Extrémně nespavé batole

1865
19.1.13 08:44

Extrémně nespavé batole

Holky,
už jsem ze syna zoufalá, nevím, jestli je to jak (ne)spí normální. Je mu 17m a od narození to byl nespavec, ale tak nějak se to dalo. Co ale předvádí poslední dva měsíce, už mi přijde jako zdravotní problém.
Chodí spát až kolem jedenácté, dřív prostě neusne a to se hodně snažím. Je jedno, kdy ho dám spát, prostě až kolem té jedenácté (už má velkou postel, takže si sleze, chodí po pokoji, hraje si atd.), spí do cca půl šesté a to se ještě každé dvě hodiny probouzí a chvíli se válí a kňourá, než zase usne. Ráno se budí asi hlady, zřejmě by ještě spal, jenže UM odmítá, takže vstaneme a jdeme na snídani.
Dopoledne pak usne na 3/4 hodiny, max hoďku a pak už vůbec nespí. Večer už je unavenej, ale zase ne tak, že by vytuhnul.
Dohromady tak naspí cca 7-8 hodin, což mi přijde strašně málo. Bojím se spánkové deprivace (nemluvě o mojí spánkové deprivaci :( Doktorka to nijak neřeší, říkala, že prostě některé děti spí málo. Jenže mně přijde, že syn trochu zaostává ve vývoji, rozhodně neumí nic z toho, co umí děti jeho věku (nemyslím nějaké přesné tabulky, spíš tak co koukám na děti kolem nás).
Nevím, jak to řešit, mám trvat na nějakém vyšetření, eventuálně medikaci, nebo je takový spánkový režim normální?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
19.1.13 08:57

Tohle je přesně můj mladej.. je fakt, že chodil spát cca 9, ale vstával každý den v 5! a přes den nespal ani minutu.. musím říct, že jsem byla hotová. Dělal to od cca 15ti měsíců.. dr též říkal neřešit, jestli mu to stačí, tak s tím nic neudělám… No hodně dlouho mi trvalo, než jsem si zvykla.. ono se to za ty roky moc nezměnilo.. teď mi mladý vstává každý den v 6, nemusím řídit budík.. asi jsem si zvykla, už mi to nepřijde ;) mmchdm, otázka, co je to zaostávání.. můj začal chodit v 16ti měsících, jemná motorika byla docela šílená, na nočník začal chodit extrémně pozdě,,, ale zase brzo mluvil, rozuměl… teď je z něj šikovnej školáček..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
19.1.13 09:13

M8m to stejně. Sice přes noc spí od půl osmé do sedmi rána, ale je tak 20× a i víckrát vzhůru. Přes den dá 20 - 30 minut. A já jsem šílená. A proti ostatním dětem mi přijde taky pozaději. Tudíž jsem usoudila, že čas, který stráví vzhůru, rozhodně nevyužije pro učení :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
19.1.13 09:27

@danyk A kolik mu je? A když je v noci vzhůru, usne sám nebo ho musíš uspat?
@martina.se pozadu - no chodit začal v 13,5, ale jemná motorika teda nic moc, neumí jíst lžící, neumí pít z hrníčku, nepostaví kostku na kostku, neumí chodit do schodů, o nočníku si můžeme nechat jen zdát. Mluvení tak horší průměr, o základní potřeby si řekne, ale žádná velká interakce se nekoná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
19.1.13 09:37

@Manticora Je mu 16 m. Dám mu lahvičku s vodou, on se napije a usne sám. Když kvičí dlouho, vezmu ho k sobě a taky ho to většinou přejde. ALe to se teda vyspím ještě míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
19.1.13 10:04
@Manticora píše:
@danyk A kolik mu je? A když je v noci vzhůru, usne sám nebo ho musíš uspat?
@martina.se pozadu - no chodit začal v 13,5, ale jemná motorika teda nic moc, neumí jíst lžící, neumí pít z hrníčku, nepostaví kostku na kostku, neumí chodit do schodů, o nočníku si můžeme nechat jen zdát. Mluvení tak horší průměr, o základní potřeby si řekne, ale žádná velká interakce se nekoná.

To, co umějí jiné děti neřeš. Dcera začala chodit v 17 měsících a na všechno byla levá, jen mluvit uměla pěkně. Teď jsou jí tři a je to šikulka :lol:
Zkusila bych nedávat ho vůbec spát přes den a rozhodně bych se poradila s odborníkem. Neříkám, že má poruchu, to rozhodně ne, ale bude to pravděpodobně náročné dítě a pro klid maminky je lepší se s někým poradit, páč maminky mají jen jedny nervy… Já svou zkušenost nemám, ale kamarádka má. Každý pořád, jak je hyperaktivní (to je pro všechny strašně oblíbené slovo), ale nemá žádnou mozkovou disfunkci, jen je prostě náročnější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.1.13 11:59

@Manticora to bych vůbec neřešila.. ten můj chodil 16m, na nočník až 3 roky, jemná motorika byla špatná až tak do 5ti… a přitom je zdravej a v pohodě… některý děcka jsou hold nespavci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
22.1.13 08:25

nespavec 15 m

Ahoj maminky, řadím se také mezi zoufalé matky. Náš chlapeček od narození špatně spí, okolo roka se to zlepšilo-vstala jsem k němu tak 5×, ale teď poslední 3 týdny zase extrem. Chodí spát v osm a vstává v šest, přes den je velice aktivní, ale v noci taky-vstávám k němu skoro každou hodinu. Nejvíc mi vadí, že pokaždé chce napít buď mléka nebo UM (nikdy jsem nekojila),dudlík mi prostě vyplivne, do toho hodně pláče. Už jsem strašně znavená a vykolejená. Proč některá děcka spí? Dnes jsem si řekla a dost…manžel půjde spát jinam a já vyzkouším mu prostě to mléko v noci nedat, no asi to bude něco. Ale v roce a půl za noc vypít 250 ml mléka mi přijde dost. Mě to prostě obtěžuje, a navíc mě znervozňuje že se to zhoršuje. Než mu byl rok, od dr.jsme zkoušeli různá homeopatika (dokonce i Sedalii) ale bez efektu. Jediné co zabírá, když je nemocný-Fenistil kapky…to pak spí mnohem lépe, ale i přes den :-) Poraďte jak jste řešily vy podobný problém, hlavně v noci nedat to mléko…vydržely jste? S pozdravem a díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
22.1.13 08:38

@rostule Já jsem syna kojila, tak do 14 měsíců pořád chtěl i v noci, pak jsem řekla dost a odmítla mu dávat v noci cokoliv kromě vody. Budil se hodně, pořád brečel, trvalo to přes měsíc než přestal brečet. Jinak ale na buzení to nemělo vliv, budí se pořád po té hodině až dvou, jen už ne s takovým brekem. Většinou to zkouší, přijde ke mně, zkouší se na prso dostat, chvíli kňourá a pak zase usne. Jenže kolem té páté ráno už je „vyspalý“ a když prso nedostane, tak už vstáváme.
Jinak to ale určitě zkus, naprostá většina dětí si za pár dní zvykne spát bez mléka a přestane se budit. To jen my jsme takový extrém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
22.1.13 10:54

Děkuju za rady a zároveň tě lituju, snad se to brzy upraví nám oboum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
22.1.13 16:20

@rostule Náš z toho mlíka postupně vyrostl, tak nějak po roce. Prostě jsem zkusila dát místo Um vodu a on se napil a usnul a dobrý, ale trvalo mu to, než k tomu došel. Předtím třeba voda zabrala, ale za hodinu mrnčel a voda ho už neošálila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí