Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím,
chci se zeptat, jaké laktobacily nebo jaké kapičky na zažívání jsou nejlepší pro atopiky? Např. Bio Gaia nebo Laktobacílky Baby? Synovi je sedm měsíců.
Díky za tipy!
Nemyslim, ze by slozeni probiotik ovlivnovalo AE (jsem puvodem mikrobiolog, ale mozna mi neco uniklo?
)… V zasade jsou probiotika prospesna, ovsem az pri dlouhodobejsim podavani, kratkodobe neuskodi, ale ani nezaucinkuji. Dobry je Dophilus, ale protivne je davkovani minilzickou a taky ho nikde moc nemaji. Valosun myslim vyrabi taky nejaka probiotika pro deti uz temer od narozeni. Zkus pohledat v e-lekarnach.
… u nás se vliv probiotik na zlepšení AE prokázal. Masti řeší kůži, ale příčina je ve střevech, takže probiotika je správná volba (nám to poradila až homeopatka, doktoři radí kortikoidy, známe to)… Zmíněná firma Valosun (česká firma) vyrábí Biopron Junior a pro starší Biopron či Biopron Forte. Zabírá to skvěle. Takže doporučuju!
Ale na každého funguje něco jiného, takže uvidíš.
Mezi hodně kvalitní patří taky Dophilus (doporučovala i lékárnice). Pro ty nejmenší je to Dophilus Infants.
Určitě tím nic nezkazíte…
Dobrý den, ráda bych obnovila tuto starší diskuzi. Narazila jsem na doporučení kamarádky na přípravek Valosun Méďa, užíváme ho na synův atopický ekzém zatím krátce ale zdá se mi kvalitní a jemu prospívá. Máte někdo prosím s tímto přípravkem nějaké zkušenosti? Děkuji