Existují dnes potřební?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@eva valoi ahoj skuz socialni ubytovnu tam to vyuziji ,nebo ja dala panelaku do krabice zdarma u schranek bylo hotovo,ja budu za chvily schanet vybavicku pro berusku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lalelale píše:
Holky já nechci rýpat, ale vy ty věci máte po někom? Pokud máte nové, tak nevycitejte jiným, že také chtějí své děti obléct do nového. A jestli už máte děděné, tak chápu, že decak nechce své děti oblékat do třikrát dedeneho… Potřební jsou, stačí se informovat v okolí.
Něco po někom, většinu nového.
Ale já jaksi nejsem „potřebná“. Ono je, nebo bylo, vcelku normální, že když měl někdo hluboko do kapsy, tak měl oblečení po někom.
„Potrebnych“ je spousta, ale všichni by chtěli jen peníze. Takže se nemůže nido divit, že se málokdo přetrhne, dotovat „potřebné“, aby měli pro děti nové značkové hadry. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bledulicka píše:
@eva valoi ahoj skuz socialni ubytovnu tam to vyuziji ,nebo ja dala panelaku do krabice zdarma u schranek bylo hotovo,ja budu za chvily schanet vybavicku pro berusku
Já nabízela teď nabí zela do azylaku nádobí. Řekli mi, že jen jestli vypadá jako nové. Tak jsem řekla, že kdyby vypadalo jako nove, tak si ho necham, ale že je plně funkcni
a oni, jestli mi to není blbe, nabízet otriskane hrnce. Že maminky taky chtějí vařit v nových a korunovala to hláškou, že mají transparentní účet. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus to dát do nějaké charity. U nás dávám každou chvilku. Neziskovka pro rodiny s dětmi a šlo vidět, že jsou rádi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl píše:
Já nabízela teď nabí zela do azylaku nádobí. Řekli mi, že jen jestli vypadá jako nové. Tak jsem řekla, že kdyby vypadalo jako nove, tak si ho necham, ale že je plně funkcnia oni, jestli mi to není blbe, nabízet otriskane hrnce. Že maminky taky chtějí vařit v nových a korunovala to hláškou, že mají transparentní účet.
Tohle zní hrozně arogantně z jejich strany. Zároveň si myslím, že za ten přístup můžou i dárci, co by byli schopní jim dát hrnec s dírou, protože potřební přece berou všechno a škoda to vyhodit. Máme v okolí kontejner na oblečení a co k němu lidi občas vyhodí, tak bych tím nevystlala ani psovi pelech… A oni to ještě položí před něj a ne dovnitř, asi aby si chudí ty poklady rozebrali na místě ![]()
- Citovat
- Upravit
@Bábrdl Já nádobí vždycky (no, asi 2×) sušila ve sklepě a dávala jsem to na sbírky po povodních. Ti lidi potřebují v nečem vařit chvíli, a pak to vyhodí, až bude, koupí nové - ale holt předtím to ještě chvíli poslouží.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lalelale já tedy nevím, jak to chodí v ČR, ale v Německu jsou dva druhy kontejnerů. Jedny, kam se hází vyloženě vyprané použitelné prádlo a druhý, kam se vyhazuje to nenositelné, to se pak třídí a vyhazuje to úplně šílené ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Slečna Ferka jedna kolegyně mé mamky se nedávno stěhovala, a dala inzerát na fb, že daruje gauč za odvoz, ozvali se jí cigáni, přijeli pro gauč, vzali si i nepotřebné nádobí, povlečení, koberečky, květiny v květináči a všichni byli spokojení, cigoši děkovali a děkovali, koupili jí bonbošku a paní je nadšená, že se zbavila nadbytečných věcí, nebyly to teda žádné škaredé věci, ona už se stěhovala víckrát
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lalelale píše:
Tohle zní hrozně arogantně z jejich strany. Zároveň si myslím, že za ten přístup můžou i dárci, co by byli schopní jim dát hrnec s dírou, protože potřební přece berou všechno a škoda to vyhodit. Máme v okolí kontejner na oblečení a co k němu lidi občas vyhodí, tak bych tím nevystlala ani psovi pelech… A oni to ještě položí před něj a ne dovnitř, asi aby si chudí ty poklady rozebrali na místě
Na druhou stranu, ty kontejnery mají i eko rozměr. Pise se na nich, že z těch nemísitelných věcí dělají nějakou drť. Ale dávání před kontejner nesnáším, z toho je jen nepořádek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lalelale píše:
Tohle zní hrozně arogantně z jejich strany. Zároveň si myslím, že za ten přístup můžou i dárci, co by byli schopní jim dát hrnec s dírou, protože potřební přece berou všechno a škoda to vyhodit. Máme v okolí kontejner na oblečení a co k němu lidi občas vyhodí, tak bych tím nevystlala ani psovi pelech… A oni to ještě položí před něj a ne dovnitř, asi aby si chudí ty poklady rozebrali na místě
Jj. S tím to určitě souvisí. Ale kdyby ty hrnce potřebovali, myslím, že by se na ně stejně mrknuli
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aduš8 Ono se to nejen vyhazuje, ale i recykluje. I ty opravdu silene kousky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lalelale tam ale patří veškerý textil! Co není na nošení, to se dál zpracovává. Bavlna a vlna se recykluje, syntetika zpracovává na izolace. To není jen o charitě, to je tříděný odpad ![]()
- Citovat
- Upravit
@malákráličice tak to je ještě lepší
až tak jsem to nikdy nezkoumala. Jen vím, že na některých je psáno, že se má házet jen,, nositelné a čisté " a v těch ostatních prostě starý textil ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aduš8 Aha, tak takovy jsem jeste nevidela. Tam bych nic nedavala. Kdysi jsem zahlidla nejaky porad v tv, kde prave rikali, ze se tam muze hazet vsechno a oni to preberou na nositelne a k recyklaci. Ukazovali tam, jak v chranene dilne tkaji rohoze a pry se bavlna pridava pri vyrobe rucniho papiru, jestli si to dobre pamatuju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, pokud jste některá z Ostravy a okolí, 30.3. pořádáme v Ov Swap dětského a dámského oblečení. Donesete, co nepotřebujete a vezmete si to, co se vám hodí. Zaplatíte jen symbolické vstupné, dáte do pléna své věci a odnesete si, cokoliv si vyberete. To vše už zadarmo. Máme na to akci na FB kdybyste měla některá zájem o bližší info.
Jinak tohle je podle mě řešení. Pozvat holky z okolí a udělat výměnnou akci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!