Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
ahoj dnes jdu na trhání 7 tlačí mi do ní 8 a hrozně se bojím.Je to ostuda ale sem hrozný posera
.Můžete mi říct jak moc to bolí?Poslední dny mě to bolí celý noci,přes den o tom moc nevím ale jakmile nastoupí večír tak bych se zbláznila.Děkuji
Myslím, že díky anestezii to nebolí… Mi se zubař vrtá snad až v kosti, drnčí mi půl hlavy, ale po injekci to nebolí.
Bolet to může asi až potom, až ta injekce odezní, ale to si asi zas můžeš vzít léky na bolest a utěšovat se, že už to bude jen lepší ![]()
Držím pěsti!
počkej bude ti trhat sedmičku nebo osmičku? logičtější by bylo dát pryč osmičku, ta se ráda kazí. Já byla na osmičkách minulé jaro, s injkecí jsem zvládla dvě najednou
šly dobře ven takže bych řekla, že trhání zubu se dá přežít ![]()
Manželovi trhali před týdnem šestku a tvrdil, že to nebolelo vůbec (po injekci) a ani, když to přišlo k sobě. Myslím, že porod je 100× horší
.
Mě vysekávali osmičky z kosti(ležely a nedostaly by se ven, taky mi tlačily na sedmičky) a nebylo to nic hrozného, akorát jsem pak měla hubu jak buldok
nejvíc na trhání bolí injekce, jinak se to dá zvládnout.
taky bych to logičtěji viděla na trhání 8, ta není důležitá a ještě když tak zlobí jinej zub
Bude mi trhat 7 je už asi špatná,protože se mi v ní už několikrát rejpala(nervi mi trhala,čistila kanálky..)tak snad to přežiju ![]()
Jsem čerstvě po osmičkách - trhání nebolí vůbec, ani žádný tlak. Nejvíc z toho zákroku bolí to píchání umrtvovačky. Jak to přijde k sobě, je to horší
Nechá se to ale zahnat Ibuprofenem, nemělo by tě to budit. Trošku pak taky bolí, jak si zuby „sedají“ k sobě - chvíli člověku přijde, že na sebe vůbec nedosedají a lehce se viklají, ale to se spraví. Pocit úplného komfortu (že nic nebolí, netlačí, neštípe) jsem ale měla až tak po 14dnech, Ibalgin byl nutný jen 2dny.
Jo a po trhání bacha na „malé“ potraviny - oříšky, rýži, atd. Jak to zaleze do rány, je to špatný. Já si dělala dva dny jen bramborovou kaši ![]()
V dětství mi trhali čtyři zuby kvůli rovnátkům, tedy postupně
Ani jednou to nebolelo, spíš je to nepříjemný pocit, když je doktorka páčí
Jednou jsem u toho tedy omdlela, ale nevím proč ![]()
Ale chápu obavy, mě hrozí v nejbližší době trhání osmičky a taky se bojím ![]()
No já už s tím bojuju asi půl roku takže si užívám.Ale poslední dny mě to bolí hlavě v noci.Si říkám že jsem přežila 2 porody tak snad přežiju i tohle.Ale prostě co se týče zubaře sem hroznej posera. ![]()
ahoj, ja v tehu prisla o 5zubu taky mi je musela trhat
a muzu rict ze mam radsi trhani nez vrtani. umrtvi ti to a jen citis malinko tlak a tot vse me ani nebolelo pak kdyz to prislo k sobe. rozhodne se ti ulevi, neni snad nic horsiho nez bolest zubu ![]()
držím palečky,mě to čeká na konci ledna,trhání osmičky,pak sedmičky na levé straně a pak za 14 dní trhání osmičky na pravé straně
taky si užiju ale co se dá dělat ,to musíme zvládnout ![]()
no tak to je teda síla tolik zubů
tak budu taky držet palce at to máte bez bolestí. ![]()
jsem taky posera, zubaře se bojím jak čert kříže a raděj půjdu rodit než vrtat zub
(i když zubařka byla fakt příjemná milá, a její nástupce mladý pan doktor je taky fajn)
Bez injekce nedám ránu
Injekce bolí dle toho jak je dr šikovný, a nejvíc nepříjemná je asi dozadu mezi čelisti.Ale paní dr. se už klepaly ruce a bylo to fakt nepříjemný (ale porád lepší než vrtání za živa že) a pan dr. to tam prdnul a cítila jsem jen ten pích a tlak.
Trhání pak nebolí, jen je nepříjemný jak to rve ven.
Mi trhali zuby už v cca 8miletech kvůli rovnátkům, nejprve špičáky a pak druhý třenový (první stoličky, nemám je nahoře vůbec)