Extrakce osmičky hojení

2
9.3.23 13:03

Extrakce osmičky hojení

Ahoj, jsem 2 dni po extrakci osmičky, nevíte náhodou, jestli se to hojí dle fotky dobře? Děkuji vám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
381
9.3.23 13:59
@Jaruna78 píše:
Ahoj, jsem 2 dni po extrakci osmičky, nevíte náhodou, jestli se to hojí dle fotky dobře? Děkuji vám

Měla by se tam do pár hodin po vytrhnutí vytvořit taková jakoby „zátka“. Aby to prostě nebyla otevřená „díra“. A to z těch fotek vypadá, že se stalo. Takže za mě ok.
Jenom bacha, při čištění zubů pak hodně opatrně, ať tu „zátku“ nenarušíš, a opatrně i při vyplachování pusy, ať na tom místě nevznikne moc velký tlak.
Tolik instrukce od stomatochirurga :D Brali mi tehdy nadvakrát všechny čtyři osmičky.
Jo a samozřejmě ledovat a jíst hodně zmrzliny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
9.3.23 16:07

@Sofia_Sofia
A velká bolest nějaký čas po vytrhnutí je asi normální že 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
9.3.23 19:47
@Jaruna78 píše:
@Sofia_Sofia
A velká bolest nějaký čas po vytrhnutí je asi normální že 😁

Heleď, mně zubařka doporučila vzít si rovnou s sebou na tu extrakci led a ihned po zákroku ledovat a ledovat, že to pomůže jednak hojení, druhak bolesti. A musím teda říct (ťuk ťuk), že jsem měla otok minimální a skoro to ani nebolelo. Spíš jsem občas cítila takový jako tlak a nebylo to moc příjemné, ale bylo to jen nárazově a nebyla to vyloženě bolest.
Od toho stomatochirurga jsem taky hned dostala antibiotika, které jsem měla užívat týden, tak možná i proto :)
Jinak mi nejdřív trhali levou stranu - nahoře a dole, a po třech týdnech pravou - taky obě osmičky, a průběh hojení byl prakticky stejný. Až na to, že u druhého zákroku jsem už byla rutinér :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.