Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Monjie - V domě zubní péče přijímají, ale jenom na Chodově..zrovna včera jsme tam byly…vše OK !!
ja chodim na kliniku na Vaclavak http://www.erpetmedical.cz/ se sebou, dali me tam hodne dokupy
Příspěvek upraven 06.01.11 v 11:03
Monjie- myslím, že přibírají, na tom Chodově určitě. My chodili do Strašnic, ale naše dr. přešla na Chodov, tak jsme šli za ní. Mě tam vyhovuje to, že jak jsou zvyklý na děti, tak tam střídavě víceméně všichni brečí a oni z toho nedělají vědu. Já mám osobně super zubaře, odborníka, ale nedokážu si představit, že by měl trpělivost na uplakaný děcka. A taky je výhoda ta pohotovost, ta je tedy jenom ve Strašnicích, ale i pro Chodov. Jsme kousek od Prahy, nevím ani kam bych jinam měla jet.
Dětský zubař opravdu existuje. Ale je jich strašně málo, a málokdy narazíš na dobrého.
Já vsadila na svého zubaře. Sice je pro dospělé, ale je super. Sám mi navrhl, že k němu můžu brát i děti.
Tak mám alespoň jistotu, že děti mají dobrou péči a zubaře se ani trochu nebojí ![]()
(Já měla ze zubařů panickou hrůzu skoro do patnácti a to jen proto, že jsem jako dítě měla zubařku slepici, která mi v puse pohnojila snad všechno, co mohla
)
Tak jsem přečetla celou diskuzi a pořád z toho nejsem moudrá.
Existuje tedy „dětský zubař“ jako odborná specializace? Jako existuje pediatr, který se musí naučit něco trochu jiného než „dospělácký“ obvoďák, existuje i dětský zubař? Nebo jsou jenom zubaři ochotní brát děti a ti, kteří je brát nechtějí?
U nás ve městě máme jedinou dětskou zubařku. Ohlasy nejsou moc dobré a rozhodně není na děti zařízená. V čekárně nemá jediný obrázek, o hračce ani nemluvě, v ordinaci jakbysmet…
Ano, existuje přímo specializace dětský stomatolog, nebo dětský zubař - říkej tomu jak chceš
. Je to zubař specializovaný přímo na děti, ale je jich zoufale málo a proto si většina rodičů bere děti ke svým „dospěláckým“ zubařům ![]()