Šly byste do třetího dítěte v této situaci?

4885
18.7.12 16:15

Sly byste do třetího dítěte v této situaci?

Asi už tu podobné diskuze byly, ale sedíme s kamarádkou a navrhla jsem jí, že víc hlav, víc ví. Samozřejmě, že je to individuální, také to berem jen jako názory a budem rádi, když se vyjádříte.
Je jí 35, má 2 děti 7 a 2, mají hypotéku na 25 let, na měsíc jí zbývá na jídlo, oblečení atd. (po odečtení poplatků, pojištění atd.) 9000Kč. Nic neušetří.
Za rok jde její maminka do důchodu a bude hlídat malou a kamarádka se vrátí do práce (budou mít zhruba o 12000 měsíčně více) nebo otěhotní a nevrátí se do práceč atd.
Její manžel to nechává na ni, ale on má ještě dceru z prvního manželství, tak se do dalšího dítěte moc nehrne.
Kamarádka sama neví, miminko by moc chtěla, ale taky by chtěla,,trochu žít,,, snad rozumíte.
Prosíme o vaše názory na to, zda mít či nemít třetí dítko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Imane
18.7.12 16:19

Ahoj, tak já bych do toho nešla za těchto okolností, vrátila bych se do práce, pouze můj názor, jak bych se zachovala já :)

• Citovat
  • Upravit
7899
18.7.12 16:22

Jestli po mimču touží tak bych do toho ještě šla, na užívání bude mít ještě času dost kdežto na miminko ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
18.7.12 16:23

No já teda nevím, ale v tomto případě víc hlav víc ví neplatí…Jen ona ví jak moc manžel chce či nechce, jak mo cby si raději uýívala, nebo jak moc by chtěla mimčo :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4961
18.7.12 16:32

My jsme do toho šli :mrgreen: :mrgreen:,jeden bude mít 6,druhý bude mít když se mimi narodí skoro dva, nemusím nic kupovat (drahého),jen hadříky, kdyby to byla holčička, ale to je za pár kaček. Sice je všude bída, ale hlady neumřem. Navíc nám je skoro stejně (s tvou kamarádkou) a později by bylo už třeba pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ArankaC.
18.7.12 16:33

@Lenka002 Já myslím, že to záleží fakt na ní, jak se rozhodne, ale pokud to miminko další opravdu chce, tak má skoro nejvyšší čas, takže o těch penězích bych zas tak neuvažovala. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1165
18.7.12 16:34

Já bych do dalšího miminka nešla, mám jedno dítě zbývá mi na jídlo+oblečení 7tis. a musela jsem se vrátit do práce. Přece jenom vím, že se říká, že další dítě už není rozdíl, ALE co když se něco přihodí v našem případě spadne střecha nebo se mi narodí miminko a bude mít nějaké problémi nebo já po porodu? Jak říkám jsem ve stejné situaci jako kamarádka, máme taktéž takovou hypo a zbývající náklady, ale já jsem se vrátila do práce (dcera má 1,5 roku) a druhé miminko chci mít až na to bude, fakt… už nechci zažívat, že nemám na Vánoce, nebo řešit kolik dát kamarádce na svatbu když musím do minusu… ale říkám to je individuální, třeba to zvládnou, ale nikdo neví co za rok či dva bude, manžel může víííc vydělávat a nebo také můžou dát rodičák jen 5ti. já už raději nespoléhám… Držím palce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27012
18.7.12 16:37

Ja bych do dalsiho sla…nebo pokud je to mozne…co takhle aby na rok dva sla do prace, neco usetrila bokem a mezitim pracovala na tretim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
18.7.12 16:39

Jo jasně, to je pravda :-) ale já bych se třeba ńa čas vrátila do práce, vždyť mít třetí miminko v 35 nebo o dva roky později už není takový rozdíl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27012
18.7.12 16:48
@Kacenka1987 píše:
Jo jasně, to je pravda :-) ale já bych se třeba ńa čas vrátila do práce, vždyť mít třetí miminko v 35 nebo o dva roky později už není takový rozdíl..

to jsem si rikala taky ale rozdil je tma veliky :mrgreen: Alespon ja to tak vidim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
18.7.12 16:49

Tak sorry za názor :lol: :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6725
18.7.12 16:55

Pokud po miminku touží, tak bych do toho taky šla. Jak tu už zazněl názor - na užívání si má času dost, na mimi už tolik ne.
Co se týče peněz. S těma to je a bude bída vždycky. Já mám taky 9 tis na měsíc na tři děti a 2 dospělé. A je v tom jídlo, drogerka, pleny, UM, oblečení apod… je to někdy o hubu, ale dá se to.
Pokud nemá vysoké nároky na zabezpečení dětí, tak hurá do toho. Třeba bude mít manžel časem lepší práci a bude hej a mimi už ti nikdo neodpáře :-)

Chápu názor mladších ročníků, nicméně v 35 je rok sem rok tam znát už opravdu hodně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
18.7.12 17:00

To je na ní, jak to cítí. Pokud po miminku touží, ať neřeší finance a jde do toho. Ale pokud váhá.. Pak si myslím, že je lepší počkat. Za rok, dva to bude vidět jinak - jasněji. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
18.7.12 17:07

Moc děkujeme za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7899
18.7.12 17:48

Já jsem rok 86 otěhotněla bez problémů hned, ale ve 35 bych se bála že to nemusí jít taky tak rychle, takže odložit to za dva roky a snažit se třeba další dva, bude si vyčítat třeba že by to v těch pěta třiceti šlo rychlejc :nevim: je to holt stejně na ní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová