Existují dnes potřební?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18228
2.1.19 11:09

Jestli něco potřebují teď nevím, mám v plánu je kontaktovat, až budeme vyřazovat - https://www.nemocnice-horovice.cz/…o-pomoc-1462.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12599
2.1.19 11:09

@eva valoi To taky nevím, řeším občas to samé :-D Většinu věcí prodávám kamarádce, sem tam něco dám na bazar, ale ty lidi mě štvou. Už takhle prodávám silně pod cenou a ke všemu miliarda otázek a pak to stejně nekoupí.
Loni jsem prodávala first bike, hodně pod cenou, chtěla jsem to konečně prodat, a vypadal jak nový. Přijel si nějaký tatínek a tak hystericky to prohlížel, až mi bylo za něj trochu trapně. :lol: Pro mě je to prodávání na bazaru spíš stres :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65348
2.1.19 11:10

Nosím na sociální odbor…paní už si to tam přerozdělí.....a mají tam i místnost,kde věci jsou a ti sociálně slabí si tam mohou dojít…Ale je to kontrolováno,ne ,že tam přijde,vezme pytel oblečení a jde…
No a pak tu máme charitativní bazárek,tam taky nosím......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
2.1.19 11:11

Jinak hracky jsem chtela dat do skolky a do druziny, vim ze plysaky nechteji, ale myslela jsem hracky na pisek, vlackodrahy, auta atd. Nechteji. Knizky nosim do poulicni knihovnicky, tam zmizi okamzite. Neco podobneho bych uvitala i u obleceni. Vloni byl dobrocinny bazar, tam jsemdonesla 6 tasek. Snad se neco prodalo, vytezek mel jit na Arpidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
2.1.19 11:15

@bjetuschka presne. Prodavam obcas na Letgo, minule sandaly Keeny nekolik velikosti a Crocsy to same, vsechno v dobrem stavu a za 30,– max 50,– korun. A pani to prohlizela jako kdyby slo o zivot. A pak se slovy vzdyt to maji jen na chatu mi to teda zaplatila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12907
2.1.19 11:17

Jsou potřební a je jich dost, ale buď jsou tak strašlivě mimo systém, že vůbec netuší, jak využít pomoc.
A nebo se jedná o lidi, co sice dle zákona nejsou tak úplně v nouzi, ale ve skutečnosti třeba matka nejí posledních pár dní v měsíci, protože by neměla co dát dítěti.
Hrozně těžce se na ty lidi přichází, protože to člověk vidí i tady, jak se jimi opovrhuje.
Proč sis pořídila dítě s takovým partnerem, proč jsi nebrala antikoncepci, jasně zase selhání antikoncepce, nárok na dávky?…Jdi pracovat. A to jsem sesbírala teď jen tady. Často tito lidé nemají nájemní smlouvu, trvalé bydliště kdoví kde, majitele si nepřeje, aby si ho napsali v bytě, u větších dětí někdy pracují, ale nájem+ pernamentka na dojíždění a náklady ve školce jsou třeba na 11-12 tisících a při mzdě okolo 15 hrubého už moc nezbývá ani na jídlo natož na oblečení. Člověk musí tak nějak vnímat okolí, při dnešní rozpadovosti vztahů, výšce nájmů, malých nebo nevymahatelných alimentech a platech v zaměstnáních při časových možnostech samoživitelů a samoživitelek se prostě často najde nkdo, komu se to bude hodit.
Ne každý je tak inteligentní, aby měl zaměstnání, které ho uživí a ještě ušetří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
2.1.19 11:21

Já teda nevím,ale u nás v kojeňáku i v azylaku jsou rádi za vše. Takže vozím tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
2.1.19 11:30
@eva valoi píše:
Taky si myslím, že tenhle stav je trvale neudržitelný.(

Holky já nechci rýpat, ale vy ty věci máte po někom? Pokud máte nové, tak nevycitejte jiným, že také chtějí své děti obléct do nového. A jestli už máte děděné, tak chápu, že decak nechce své děti oblékat do třikrát dedeneho… Potřební jsou, stačí se informovat v okolí.

• Citovat
  • Upravit
778
2.1.19 11:31

Podle mě si většina maminek chce koupit na první mimčo nové věci, tak pro pocit. A pro druhé už má od prvního, něco dokoupí. Další věc je, že spoustu věcí dostává od známých, rodiny a tak dále. Sestřenice darovala „potřebné“ mamince a za chvíli už to prodávala všechno na fb.
A jak někdo psal výš, Hořovická nemocnice podle mě bere pořád. Dělá tam známá a říkala, že ta spotřeba oblečení je úplně neskutečná, takže bych to zkusila tam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.19 11:42

Aries6 Taky si myslím, že to takhle být dlouho nemůže.

Potřební určitě lidi jsou, spíš je dobré kouknout se kolem a případně se zeptat (na hřišti, ve škole, školce ap.), ale nečekej, že umírají hlady ap.

Nás se pár lidí takhle zeptalo a jsem strašně ráda, že nám věci dávají. A musím říct, že dneska mě oblečení na pět holek stojí míň, než když jsem měla jednu.
Je pravda, že je všeho strašně moc, jen za letošek mýma rukama prošlo aspoň 40 velikých pytlů oblečení (fakt, že všem říkám, aby netřídili, neprali a ptám se jestli nevadí, že přepošlu - většinou řeknou, že co nechci ať vyhodím), já to proberu, něco si necháme, zbytek pošlu dál - mám svoje „cestičky“ - př. jedna kamarádka má tři kluky - všechno klučičí k nim, jiná má 2 holky a ty mají rády sport. styl ap. (těch lidí kam přeposílám je cca 20) a tak 10-20% do konťáku. A to oblečení je většinou moc hezký a jsem za ně strašně ráda, ale docela zírám na to množství, který mezi lidmi je.

Být tebou, tak na nějakou dobu to oblečení schovám a časem na někoho narazíš, třeba se v rodině někdo narodí, nebo uvidíš ve školce ap. Tady je dobré to prodat třeba na mimibazaru za pár korun - tam hodně maminek, co na tom nejsou úplně skvěle, nakupuje a kupují to, co opravdu potřebují.

• Citovat
  • Upravit
138
2.1.19 11:44

Mě osobně by se hodila nějaká maminka co by nějaké oblečení prodala. Čekám první mimco a veskere hadry si musim bud koupit nove nebo jsem pokoupila i v sekáči páč nemám nikoho v okolí kdo by mi třeba pytel prodal za 5tikilo. Jsem z Prostějova tak kdyby tady nějaká maminka měla něco pro mimi tak napište klidně zprávu. Fb nevedu takže se těžko shání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
2.1.19 11:45

Pokud chci darovat udělám balíček a ten nabídnu na FB ve skupince, že daruji za odvoz. Nemusím se starat a kdo má zájem, ten si přijede, nebydlíme na konci světa. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.1.19 12:44

Opravdu zkus radeji pestouny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
2.1.19 13:53
@eva valoi píše:
Jdu si pro radu. Nedávno jsem se ptala v dětském domově, jestli nepotřebují nějaké oblečení na děti. Bylo mi řečeno, že by to musely být opravdu super kousky, jinak že nemají zájem, že vše mají. Dnes jsem zkusila kontaktovat azylový dům, kde mi bylo řečeno, že nemají zájem…
Připadá mi, že v těchto institucích jsou asi dobře zásobení, ale existují tedy někde maminky, které by si rády pro své děti vzaly pěkné věci po jednom dítěti? Mám tu zimní bundičky, vestičky, oteplovačky, všelijaká trička, mikiny atd.Protože pak se zase někde dočtu, že některé rodiče nemají dětem na zimní boty atd.

Tak to upřímně řečeno nevím. Určitě nekde existují lidí, co mají míň než vy nebo já, ale vyloženě „potřební“… I ti asi někde jsou, ale udat oblečení, staré nádobí, je těžké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
2.1.19 14:00
@bjetuschka píše:
Jsi moc hodná a přeji ti, ať najdeš někoho, kdo tvou pomoc ocení.
Buď ale obezřetná, protože se na netu najde spousta lidí, resp. maminek, které si budou hrát na chudinky, ale pak věnované oblečení rozprodají na bazaru. Už se to řešilo i tady na emiminu, narazila jsem na to i všude možně na FB.

To by mi bylo úúúúúúúúúúúúúplně jedno, že to rozprodá. Fakt. Pokud někdo věnuje čas prodávání věcÍ na bazárcích, je to pro mne potřebný člověk… Fakt nebazíruju na tom, aby to nosilo zrovna její dítě. Ať to prodá a těch 30 korun užije ve zdraví.

Jenže hadry sprostě nikdo nechce…

Charitativní kontejner to jistí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!