Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, syn ma atopicky ekzem a ma ho i plny oblicej a vypada to podobne, ale to by ti musel rict kozni.
Jinak co se tyce lovely, taky jsem v ni prala a problem nebyl, ale kozarky a alergolozky mi tvrdily, ze to je stejne svinstvo jako vsechno ostatni, tak jsem presla na ecozover zero z DM - uplne bez chemi, pro alergiky, misto avivaze ocet.
Jinak synovi se tyhle flicky delaly i po mem parfemu, takze jsem se nemohla vonet a sobe jsem prala stejne jako jemu, vzhledem k tomu, ze ho chovas atd…takze i lozni pradlo v tom ecozover atd…
A jinak cepici mas pletenou bez podsivky? ta by mohla dost drazdit…my prave kvuli ekzemu kupujeme jen ty, ktere maji podsivku
@LinduleK ahoj, děkuju za reakci. Čepici v poslední době moc neměl, nebyli jsme moc venku. Má ji bez šňůrek, bavlněnou, a na ni až dávám teplejší.
Od toho to není.
No a přepírám teda v té Lovele, uvidíme, jestli se zlepší či ne. Jinak si koupím ten prášek ecozover, jak radíš. Nemám vůbec zkušenost.
Ale vzhledem k tomu, že jsem prala celou dobu i v aviváži, myslím, že to bude z toho. Dneska si přeperu i svoje ložní v lovele i halenku anebo na halenku si dám vždycky plenu.
Prosím tě, kdyby byl alergický na prací prášek, tak už to tak bude navždy
nebo se to jak poroste ztratí ![]()
@Twitter píše:
@LinduleK ahoj, děkuju za reakci. Čepici v poslední době moc neměl, nebyli jsme moc venku. Má ji bez šňůrek, bavlněnou, a na ni až dávám teplejší.
Od toho to není.
No a přepírám teda v té Lovele, uvidíme, jestli se zlepší či ne. Jinak si koupím ten prášek ecozover, jak radíš. Nemám vůbec zkušenost.
Ale vzhledem k tomu, že jsem prala celou dobu i v aviváži, myslím, že to bude z toho. Dneska si přeperu i svoje ložní v lovele i halenku anebo na halenku si dám vždycky plenu.
Prosím tě, kdyby byl alergický na prací prášek, tak už to tak bude navždynebo se to jak poroste ztratí
ja myslim, ze to nemusi byt porad, treba jen jak je malinky tak mu to bude vadit a pak to prejde, synovi ted uz ani nevadi muj parfem. Ten ecozover je gel, je fajn, jen treba skvrny od jidla nevypere, jak tam neni ta chemie, tak je to nic moc co se ucinnosti tyce. Ale jednou mi nekdo poradil zlucove mydlo na skvrny, ze je to celkem prirodni a nedrazdi to a musim rict, ze funguje lip nez vanish
kostka toho mydla stoji 16 kč, prodává take DM
http://www.branakdetem.cz/…ni-1,5-l.htm
http://www.kazdaradadobra.cz/…rani-pradla/
@Twitter: drzim palce at to nic neni, treba jde vazne jen o nejaky zimni ekzemek, ktery sam zmizi
a nemuze mit reakci na nejaky krem na oblicej? ja uz pouzivam jen kosmetiku pro atopiky, ud biodermu nebo la roche posay a ted v zime mam davat na oblicej krem linola fett
Ahoj holky,
momentálně mu přepírám všechny hadříky i ložní v Lovele. Protože jsem používala Bonux a aviváž Lenor. Dcera teda takto citlivá nebyla. Proto mě nenapadlo okamžitě sáhnout po hypoalergenním prášku.
malý má asi 1,5 měsíce na pusince červený flek, který si občas škrábe. Ale nijak moc, takže to asi moc nesvědí. Minule mi lékařka doporučila mast Vitella pro kojence, prý to je od čepky. Mastíme, ale nezlepšuje se to, spíš naopak. Flíčky už má na druhém líčku a na hlavičce. Ale jen maličké. A tento se zvětšil.
Nemůže to být atopický exém
Pokud ani toto nepomůže budeme muset přejít i na hypoalergenní mlíčko. Ale za týden jdu opět na kontrolu, tak se tam domluvíme.
Myslíte, že by mohla být alergie opravdu z pracího prášku a aviváže? A když bude jeho prádlo prané ve speciálním prášku, může pak ležet na posteli na mém ložním v klasickém prášku nebo taky musím prát v HA? A co moje oblečení, když ho chovám? Jsem z toho trošku vykulená. V rodině nikdy nikdo neměl alergii.