Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, doufam ze nejsem sama a divna, ale uprimme dost me to stve. Bydlim sama k rodicum jezdim pravidelne na navstevu. Hrozne mi je rodicu lito.Oni se maji dobre o to nejde, ale treba ted jsem cely den zvracela a je mi blbe, jsem zalezla v pokoji a je mi jich lito ze maji o me starost a jsou sami v obyvaku a strachuji se. Skoro az se mi z toho chce brecet. Stava se mi to dost casto, rodice jsoi celkove hrozne hodni a delali vzdy pro nas prvni a posledni a ja mam uzkosti z toho, ze se nemaji dobre.
A ted jsi na te navsteve, jo? Prijde mi to prehnane z toho kratkeho popisu. O nic moc nejde, ne?
@lalalyla píše:
Ahoj, doufam ze nejsem sama a divna, ale uprimme dost me to stve. Bydlim sama k rodicum jezdim pravidelne na navstevu. Hrozne mi je rodicu lito.Oni se maji dobre o to nejde, ale treba ted jsem cely den zvracela a je mi blbe, jsem zalezla v pokoji a je mi jich lito ze maji o me starost a jsou sami v obyvaku a strachuji se. Skoro az se mi z toho chce brecet. Stava se mi to dost casto, rodice jsoi celkove hrozne hodni a delali vzdy pro nas prvni a posledni a ja mam uzkosti z toho, ze se nemaji dobre.
v jedné větě, že se mají dobře, v druhé, že se dobře nemají. Jsi prostě normálně nemocná, to jsi nikdy nebyla?
@lalalyla píše:
Ne, opravdu se rodiče o dospělou dceru s obyčejnou virózou nestrachují. Prostě je ti blbě, tak je dobře, že ses izolovala a rodiče sami v obýváku bez tebe steskem nezemřou. Nelimituje tě tenhle způsob přemýšlení v běžném životě?
@lalalyla píše:
Kdybys na návštěvy k rodičům jezdila zdravá, společný čas trávila s nimi a nikoli nemocná v ústraní, nemuseli by z toho být na nervy.
Žádný rodič není v pohodě s tím, že jeho dítě se necítí dobře – a je jedno, jakého věku to dítě je.
Příště se – místo blábolení o úzkostech – při viróze seber a odjeď si ji jako dospělý a zodpovědný člověk odbýt domů… aspoň rodiče nenakazíš.
Jako, že kvůli tomu že bliješ mají být rodice na prášky a třepat se v rohu? Trošku paranoidní ne?
Zkusila bych psychologickou poradnu pokud cítíte extrémní lítost skrz tohle…
Jo. Bohužel těchto pošahaných sněhových vloček je čím dál víc.