Ekzém okolo pusinky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9330
20.9.12 21:13

exem okolo pusinky

Mám devítiměsíční holčičku a té se dělají okolo pusinky červevé fleky. Je to asi alergie na to, co papá. Už jsem na rady jiných mamin zkoušela mazat exicpialem, bepantenem, avirilem, jelením lojem, omývat heřmánkem. Nějakým způsobem se mi to na čas podaří zlikvidovat, ale pak se to objeví znova. Dělá se jí to od té doby, co ji krmím lžičkou a jídlo se jí dostane na kůžičku okolo pusiny. Prosím nemáte někdo osvědčený recept, jak na to? Kdy by jí to dělalo jedno jídlo, tak ho nahradíme jiným, ale ona to má téměř po všem. Je i jedno, jestli ji krmím nerezovou nebo plastovou lžičkou pro mimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
331
20.9.12 21:18

Ahoj, běž s ní k doktorovi, podívá se na to, a řekne ti. Jen mě napadlo, když jí krmíš, neotíráš jí třeba kaši kolem pusinky tou lžičkou? Víš, jak to myslím…to by jí mohlo kuži kolem pusinky dráždit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1048
20.9.12 21:20

@Natyna mám něco podobného s naším malým, je mu půl roku a má to jen na jedné straně, takovej červenej flíček, jako lyšej (nevím jestli je tam tvrdý y), taky to má pod bradičkou a trochu na hrudníčku, prostě tam kam se mu občas to jídlo dostane. Mažu to takovým tělovým mlíčkem co mám předepsaný od doktorky z lékárny, ale nijak se to nelepší. Tak taky nevím, doufám, že sem někdo něco chytrého napíše a poradí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
20.9.12 21:28

My meli kolem roka okolo pusinky to same a byli jsme na koznim, kde nam dali masticku co pomohla. Ono nam to totiz nemizelo a nic na to nepomahalo :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9330
20.9.12 21:31

No asi to má podrážděné od té lžičky jak píšeš, ale ať se snažím jak chci, tak má stejně jídlo kolem celé hlavy. Ale co s tím, doktorce už jsem to ukazovala a ona mi doporučila ten exipial nebo bepanten. Dokonce jsem se dočetla, že se to časem přestane dělat, ale ono jí to musí pálit a svědit, tak se moc nechce čekat jestli to přejde samo. Určitě nejsme první s tímhle problémem, tak si myslím, že na to má nějaká mamina třeba vyzkoušené něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
20.9.12 21:34

Tak já jsem malé mazala pusinku mastí lipobase. Jedině ta zabrala a mažu jí to i teď, když se vyrážka zase objeví. A pomáhá pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1048
20.9.12 22:01

Teď mě tak napadá, že vlastně malýmu utírám lžičkou do prava to, co mu vyleze z pusinky a má to napravo, tak to bude od toho určitě. Zkusím zavolat doktorce taky, díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
20.9.12 22:14

On to taky může být první projev atopického ekzému. Ale to Ti řekne až dr a ani ten s jistotou u tak malého rozsahu.
Doporučuju mazat - Lipobase je fajn (volně zakoupíš Lipobase repair, velká je na pedpis od pediatra), v lékárně se dá zakoupit ambiderman (masťový základ) za pár korun. Dále Vitella ictamo - to je pasta s ichtamolem, taky pomáhá a nakonec bych teda zkoušela ty drahé věci jako Aderma exomega emolienční krém. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1048
20.9.12 22:18

Jéžiš nestraš s atopickým exémem, není dědičný? my to nikdo v rodině nemáme, myslím, že je to z toho jídla, ale nevím. Radši zavolám tý doktorce…ježiš snad to nebude exém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
20.9.12 22:40

@Natyna
Mastička speciálně určená na problémy v okolí úst - hlavně na exemy, takové to červené z věčného olizování nebo červená podrážděná pokožka díky dudlíku - je od Biodermy Perioral. Možná by pomohla i tady, myslím, že za zkoušku by stála. Bioderma je moc dobrá a kvalitní firma. Ale u kožních potíží nic není tutovka, i kožaři léčí metodou pokus-omyl. Držím palce, ať se toho brzo zbavíte.
 http://bioderma.cz/…l-krem-40-ml

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaella69
20.9.12 22:52

Ahoj. Nám u dcerky asi před týdnem doktor potvrdil atopický exém… Flíček na straně u pusinky, pak se udělal i na druhé straně, pod bradou a i na hrudníčku… Nejvíc se jí to rozblázní, když slintá kvůli růstu zubů… Mám na to jednu kortikoidovou mast (používám opravdu málo), pak mi doporučil HOLTOVU mast (cremor holt)… namazat lehce a přes to ještě namazat infadolan… všechno koupíte bez předpisu…

Jinak to třeba nemusí být přímo z jídla, ale třeba neotíráte jim pak pusinku vlhčeným ubrouskem? I když třeba na zadečku žádná reakce nebyla, u pusinky to může být jinak… No a pak samozřejmě dudlík… Od jídla, či ubrousků to může být lehce podrážděný a pokud majá dudlík, moc tomu nepomůže… Dcera má na noc, pomohlo dudlík pravidelně vyvařovat… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Michaella69
20.9.12 22:54
@slunicko83 píše:
Jéžiš nestraš s atopickým exémem, není dědičný? my to nikdo v rodině nemáme, myslím, že je to z toho jídla, ale nevím. Radši zavolám tý doktorce…ježiš snad to nebude exém…

Je dědičný… Jenže on se nemusí projevit. Můžeho někdo v rodině mít a přitom o tom ani neví :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Lucie46
21.9.12 09:11

My mame okolo pusinky vecne neco.. ma to ze slintani a pak se to rozdrazdi nejakym jidlem… Ted mame masticku spis takovy balzam a nemuzu si ho vynachvalit 2× namazu a je to pryc… Jmenuje se Letibalm peribucal

• Citovat
  • Upravit
6806
21.9.12 13:17

Je tam dědičná dispozice, ale to neznamená, že to nemůže být ono „de novo“. Jinak nemáte v rodině ani sennou rýmu nebo astma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
23.9.12 07:50

@Michaella69 atopický ekzém má u dětí velmi často příčinu v potravinové alergii a tím bych začala, kortikoidy bych nepoužívala vůbec, je to zbytečné, dá se to řešit i bez nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek