Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, chci vědět jestli nevíte co by to mohlo být. Objevilo se to v sobotu jako malý stroupek, v noci jí vylítla teplota na 39 a v neděli měla od 37 do 38 °C. Vůbec se to nehojí a pořád se to rozlézá. zítra jdeme k doktorce, ale chtěla bych vědět, jestli se s tím někdo z vás setkal.
Dcera měla to samé, jen menší. A neměla u toho teploty. Mazala jsem to bepanthenem a do dvou dnů to bylo pryč. Myslela jsem, že to měla opar nebo nějaký lišej jak si teď všechno strká do pusy.
No já nevím, jestli to má souvislost s tou teplotou, nebo to byla jen shoda náhod. Snad jí to brzy zmizí.
Opar se dělá na sliznicích, tohle je na kůži, takže to opar nebude, spíš nějaká ta lišej, zkusila bych něčím mazat (třeba se poptat v lékárně) jestli to souvisí s teplotou netuším, ale i to je možný, ale spíš bych pak čekala, že se z toho vyklube nějaká nemoc a ten lišej jen patří k průvodním jevům. Třeba u oparů to tak bývá, při některých nemocích se jim prostě víc daří.
@Temaho píše:
Opar se dělá na sliznicích, tohle je na kůži, takže to opar nebude, spíš nějaká ta lišej, zkusila bych něčím mazat (třeba se poptat v lékárně) jestli to souvisí s teplotou netuším, ale i to je možný, ale spíš bych pak čekala, že se z toho vyklube nějaká nemoc a ten lišej jen patří k průvodním jevům. Třeba u oparů to tak bývá, při některých nemocích se jim prostě víc daří.
Já měla mini, titěrné opary po celé bradě. Takže opar to být může.
Co na to? Neporadím, mě na ty mini titěrný svrbící opary napsala dr.„mastičku na opary“…150kč za 2g
.Jak to dopadne u vás zakladatelko nevím. Přeji malé brzké zotavení
.
Jo a při teplotách a nebo jakékoliv viróze se mi ty opary znovu a znovu objevují.
Opary trpim uz nekolik let a podle fotky bych na 99% rekla, ze to opar je. Delaji se nejen na sliznicich, ale i kolem celych ust. A nekdo je miva i mnouhem vetsi. A to ze mela teplotu…no opar se dela pri oslabeni organismu, takze to spolu klidne muze souviset. Nekde treba prochladla, prvni se to projevilo oparem a pak prisly teploty. Ja pouzivam na opary Vectavir, ale nevim, zda ho muzou i deti. Poptej se v lekarne.
Taky se mi zdá, že to opar je, trpím na ně odmala. Používala jsem Herpesin mast, pomáhá, ale taky nevím, zda je vhodná pro malé dítě.
Může to být opar, měla jsem podobný, je na to dobrý acyclostad od firmy Galmed, je to takový cenově dostupnější herpesin.
Tak jsme byly na kožním a prý je to něco infekčního, název si už nepamatuju, ale prý kdyby se jí to objevilo ještě někde na obličeji, tak by to bylo na ATB, ale zatím jsme dostaly jen FUCIDIN KREM a už je to skoro pryč.
Chtela bych se zeptat, zda je tohle opar. Ja jsem nikdy opar nemela, proto ten blby dotaz ![]()
@janajekůl jj je to opar já mívala to same měla jsem mastičku na opary ale nevim co dát u děti možna ten bepanhen ted je i nějakej novej…
@Libuška přeji ats e to brzy zahoji. děti to nikdy neměly a vypadá to tedy děsivěmdobře že jste šly k dr.
Dobry den,malymu je zitra 6m,dnes(1.4.2019) jsem mu chtela zkusit dat poprve UM Nutrilon a po par kapickach se malymu na pusince objevila jakoby koprivka a opar.Nevite nekdo prosim,co by to mohlo byt?Samozrejme Dr.odpoledne navstivim,pokud to nezmizi.Diky