Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, synovi se okolo pusinky začaly objevovat červené tečky. Nejdřív jich bylo jen pár a přes spánek zmizely. Jenže teď je jich čím dál tím víc a už vlastně skoro nemizí, jen trochu vyblednou, ale jak zas po probuzení začne slintat, tak zčervenají. Myslela jsem si, že by to mohlo být právě od toho slintání nebo od dudlíku (máme Nuk, tak je na tvářích docela těsný), ale už se mu to začalo rozšiřovat nejen okolo pusy a na bradě, ale i pod bradou, na tváře, vnitřní koutek oka, mezi obočím, dokonce i na hrudníku jsem dneska jednu totožnou tečku našla. Zkoušela jsem mu to mazat Imazolem, Bepanthenem, Niveou SOS, Sudocremem, zkoušela jsem nemazat ničím, ani po koupeli..všechno bez výsledku ![]()
Prcek je jen kojený? Nejdla jsi něco, co mu mohlo vadit (citrusy, kiwi…)? Něco podobného se objevilo synovi (myslela jsem, že z tepla) pod kolínky a doktorka má podezření na atopák z alergie ![]()
@PetiteFillette jeeej, ten je krasnucky ![]()
kamoskin maly mal nieco podobne a ped povedala, ze to moze byt reakcia slin s nejakym jedlom- po tvaricke si to mozno sam rozotrel. ![]()
Není kojený, je plně na UM - Nutrilon AR. K pití jenom vodu (něco podobného měla dcera na čele a měla to po granulovaných čajích).
Mám dojem, že se mu to opravdu začalo objevovat po tom, co si začal strkat ruce do pusy, ale i kdyby to bylo slinama, tak co s tím? Dětská mi řekla, ať to neřeším, ale mě se to teda neřešit nechce ![]()
A nemůže mít ABKM? ![]()
Sliny to být můžou (synovi rostou zuby a má toho plnou bradičku, ale přijde mi, že to vypadá jinak).
@Billi Já vždycky měla za to, že atopák je suchý, ale tohle suché není ![]()
A asi ho to ani nesvědí, nemá tendenci si to šudlat, ani není nijak protivný, netře si tvářičky o nic..
@Billi píše:
A nemůže mít ABKM?
Sliny to být můžou (synovi rostou zuby a má toho plnou bradičku, ale přijde mi, že to vypadá jinak).
O tom skoro nic nevím, ale co jsem jukla na Wikipedii na příznaky, tak nemá ani jeden jiný..
@PetiteFillette on to taky suché nejdřív neměl (až po pár týdnech), nikdy se ani nepodrbal (má to 2 měsíce) a je úplně v pohodě. Vadí mu jen, když mu to matka-tyranka 4× denně maže ![]()
@PetiteFillette ja by som pockala este par dni. ked mu to nerobi ziadne problemy, je zbytocne ho vlacit po doktoroch. ako dlho to uz ma?
@PetiteFillette my teď jdeme na alergologii kvůli potravinovým alergiím… Tak uvidím, co nám tam řeknou. Taky nás straší ABKM a až na ekzem nic nemá.
Věř tomu, že to můžou být jen ty sliny. I když co si pamatuju, synovec to měl taky a jak zázrakem mu to v 5 měsících zmizelo…
Takhle ve větším to má asi tak 2 týdny, předtím to bylo sem tam pupínek, celkem to může trvat tak měsíc možná..
Může to být alergie třeba na dudlík ale nevím z čeho je vyroben asi víceméně s plastu že? malému se to dělávalo od slin ale vždycky to zmizelo, atopák by měl i někde jinde po těle ne?
Promin nevím co poradit napadli mě stejné věci jako maminky přede mnou ale určo ti chci mooc pochválit miminko a určo si zajdi k VÍCE doktorům než k obvodákovi ![]()