Exmanžel - co dělat?

2400
3.4.12 12:27

exmanžel .. co dělat ?

ahoj všem, chtěla bych se vypsat a budu ráda i za každé slovo útěchy.
jako mladá holka jsem začala chodit s přítelem o 14 let starším a chtěli jsme spolu být celý život. ve 24 letech jsem otěhotněla, vzali jsme se a v tu chvíli se vše změnilo. drogy, alkohol, kamarádi, psychický teror, fyzické násilí, nezájem o syna, lži, podvody, výmysly.
po nekonečnu pokusech o záchranu našeho vztahu z mé strany, jsem od něj odešla zpátky k matce, podala žádost o rozvod, soud nejprve svěřil dítě do mé péče a manžel za synem jezdil na návštěvy, vždy přivezl účelově balíček plen, to jsem pak u soudu o alimenty zjistila, že dělal účelově, protože věděl, že se ho na to budou ptát.
po půlroce u matky, jsem zjistila, že situace bydlení je špatná, matka mě se synem zpátky doma nedokázala zpět přijmout a já neměla nic, tak když jsem viděla, že se na návštěvách choval hezky, po jedné velké hádce s matkou jsem se k němu se synem vrátila.
situace se dramaticky zhoršila, po návratu jsem zjistila, že manžel si našel slečnu s dítětem, se kterou bral drogy, a stýkal se s drogovou scénou. s drogama pokračoval, po mém nátlaku ohledně léčení slíbil, že se bude léčit formou návštěv u psycholožky a nosil mi domů nějaké pofiderní papírky, že je negativní, přitom jsem viděla, že drogy bere. čím dál více se choval jako blázen, dělal naschvály, když jsem si našla práci a společně jsme měli vychovávat syna čerstvě ve školce, komunikace s ním byla problematická. například Dětský den, dala jsem si s ním sraz po práci a on vzal syna po školce do hospody a když jsem na místě schůzky vystála na tom vedru důlek a volala mu, kde je, řekl mi, že malý chtěl koupit pitíčko, tak šli do hospody a mě bylo jasné, že je sobec, že šel s klukem do hospody a já tam čekala a byl přes celé město ode mě.
těch hrozných příhod s ním bylo milion, seděla bych tu dva roky, kdybych měla vyprávět.
ve finále už jsem jen seděla se synem v pokoji, měli jsme tam televizi a snažila se přečkat čas a aby syn nepoznal, že se něco děje negativního.
to už nevydržela moje sestra a vzala mě k sobě do garzonky. odešla jsem od něj s dítětem s třema igelitkama, našly jsme synovi školku, novou dobrou práci pro mě a začala jsem makat na novém životě.
u rozvodu jsem mu nechala vše, jen abych nemusela chodit k soudům a měla sílu se vzchopit. začala jsem si vydělávat jako obchodnice pěkné peníze, udělala si řidičák, začala jezdit a koupila si byt na hypotéku.
do toho všeho jsem nechtěla přerušit styk syna s exmanželem, tak jsem s ním docházela každých 14 dní na návštěvy k ex manželový matce, snažila jsem se být slušná, v pohodě.
nikdy synovi nic nedal, třeba jen 7 Kč, aby měl mylý pocit, že mu táta dává korunky. sama jsem ho z platu pěkně oblékala, kupovala mu lego a jiné hračky, které měl syn rád. chodili jsme na výlety, bavili se, sami v Praze, na dětská hřiště v centru Prahy na ostrůvcích řeky a podobně. svého syna miluji a žiju pro něj, chtěla jsem pro něj nádherné dětství, i když v duchu jsem se léčila z hrozných ran, najednou vysvitlo sluníčko a naděje, že jsme se z toho vylízali.
po nějaké době mi už přišlo, že je syn větší a ex se chová docela normálně, tak jsem mu syna nechávala u jeho matky i na přespání, někdy i v týdnu na několik dní.
přestěhovali jsme se se synem do novostavby u Prahy a já jsem si našla na seznamce přítele. bylo to obrovské štěstí, jakobychom se celý život hledali. je prostě skvělej. jaké bylo moje překvapení, když mi přišel dopis od soudu, kde můj ex píše, jak je nespokojený se stykem s dítětem a žádá úpravu styku.
v průvodním popisu situace mě popisoval jako matku, která mu zamezuje styk s dítětem a on má jako slušný otec svá práva. u soudu na mě soudkyně koukala jako na tu zlou, po tom, co jsem jí řekla, že malýho otci dávám, naopak se snažím, na mě byla hnusná a chtěli mi odklepnout, že syn bude u otce každých čtrnáct dní o víkendu už od pátku, k tomu celé jarní prázdniny, k tomu každý druhý rok na štědrý večer a každý druhý rok 3 dny vánočních svátků. já jsem ty vánoce u soudu obrečela, vyprávěla jsem, jak exmanžel pod stromečkem usnul, když si syn rozbaloval dárky a že nikdy neměl zájem synovi něco koupit, dárek, vždy se jen nudil. ale ne, špatná jsem byla já, ex řekl, že jsem vždy měla až hysterický vztah k vánocům a soudkyně to tak nechala zapsat do papírů. když jsem si stála za svým, že ex není takový ten typický otec a že jsem s ním měla velké problémy, naštvala se a že prý tedy bude udělaný nějaký posudek a když vyjde negativní, tak zaplatím 50 000. já brečela, že tolik peněz nemám a že platím hypotéku, ale sociální mi řekla, že si budu muset půjčit a i přes mé prosby soudkyně své rozhodnutí nevzala.
nakonec jsem neplatila nic, protože exmanžel soud stáhnul, podle mě se těch vyšetření a posudků bál, jak dopadnou.
já mu byla vděčná, on mě vzal na sociálku a že tam ten papír – tu dohodu o úpravě styku mám podepsat. tak jsem to podepsala a začala to dodržovat. dodržovala jsem vše, celý rok, věděla jsem, že syna u ex matky nekoupou, věděla jsem, že si syn ztěžuje, že tatínek často přes den dlouho spí a ababička se mu nevěnuje. on se tam nudí a nechce tam jezdit. otec ho vezme ven jen tam, kde nemusí nic platit, o prázdninách ho v podolí schválně posílal na tobogán pouze pro plavce, i když syn dodnes ještě neplave. prostě hrůza. o vánocích jsem to ale už překonat nedokázala a řekla NE. na štědrý den ne a dala jsem mu ho na tři dny svátků hned 25,26,27. brzy poté mi přišel dopis ze sociálky, že se tam mám dostavit.
tam na mě čekala paní v kanceláři a že dostala dopis od otce dítěte, že s ním nekomunikuji, že mu nesděluji veškeré věci, školu, doktora, a ostatní, dále že mu ho nedávám dle domluvy a že pokud to nebude dodržovat, dá to k soudu. znovu o úpravu styku.
mezitím jsem ho prosila několikrát, aby mi vrátil mé osobní věci z bytu, i ty na miminko, protože jsem znovu těhotná. ani mi neodpověděl, jen mi napsal, že mu přijde zvláštní, že chci do jeho sklepa. když jsem ho poprosila, aby mi poslal na účet půlku na synovu školu v přírodě, ani mi neodpověděl. to jsem také na sociálce řekla, že vždy, když si pro syna přišel, udělala jsem nám kafe a na zahrádce u mého bytu jsem mu vyprávěla vše ze školy, i o zdravotním stavu, prostě co je nového. ale najednou začal být opět problémový a vyvolával hádky, obtěžoval mě telefonickými hovory, tak jsem mu zaslala sms info, že s ním budu komunikovat jen sms, že jsem těhotná a že mě ty výstupy s ním stresují. sociálka ani nehnula brvou a že prý když jsem znovu těhotná s jiným mužem, to neznamená, že dítě přijde o otce a pořád mě strašila soudem. a že prý mám poslat syna k psychologovi a že si řekne, jak to chce a tatínek třeba trochu povolí s tím stykem. tak to jsem odmítla, protože mi na něm záleží a nechci ho tahot po psychologách, ještě když jsem tu psycholožku viděla, šel z ní strach a to jsem dospělá.
nakonec jsme se sešli, na sociálce znovu všichni, šel mě doprovodit i přítel, protože po minulé návštěvě jsem měla trauma a vybavil se mi i ten soud, přijde mi, že jsem bezmocná, že na exmanžela koukají jak na boha, jako by neviděli, jak mluví, jak vypadá, jak bezdomovec a já jsem podle nich ta špatná, přitom mě ani neposlouchají, co říkám. na té chůzce jsem řekla, že navrhuji jednou za dva týdny víkend, do toho ale po něm chci taky nějaké povinnosti, aby mi přispíval na nutné výdaje na syna kromě výživného. že to neznamená, že když jsem po něm do teď nic nechtěla, že teď když jdu na mateřskou, to potáhnu dál sama, že ty příjmy už takové nemám prostě a má to brát jako výhodu, že tak dlouho nemusel. a ještě že po něm chci, aby se synovi věnoval, ne aby spal a on tam jen seděl celý víkend. to opět sociálka dělala že neslyší a pořád chtěla, abych podepsala tu dohodu, co chce exmanžel. ale já řekla, že už nemůžu, že jsem dělala vše dobře a on mě jen pronásleduje, tahá mě po soudech, že už prostě nemůžu. tak on řekl, že to dá k soudu.
následně na to, jsem se rozhodla a napsala mu sms, že na základě jeho rozhodnutí, že se nebude podílet na finančních výdajích, které syn nutně potřebuje a chce platit pouze výživné, já že také nyní žádnou soudní povinnost předávat mu dítě nemám a že tedy počkám na rozhodnutí soudu.
on mi napsal, že to dá k soudu o STŘÍDAVOU PÉČI.
jsem úplně na dně, za 2 měsíce mám rodit, beru si advokáta ale i tak mám strach.
podotýkám ještě, že já mám holý zadek a hypotéku, exmanžel má vlastní byt a polnosti.
co mám dělat ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
211
3.4.12 12:48

Holka tak to ti opravdu nazávidím.Mohu Ti jen držet palce …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3122
3.4.12 12:51

Teda to musi byt ale zlej chlap!!!! No v prvni rade asi dobry pravnik a co si predvolat nejake spolecne kamarady??aby rekli,jaky je?? Ja teda nevim,jestli to vubec v tomhle pripade jde..a co syn??jestli uz ma rozum,tak snad taky muze promluvit ne?? A alimenty plati vcas? Ja bych tam rekla kazdou malickost,ze treba ani nevi,co ma malej rad,co se uci ve skole atd…Preji teda hodne sily a stesti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kahaja
3.4.12 12:53

Tak já si myslím, že s tou střídavkou jen straší :hug:. Píšeš, že už jednou u soudu cuknul, když ho měli lustrovat a u střídavky by si ho proklepli pořádně. Právníka bych si našla 100%. Zkus si najít nějakého s dobrými referencemi v této problematice. Zajdi se k němu poradit (určitě tě uklidní).
Panebože mi se otevírá kudla v kapse… mám asi +- stejného exmanžela :poblion:
Držím palečky, ať máš bezproblémový porod a máte se s přítelem a dětma fajn.
A pamatuj: Na každou svini se voda vaří!

• Citovat
  • Upravit
2602
3.4.12 12:57

No nemas to jednoduchy, ale ja bych to nechala dojit k soudu a trvala bych na psycho posudcich, i kdybych si na to mela nekde pujcit. Cuknul jednou, cukne po druhe. A pak bych se nebala toho, aby se zeptali taky syna co chce.
Drzim pesti,
 jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
3.4.12 13:00

co k tomu říct? advokáta jsi měla mít od začátku. Pokud je tak problémový, jak píšeš, měla jsi naopak ty donutit soud aby prošel těmi testy - protože ty víš, že je to pravda. Ale jak píšeš, byla jsi mu vděčná a jeho papír podepsala. Vše, jsi měla dávat doporučeným dopisem nebo před svědky, abys měla potvrzené, že jsi mu vešekeré informace předala. To, že se synovi nevěnuje je druhá strana - to neovlivníš, syna veď k tomu, že on se musí umýt, vyčistit zuby, musí sám vědět, co smí a nesmí dělat (tobogánh), kor když je to jeho otci jedno… úměrně svému věku. Být tebou, přestanu se hroutit a začnu s advokátem makat na tom, aby ex nevyhrál. Chtějí posudky? Fajn, tak je sežeň… když ty budeš chtít posudek, ex se toho dle tebe bojí, tak to dopadne dobře. Jen musíš ex dát vědět, že se ho nezalekneš, že už nebude po jeho atd..... příp. musíš synovi vysvětlit, že kdyby došlo k nejhoršímu, musí začít přemýšlet on (viz. děti, co byly např. zavlečené do ciziny - tak dvě si neustálým brekem a odmítáním jídla vynutily návrat k matce). Nauč ho samostatnosti (telefon na tebe, policii, sociálku, jak se orientovat… pro případ kdyby něco, abys mohla být klidnější)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
3.4.12 13:03

vyžádej si psychologický posudek na exmanžela, zdůrazňuj jeho drogovou minulost.
Ohledně syna - pokud on sám s tatínkem nechce bývat tak často, jak je navrhováno (nebo dokonce být ve střídavé péči), nebránila bych se psych. posudku ani u něj. Píšeš, že má 7 let, to už je velký kluk s názorem a soudy obvykle při posuzování střídavé péče velmi přihlížejí k přáním takhle starých dětí.
Jo a na právníkovi bych nešetřila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ArankaC.
3.4.12 13:20

Já bych mu řekla, že jak nepřestane dělat problémy, tak jím na soudě povím o těch jeho drogách a tak všechno, ale fakt i tu největší špínu, že mám na to svědky a uvidíš, třeba dostane strach a nechá toho, protože sám pochopí, že při tom všem může být ještě za tyhle styky se synem rád… Jinak se zbytečně moc nestresuj, když jsi těhotná.

Black Orchids: Zakladatelka psala, že má holý zadek a hypotéku, to asi nebude mít na nejbohatšího právníka, že? :roll:

• Citovat
  • Upravit
2693
3.4.12 13:25

DObré je, že sis vzala advokátka. Je potřeba upozornit na jeho drogovou minulost, jeslti se neléčil, kdo ví, zda pořád nebere. Dost bych se divila, kdyby si takový člověk vzal do hlavy že bude vychovávat syna, spíš se jedná o pomstu a vydírání. Hlavně se řiď slovy advokáta, ten už si s ním poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kahaja
3.4.12 13:28
@ArankaC. píše:
Já bych mu řekla, že jak nepřestane dělat problémy, tak jím na soudě povím o těch jeho drogách a tak všechno, ale fakt i tu největší špínu, že mám na to svědky a uvidíš, třeba dostane strach a nechá toho, protože sám pochopí, že při tom všem může být ještě za tyhle styky se synem rád… Jinak se zbytečně moc nestresuj, když jsi těhotná.Black Orchids: Zakladatelka psala, že má holý zadek a hypotéku, to asi nebude mít na nejbohatšího právníka, že? :roll:

Jen tak na okraj - to, že je otedc dítěte konzumentem drog, není důvod k zamezení styku, pokud nepáchá trestnou činnost… (je to k :poblion: , ale je to tak). A k tomu právníkovi - já jsem dloho jedla cca 2 rohlíky denně a pila vodu (nekecám) a moje právnička zinkasovala +- 50 tis. Ale stálo mi to za to!

• Citovat
  • Upravit
5533
3.4.12 13:29

Dado,
vůbec to nemáš lehké. Určitě si najdi pořádného advokáta, nenech se vyprovokovat, s ex už žádné mimosoudní dohody ani nic podobného nepodepisuj.
A co se týče toho psych. posudku na syna. Toho se vůbec neboj a syna k psycholožce vezmy. Hodně to pomůže. Soudy na takové posudky dost dají a zjistí se z toho opravdu hodně. Takže pokud je chlapeček u otce opravdu nespokojený, tak k tomu bude přihlédnuto.
Tvůj ex na tobě nesmí poznat, že se bojíš. Chovej se před ním sebevědomě, věř si. A nezapomeň na jeho drogovou minulost…
Držím palce, ať se všechno brzy vyřeší k tvé i synově spokojenosti :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.4.12 13:35

Pokud nejsi majetná, o advokáta můžeš požádat, měli by Ti ho přidělit. Jinak v Tvé situaci nechápu, proč se vyhýbáš vyšetření dítka. Už je dost starý, aby dokázal projevit svůj názor a Tobě by to pomohlo. Zcela nechápu jednání sociálky, podala bych na ně stížnost, jestli s Tebou takto zachází, tak je to fakt hnus.. Nic nepodepisovat, hnát to přes soud, ten bude brát na zřetel i drogovou minulost a pod, což bude ve Tvůj prospěch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
3.4.12 13:35

Já nechápu proč by si měla za znalecké posudky platit Ty? Máš právníka, ať to požaduje jako součást řízení i s ohledem na chování, povahu a hlavně drogovou minulost otce. Bývalá partnerka mého ex tak dlouho líčila u soudu svoje obavy, že soudkyně sama vyžádala znalecký posudek, v tom případě nejdou náklady za účastníkem řízení. Tvůj privátní posudek by totiž soud nemusel uznat jako důkaz a pak by si zbytečně vyhazovala peníze.

Jo ten znalecký posudek se dělal na otce, matku i dítě, s přesně definovanými otázkami pro znalce. Znalcem byl ustanoven psychiatr + psycholog. Tvoje obavy, že syna poškodí vyšetření u psychologa, jsou zbytečné. Myslím, že jsi přecitlivělá, naopak by jsi z toho mohla vytěžit i něco užitečného pro sebe.

• Citovat
  • Upravit
3839
3.4.12 13:38
@ArankaC. píše:Black Orchids: Zakladatelka psala, že má holý zadek a hypotéku, to asi nebude mít na nejbohatšího právníka, že? :roll:

nejbohatší právník, :think: hm, zvláštní termín, přemýšlím, kdo to u nás v Česku je.. že by Sokol?
Ne, tak toho jsem fakt nemyslela, ten snad rozvody ani nedělá..
Jsou ale holt situace, jak správně vystihla Kahaja, kdy je moudré se uskromnit (půjčit si, něco prodat…) ve prospěch dobré věci.
Bohužel dnes u soudů nevyhrává spravedlnost, ale lepší právník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
3.4.12 13:39

Tady vidíme jak jsou někdy soudy a soc.pracovníci zaujatí.Zakladatelko, držím palečky, ať je to brzo za váma :kytka: :hug:
Rozhodně bych už exmanželovi nic jen tak neposílala.Hlídala bych si vše, co by mohl napadnout.Napadá mě informace o dítěti (škola, lékaři…)mu zasílat doporučeně poštou,mailem nebo třeba přes někoho, abys mohla potvrdit, že mu informace podáváš a on nemohl říct, že ne.
Určitě bych syna vzala k psychologovi, vyber si nějakého který ti bude smypatický.Oni to s dětmi umí a syn nebude vynervovaný.Sám bude moct říct, jestli se mu u táty líbí nebo nelíbí.
Určitě bych zmínila manželovu závislost i to, jak se o snya straá v době kdy je u něj a podložila to např.fotografiemi, jak se syn vrátil špinavý nbeo něco podobného.
Je to teď slovo proti slovu, takže je třeba jednat tak, aby jsi své činny mohla doložit.
Držím palce :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí