Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, mam po porodu obrovské strie na brichu a taky me trapi akne. Kamarádka mi přinesla konopny krem pry ze funguje. Chci ho zkusit ale nevadí to při kojeni
?
Na jakékoliv jizvy je lepší ricinový olej.
Příspěvek upraven 05.12.14 v 21:47
@verunkaslivka Zdravím
Já mám ted v těhotenství hrozné problémy s ekzémem a od kamarádky mám domácí konopný krém, tak jsem zjišťovala, jestli se může nebo ne…a doktoři většinou tvrdí, že při těhotenství a kojení by se mělo používat jen technické konopí, to znamená přípravky, které nemají tu účinnou složku, moc nepomohou, ale koupíš je v každé lékárně. Naopak ty domácí konopné krémy mi byly vyloženě nedoporučeny, takže bych neriskovala.
Mužu si ho i vyrobit doma? Nebo je lepší ho koupit v lekarně?
Ahoj, mám takový zvláštní dotaz. Trápí mě ekzém na rukou (mezi prsty a na dlani) a místo kortikoidů jsem se rozhodla nejdříve zkusit konopnou mast. Jmenuje se Trompetol. Pomohla celkem dobře, krásné se to hojí. Moje otázka: je možné, se se mi po aplikaci mastí chce spát? Myslím tím, je možné že na mě takhle působí to konopí? Hodinu po namazání jsem vytuhla uprostřed dne na hodinu a půl. Díky za odpověď.
@Anonymní píše:
Ahoj, mám takový zvláštní dotaz. Trápí mě ekzém na rukou (mezi prsty a na dlani) a místo kortikoidů jsem se rozhodla nejdříve zkusit konopnou mast. Jmenuje se Trompetol. Pomohla celkem dobře, krásné se to hojí. Moje otázka: je možné, se se mi po aplikaci mastí chce spát? Myslím tím, je možné že na mě takhle působí to konopí? Hodinu po namazání jsem vytuhla uprostřed dne na hodinu a půl. Díky za odpověď.
Ne, nemůže to mít žádný vedlejší účinek kromě kožních.
@Citronkalekninka Když si pořídíte domácí ze sádla a dáte si ji na chlebu, tak to je jiná ![]()
Já mám taky teda skvělé zkušenosti s konopnou mastí. Mažu s ní všechno, odřenou kůži, strie, suchou kůži, dokonce i akné mé dcery a všechno krásně vyhladí. Na kůži je konopí fakt nejlepší lék
) poslední dva roky používám tuhle https://www.carun.cz/…nopna-mast-1 a jsem s ní naprosto spokojená. Za mě je to jednička i za dobrou cenu, tuhle balení nám vydrží vždycky cca 3-4 měsíce a to mažeme celá rodina a na vše možné.