Foto: Extrakce osmičky – šití

3
7.1.26 20:04

Extrakce osmičky - šití

Zdravím, doufám, že se mi ještě dnes večer dostane nějaké odpovědi, protože jsem nervózní celý den. V pondělí ráno mi vytrhli osmičku a samozřejmě to šili. Dneska mám otok opět větší než včera, je horký a bolest citím na pohmat i na krku, lehce i v něm při polknutí. Občas mě to více zabolí, jinak bolest snesitelná, jaká je asi normální. K tomu ale citim v ústech pachuť jednou za čas jakoby se slinami pachuť vycházející z rány. Rána je zašitá tak, že spolu s otokem vubec nevidím díru a tak přemítám, jestli ráno na kontrolu. Máte někdo zkušenosti prosím? Přidávám i foto, pusa mi nejde ani víc otevřít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1799
7.1.26 21:12
@Bryketa píše: Více

Určitě bych tam zítra zašla.

Já mám sice jiné zkušenosti - bez šití, ale pak mi cca týden lehce teče krev, strašně špatné hojení, kamarádka zase po vytržení osmi podlehla manželovi a šla s jeho dětmi skákat do takových pěnových blbostí salta a nešla jí skoro otevřít pusa.

Jinak bych trošku ledovala, 10 - 15 minut cca, ne dlouho + něco na bolest, pokud je třeba a zítra hned k zubákovi.

Držím palec :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5944
7.1.26 21:13

A dali ti antibiotika? Mě ve stejnou dobu vytrhli sedmičku. Mám to také šité a mám léky na bolest i antibiotika. Já tam ale měla i počínající zánět. Ale myslím, že by mi ty antibiotika dala i tak. Já si zubaře platím, takže i léky platím, tak s tím nikdo problém nemá. Stále to pobolívá, ale Nimesil vždy zabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
7.1.26 21:56

@Kipa22 antibiotika jsem nedostala. Ja byla prave pred mesicem s druhou a to mi zasahovali do kosti a antibiotika mi dal. Ted to byl ale méně invazivní zákrok a za 10 minut hotovo, tak říkal, že mi je tentokrát nedá. A právě bojuju jestli to je normální průběh nebo ne. Otok je tvrdy a horky a tu pachuť jsem posledně neměla si myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
7.1.26 22:19

Jestli to hodně bolí, určitě běž, já takhle byla i na pohotovosti, vycistili mi to a dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5374
7.1.26 22:28

Kontroly se nedělají automaticky, jak tomu bylo ještě nedávno u nás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
7.1.26 22:36

@Takco bud ne, nebo ne vsude :nevim: tohle je moje třetí trhání osmičky a vždy mi bylo pouze řečeno, ať se dostavím na kontrolu v případě obtíží. Ale nechci být zase za histerku abych přišla a zjistila, že je vše v pořádk :roll: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5374
7.1.26 23:56

Obtíže máš, tak se dostav. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5944
8.1.26 08:21

Já to tedy měla komplikované. Měla jsem zub rozpadlý. Ona by mi to doktorka byla zachránila, jenže já beru léky na ředění krve a to bych je tehdy musela vysadit, když ten zub šel opravit, jenže já tou dobou prodělávala tromboflebitidu a když jsem uvažovala, že to na chvilku vysadím, aby mi udělala zákrok, tak jsem dostala další tromboflebitidu, tak jsem si řekla, že riskovat život nebudu.
Je mi líto, co prožíváš. Problémy se zuby znám, není to nic příjemného. Drž se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12571
8.1.26 08:28

Zkusenost z rodiny..extrakce 8, velmi obtizna, zahnute, propletene koreny. Nabdnuta a dokoupena jakasi kuzelka k rane, ktera urychlovala hojeni. Dodana antibiotika..tuk tuk ale po brani beznych leku na bolest to slo v pohode, ano prvni den ledovani. Bez horkosti, zanetu. Ta kuzelka stala cca 1 400 kc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2952
21.1.26 01:38
@lilith1 píše: Více

Tu jsem měla taky a rána se zahojila výborně. Neměla jsem sice problémy s kořeny, ale se špatným prořezáváním a neustálým zánětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.