytné k životu. Takže pár kousků oblečení, plenky, postýlku pro děti, pár kusů nádobí, a protože máte děti, tak nemohou zabavit pračku.

pracku nevzali, mame doklad ze nam ji kupovali rodice, kytara zusky byla

• Citovat
  • Upravit
4306
19.7.12 12:42
@Anonymní píše:
Jeste odvezli pc, na muj dotaz ze tam mam data(c. u.,r. c.)klientu a tudiz chci dist, mi pan rekl, ze moje smula, nevim jestli je mozne aby ty data zneuzili

Tak PC pokud nevyužíváš nezbytně k zaměstnání se opravdu zabavuje, téměř jako první. Ohledně toho, že ti odmítli vyjmout data klientů, zkus si stěžovat na úřad na ochranu osobních údajů a napiš na exekutorskou komoru, že může dojít ke zneužití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.12 12:42
@Anonymní píše:
pracku nevzali, mame doklad ze nam ji kupovali rodice, kytara zusky byla

bohuzel splaceli jsme, ale jen na dobre slovo s exekutorem, splatkovy kalendar nemame :poblion: :poblion:

• Citovat
  • Upravit
4306
19.7.12 12:43
@Anonymní píše:
pracku nevzali, mame doklad ze nam ji kupovali rodice, kytara zusky byla

Požádej učitelku o vydání dokladu o zapůjčení a předej to exekutorovi, jestli se odmítne domluvit, informuj zuš a řekni jim, ať podají vylučovací žalobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.12 12:43
@JanaK88 píše:
Tak PC pokud nevyužíváš nezbytně k zaměstnání se opravdu zabavuje, téměř jako první. Ohledně toho, že ti odmítli vyjmout data klientů, zkus si stěžovat na úřad na ochranu osobních údajů a napiš na exekutorskou komoru, že může dojít ke zneužití.

prosim te, nemela bys emaily na exe komoru a na urad na ochranu os. udaju? ja jsem z toho dneska mimo uz :,( :(

• Citovat
  • Upravit
4306
19.7.12 12:44
@Anonymní píše:
bohuzel splaceli jsme, ale jen na dobre slovo s exekutorem, splatkovy kalendar nemame :poblion: :poblion:

Tak to je dost velká chyba. Měli jste uzavřít dohodu o splátkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.12 12:45
@JanaK88 píše:
Požádej učitelku o vydání dokladu o zapůjčení a předej to exekutorovi, jestli se odmítne domluvit, informuj zuš a řekni jim, ať podají vylučovací žalobu.

doklad ze je pujcena jsme ukazali, nezajimal ho
pry na vyluc. zal. mame 30dni, jenze v zusce budou az zacatkem zari :think: ted jsem tam byla a nikdo tam neni

• Citovat
  • Upravit
barcas11
19.7.12 12:46
@Anonymní píše:
bohuzel splaceli jsme, ale jen na dobre slovo s exekutorem, splatkovy kalendar nemame :poblion: :poblion:

A vy nemáte účet, nebo nějáký stalý příjem, že vám vlítli rovnou domů zabavovat věci? :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.7.12 12:46
@JanaK88 píše:
Tak to je dost velká chyba. Měli jste uzavřít dohodu o splátkách.
:nevim: ted to vim taky, jenze ten exe nam v tel tvrdil, ze pry dohoda je zbytecna, kdyz budem platit
achjo, jsem az moc duveriva
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová