Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Neboj injekce nebolí, ja si ji nechám dávat i při vrtaní, bez ni jsem už pokousala dvě zubařky, tak je to pro ně bezpečnější
.
Tak lidičky, já Vám nevim, pozítří jdu na trhání 2 moudráků. Hrozně ale HROOOZNĚ se bojim těch injekcí!!!
před půl rokem mi trhali přední jedničku, při injekcích jsem omdlela ale trhání jsme necítila. takže z těch injekcí mám totální panickou hrůůůzu…
držte mi palečky prosííím ![]()
Radši bych se nechala 100× bodnout injekcí než vytrhnout zub!
Ale chápu, že z toho máš hrůzu. Nebudu ti radit, protože když máš paniku tak je to stejně k ničemu. ![]()
Chápu, inejkce byly nepříjemné. Ale mysli na to, že stokrát lepší než trhání a trvá to jen pár vteřin. Držím pěsti ![]()
Terko, neboj, mě trhali 2 moudráky před rokem. Zákrok nebolí, dají ti injekci, horší je to potom. Ale když si necháš předespat Aulin nebo léky které ti zabírají na bolest tak to zvládneš levou zadní. A taky hodně jíst zmrzliny a zkrátka ledovat…
Mě trhali sedmičku v 8. týdnu těhotenství, to byla síla. Nemohla jsem krom paralenu žádné jiné léky na bolest a taky jsem to zvládla. Budu držet palce ![]()
Tahle diskuze mě potěšila…jdu si nechat vyškubnout 8, protože se mi jednou za 3-4 měsíce pod dáseň dostane jídlo a pak to hooodně bolí…přežít se to bez prášků nedá a v těhotenství bych se pak vzteky zbláznila…tak dík za útěchu, že ani ty 8 nejsou taková hrůza
Tak děkuji za snahu mě uklidnit
slyšela jsem o nějakém gelu, který umrtví dáseň a pak ta injekce není cítit tak si ho nechám dát a hnedka zítra běžim do lékárny pro nalgesin a ibalgin abych měla do zálohy… no tak to bude krutej týden.
pokud ty injekce bolej vzadu stejně jak vepředu tak je po mě
já bych snad radši rodila, ale to jen proto že mi je 24 a miminko ještě nečekám, až budu rodit, budu říkat: radši bych si nechala trhat zuby
![]()
Mě teda ta injekce nebolela vůbec…jen jsem tam po ní omdlela, protože jsem nebyla najedená. Dostala jsem hadr na hlavu a lízátko ![]()
Jednou mi doktorka trhala zub co se mi nekejval, kvuli rovnatkum. To bylo neco uz nikdy vic
. A nejlepsi je kdyz cekate v cekarne az ordinace je slyset rev pacienta:D. To vas povzbudi
.
Příspěvek upraven 02.10.12 v 12:01
Injekce fakt jenom šťípne a nic to není. Myslím, že daleko horší je ta panika kolem toho.
Trhali mi vrchní moudrák, druhý den ráno jsem kojila, tak jsem si večer dala jenom 2 ibalginy a pak už jsem nic nepotřebovala. Zvládla jsem to docela dobře na to, jak jsem se toho obávala. V některých případech má fakt strach velké oči.
@TerkaZv píše:
Tak lidičky, já Vám nevim, pozítří jdu na trhání 2 moudráků. Hrozně ale HROOOZNĚ se bojim těch injekcí!!!před půl rokem mi trhali přední jedničku, při injekcích jsem omdlela ale trhání jsme necítila. takže z těch injekcí mám totální panickou hrůůůzu…
držte mi palečky prosííím
Terko neboj
Tisíckrát lepší včelička než trhání bez umrtvení! Já potřebovala vyndat všechny čtyři
Využila jsem možnosti objednat se na čelistní chirurgii a tam dávají žůžo oblbovák do žíly
byla jsem tak mimo že když odložili nástroje a já se ptala jestli už je jeden venku, řekli mi že už všechny čtyři
A když mě opichují před vrtáním, opakuju si u toho stále dokola třeba „Jsem nejlepší, jsem nejlepší…“ nebo " Mám na to, to zvládnu, mám na to, to zvládnu…" a než se naději je po všem
Prostě trochu odvést myšlenky jinam. Držím pěsti, to zvládneš
Pak se nezapomeň pochlubit až budou zoubci venku ![]()
Jéé, to je diskuse pro mě. V listopadu mi chce doktorka vytrhnout dvě osmičky, mám je uvnitř zkažené. S tím jsem se už smířila, na injekce jsem zvyklá (nechávám si píchat i na vrtání), ale bojím se, že až to bude bolet potom, co to přijde k sobě, tak se pos*. Totiž kojím a asi nemůžu jen tak halabala zobat brufeny, co?
Co si můžu vzít nebo to trhání mám radši odložit po kojení??
Ségře totiž před rokem trhali osmičky, dostala pak do toho zánět a týden v bolestech přežívala na Ibalginu. To já bych přece nemohla!