Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím chtela bych se zeptat na rady a zkušenosti s těmito flicky po těle, u dr.jsme samozřejmě byli a dostali jsme krem excipial a zatim mazeme krátce ale jak vsichni vime „internet je mocna vec“ a vykouklo na me ze u exemu ano promazavat ale pokud se jedna o kvasinky tak právě naopak sušit, mame skvelou doktorku a pochybuju ze by nevedela co říká ale je asi i pravda ze kdyz mazu tak se nam to rozšířilo i na krk. Budu rada za každou zkušenost.
To na krku rozhodne nepromazavat. Mazat nejakou zinkovkou/sudokremem. Az to bude svetle a vysusene, tak promazavat. A osobne bych excipial nepouzivala.
Na fb je fajn skupina Atopicky ekzem. Toghle je krucek od mokvani a excipial je jak olej do ohne
@Verun83 dekuji prave me to dost zmatlo, mam doma sudokrem tak prestanu mazat tim mastnym a vyzkousim pripadne koupím zinkovku a ten krk sudokremem ano?
Ono taky ne všem všechno sedne. Bohužel na ekzém univerzální rada neni. Nám třeba pomohla bioderma atoderm. Zažehnali jsme to v začátku. Dcera měla suché fleky na hýždích. Podle fotky to na tom krku moc suše nevypadá.
@zuza92 na tom.krku to vcera jestr nemela az dneska rano a do ted se to zhorsilo mam fakt pocit ze excipial to akorat vic podrazdil jinak nekde na telicku uz jdou videt supinky suche
@pistamonta tak i když si najdeš tady podobná témata, tak tam některý holky píšou, že excipial ekzém zhoršil, ale pokud to neni suchý tak bych vysušovala a pak promašťovala, případně zkusit něco jinýho. A vynechat alergeny.
@zuza92 jasne uz jsem jidelnicek zmenila ja jelikoz plne kojim, suche to uplne nema ale treba brisko mi neprijde uz tak „hrozne“ jakoze zarudle a tak spis uz to je jemne ruzove a pomalu to zanika. A na to vysuseni
ta zinkovka pripadne sudokrem?
@pistamonta jo jo sudokrem vysušuje, zinkovka asi taky, ale nemám s tim zkušenost. Dcera měla rovnou suché růžové fleky. Já mazala tou biodermou. Když to růžové zesvětlalo, tak zůstala jen suchá kůže. Tak mažu po koupání biodermou hydratačnim mlékem a ráno mažu jen nohy modrou indulonou. 2× týdně přidávám olej do koupele, to už pak ničim nemažu. Teď už nemá pomalu ty suchá místa znát.
@zuza92 jo okamžitě co jsem namazala sudokremem tak ji to zruzovelo i krk se stahl a nekde vidim supinky bile ze se loupe, takze az to všude bude uplne vysusene tak pak muzu promazavat? Nerozjedu ji to zase znovu? (Modrou indulonu jsem zkousela i ted ale to kvuli tomu ze mudr. Tvrdila ze se musi mazat a napsala i ten krem) nevim proc nerekla susit kdyz oleje a mastne kremy tomu ubližují.
@pistamonta zkusila bych to, až to bude hrubý, suchý tak začít promazávat. Nejlíp něco na ekzém. Popřípadě zajít na kožní aspoň na konzultaci. Kdyby ti tam chtěli nacpat rovnou kordikoidy můžeš odmítnout, ale aspoň to zkoukne odborník. ![]()
@zuza92 ju dekuji za rady a ochotu
snad to malou rychle prejde jsem z toho rozhozena
@pistamonta u nás to trvalo asi měsíc než to začalo mizet a naštěstí zmizelo
, ale pořád to hlídám
@zuza92 tak aspon vim ze nemam plasit kdyz to bude trvat déle, taky si rikam že to uz budu muset hlidat pořad. Ale to zvladneme!!
Tak fakt dekuji za rady, nechapu vubec jak nam rekla mazat mazat mazat a ten krem kdyz se to melo susit a normalne jsem strasne rada ze jsem zalozila diskuzi jelikoz pri představte jake by to mela dneska kdybych pokračovala v tom kremu me uplne desi. Mazu tim sudokremem a velka zmena od včerejška
Super
. No ani doktoři nejsou neomylní, i když chápu, že je to k zlosti. Hlavně, že to zabralo ![]()