Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, mám exém ve vlasech a snažím se ho léčit a přemýšlím, zda by pomohlo kdybych se ostříhala na krátko. Celý život mám polodlouhé vlasy a vážu je do culíku, tak jestli by po ostříhání ta pokožka třeba lépe dýchala… Je to těžké rozhodnutí, je to i obrovská změna image (mám je kudrnaté tak budu jako ovce). Má někdo zkušenost, že by to opravdu pomohlo? A ještě zda nemáte vyzkoušené nějaké bylinky, kteté pomohou aspoň od svědění… Děkuji ![]()
Ekzém nemám, ale mám seboreu a mě pomáhá březová voda a Lípa od značky ISANA koupíš v každé drogerii - DM, Teta, Rossmann. Nanesu na kůži hlavy a promasíruju a vždycky pomůže.
Existuje spousta přípravků, které ti mohou pomoci, takže bych se do stříhání na krátko moc nehrnula a myslím, že by ti to ani nepomohlo. ![]()
Mam seboreu. vlasy dlouhe.mne pomaha konopny sampon a sampon Kelual Ducray.Jsou dny, kdy byvh byla schopna si pokozku rozskrabat do krve.ale strihat nee.
Máte vyloučené potravinové intolerance na alergologii? Ekzém bývá důsledkem nějakých komplikací v organismu, ne jen ojedinělá vyrážka.
S krátkým sestřihem se bude pokožka lépe ošetřovat, případně bude možné ekzém promastit bez toho, aby to z vlasů udělalo mastné rousy. A jestli máte vlasy kudrnaté, tak to naopak při krátkém sestřihu může vypadat hodně zajímavě.
http://www.short-hairstyles.co/…xie-Hair.jpg
http://pophaircuts.com/…-Haircut.jpg 
Mně to nepomohlo, pomohlo až vyloučení většiny šamponu a vlasové kosmetiky, moje hlava zvládá jen hrad And shoulders nebo různé alternativní metody jako mytí žitnou moukou a oplachování octovou vodou. Rázem bylo svědění a hnusný krusty pryc. Zlé mi dělají i přírodní šampony, bez parabemu, eko, Bio. Nemluvě o tuzidlech, lacích, kondicionerech, nic nemůžu.
Děkuji
tak zkusím co píšete. Mám konopný šampón na lupy, březový šampón od dixy a jako balsám canadern. Přemýšlím nad libenarem. Zkoušela jsem La roche-posay a to bylo neskutečně horší ![]()
Ahoj holky, synovi se teď hodně rozjel ekzém, má to i ve vlasech. Mažu excipialem, když je nejhůř, tak máznu Locoid, koupu ho v ovesném odvaru. Přes den se to dá, ale v noci se mi pořád budí s pláčem a škrábe se ve vlasech. Nemáte nějakou radu? Pamatuju si, že já jako malá jsem občas dostávala na noc dithiaden.
Mě kdysi hodně pomohl šampon Nizoral, zeptej se na něj kožního lékaře, jestli by vám ho doporučil ![]()
@ElisC máte vyloučené potravinové nesnášenlivosti a ostatní alergie?
Pokud je to hodně rozjeté a dokonce bolestivé, tak je na místě zaléčit to - zajděte s tím k ošetřujícímu lékaři.
Jinak takhle přes zimu bude situaci zhoršovat nošení čepice, kdy se pokožka víc zapařuje. S tím by ten nizoral mohl pomoci- má jako hlavní účinnou látku antimykotikum, pomohl by v případě, že je spolupachatelem problémů nějaká nerovnováha mikroflory na pokožce hlavy. A ta se má tendenci zvhrávat právě ve vlhkém teplu…
V9m, že už je to stará debata, ale třeba to někomu pomůže. Oves, která se používá zevně je relativně častý zdroj alergických reakcí, takže to paradoxně může zhoršovat, stejné je to i s heřmánkem apod.