Ekzém ve vlasech - ostříhat?

8
13.11.16 09:37

Exém ve vlasech - ostříhat?

Ahoj, mám exém ve vlasech a snažím se ho léčit a přemýšlím, zda by pomohlo kdybych se ostříhala na krátko. Celý život mám polodlouhé vlasy a vážu je do culíku, tak jestli by po ostříhání ta pokožka třeba lépe dýchala… Je to těžké rozhodnutí, je to i obrovská změna image (mám je kudrnaté tak budu jako ovce). Má někdo zkušenost, že by to opravdu pomohlo? A ještě zda nemáte vyzkoušené nějaké bylinky, kteté pomohou aspoň od svědění… Děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
253
13.11.16 10:16

Ekzém nemám, ale mám seboreu a mě pomáhá březová voda a Lípa od značky ISANA koupíš v každé drogerii - DM, Teta, Rossmann. Nanesu na kůži hlavy a promasíruju a vždycky pomůže. ;) Existuje spousta přípravků, které ti mohou pomoci, takže bych se do stříhání na krátko moc nehrnula a myslím, že by ti to ani nepomohlo. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
13.11.16 11:53

Mam seboreu. vlasy dlouhe.mne pomaha konopny sampon a sampon Kelual Ducray.Jsou dny, kdy byvh byla schopna si pokozku rozskrabat do krve.ale strihat nee.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
13.11.16 12:01

Máte vyloučené potravinové intolerance na alergologii? Ekzém bývá důsledkem nějakých komplikací v organismu, ne jen ojedinělá vyrážka.

S krátkým sestřihem se bude pokožka lépe ošetřovat, případně bude možné ekzém promastit bez toho, aby to z vlasů udělalo mastné rousy. A jestli máte vlasy kudrnaté, tak to naopak při krátkém sestřihu může vypadat hodně zajímavě.

http://www.short-hairstyles.co/…xie-Hair.jpg
http://pophaircuts.com/…-Haircut.jpg

http://www.availableideas.com/…th-waves.jpg

http://www.availableideas.com/…-hairstyles/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
13.11.16 14:09

Mně to nepomohlo, pomohlo až vyloučení většiny šamponu a vlasové kosmetiky, moje hlava zvládá jen hrad And shoulders nebo různé alternativní metody jako mytí žitnou moukou a oplachování octovou vodou. Rázem bylo svědění a hnusný krusty pryc. Zlé mi dělají i přírodní šampony, bez parabemu, eko, Bio. Nemluvě o tuzidlech, lacích, kondicionerech, nic nemůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
13.11.16 18:30

Děkuji :-) tak zkusím co píšete. Mám konopný šampón na lupy, březový šampón od dixy a jako balsám canadern. Přemýšlím nad libenarem. Zkoušela jsem La roche-posay a to bylo neskutečně horší :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
13.1.17 10:59

Ahoj holky, synovi se teď hodně rozjel ekzém, má to i ve vlasech. Mažu excipialem, když je nejhůř, tak máznu Locoid, koupu ho v ovesném odvaru. Přes den se to dá, ale v noci se mi pořád budí s pláčem a škrábe se ve vlasech. Nemáte nějakou radu? Pamatuju si, že já jako malá jsem občas dostávala na noc dithiaden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
13.1.17 13:29

Mě kdysi hodně pomohl šampon Nizoral, zeptej se na něj kožního lékaře, jestli by vám ho doporučil :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
13.1.17 15:15

@ElisC máte vyloučené potravinové nesnášenlivosti a ostatní alergie?

Pokud je to hodně rozjeté a dokonce bolestivé, tak je na místě zaléčit to - zajděte s tím k ošetřujícímu lékaři.

Jinak takhle přes zimu bude situaci zhoršovat nošení čepice, kdy se pokožka víc zapařuje. S tím by ten nizoral mohl pomoci- má jako hlavní účinnou látku antimykotikum, pomohl by v případě, že je spolupachatelem problémů nějaká nerovnováha mikroflory na pokožce hlavy. A ta se má tendenci zvhrávat právě ve vlhkém teplu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2258
11.5.17 19:58

V9m, že už je to stará debata, ale třeba to někomu pomůže. Oves, která se používá zevně je relativně častý zdroj alergických reakcí, takže to paradoxně může zhoršovat, stejné je to i s heřmánkem apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí