Noční teror

56
17.1.13 11:28

noční teror

Ahoj,

zoufale potřebuju radu. Naše 9ti měsíční dcerka nás začala ze dne na den v noci teorizovat. Chodí spát cca o půl 8. Většinou usne chvíli po položení do postýlky, někdy si musíme párkrát podat dudlík. Nic dramatického. A teď asi tak týden trvá to, že se vzbudí mezi 11. hod a půlnocí a pláče. Někdy vyloženě hystericky (to jsem přičítala nočním děsům) někdy spíš vztekle. To obvykle do cca 20 minut pomine, zklidníme ji a pak nastává teror. Nechce totiž spát, působí, jako kdyby byla vyspala. Nejsem zastánce uspávání v rodičovské posteli, ale už i to jsme zkoušeli a vyložene nám skákala po hlavách, měla z toho děsnou srandu, ale po spánku ani stopa. Když ji pak dám do postýlky, tak TO začne. Řev a jekot, jaký svět nezažil. Divím se, že nás ještě sousedi (jsme v paneláku) nepřišli zabít. Vždycky ji po pár minutách přijdu položit (stoji v postýlce, kouká na mě a ječí) a než dojdu ten metr a půl k posteli, už zase stojí a huláká. Dnes to trvalo 3 hodiny (!!!), včera 2 hodiny. Prostě je to otázka hodin.

Napadá vás někoho nějaké řešení? Máte někdo podobnou zkušenost? Už přestávám fyzicky zvládat.

Jinak se u nás snad nic nezměnilo, má pořád stejný a pevný režim, dodržujeme rituály. Nevím, co se děje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12505
17.1.13 11:31

Nemá separačku??
Malej mi tět taky nechce spát, ale nebrečí spíš si chce hrát, tak ho mám v postely at si hraje, a pak ho uspím u prsa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
17.1.13 11:34

Nevím, jestli to s tím souvisí, ale četla jsem někde v knížce, že když se miminka v tomhle věku v noci budí a pláčou, je to nedostatkem pozornosti přes den nebo nějakým stresem.
Ještě se zpetám, jak usíná přes dne - v kolik naposledy a kdy se probouzí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
17.1.13 11:34

To má a jak vystřiženou. Do nedávna si ji babička mohla brát na odpoledne, ale teď už ani omylem, celé by to probrečela. Ale nepřijde mi, že by to s tím souviselo.. nebo, ja vlastně nevím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
17.1.13 11:36

@i_press Tak to je separční uskost, jestli už nechce být u babičky, vyžaduje halvěn tebe a tatu??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
17.1.13 11:36

U nás to bylo něco podobného, taky ve 2 v noci vyspalá a do půl 5 čilá, spokojená, chtěla si hrát, lozila a jakékoliv pokusy o uspání kdekoli, končily řevem. Stalo se to asi 3 x okolo věku těch 9 měsíců. Od té doby nic, takže nevím, asi to nic neznamená, ale náročné to teda je, to můžu potvrdit. Rada na to asi bohužel není. :nevim: O úzkost si myslím, že nejde, pozornosti má až až a stres taky si myslím, že nemá žádný důvod k němu, jsme harmonická domácnost. :lol:

Příspěvek upraven 17.01.13 v 11:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
17.1.13 11:37
@LadyLada píše:
Nevím, jestli to s tím souvisí, ale četla jsem někde v knížce, že když se miminka v tomhle věku v noci budí a pláčou, je to nedostatkem pozornosti přes den nebo nějakým stresem.
Ještě se zpetám, jak usíná přes dne - v kolik naposledy a kdy se probouzí?

Pres den bez problemu - dopolko (tak cca 2 hodiny od probuzeni) polozim a za chvili spi a odpoledne vetsinou v kocarku a to se probouzi tak cca 2-3 hodiny predtim, nez jde pak vecer spat.

Taky mi prijde, jak kdyz ma nejaky stres. A nedostatek pozornosti pres den… co je dostatek pozornosti? Treba ted si tu hrabosi, beha po 4 v obyvaku a sama si hraje a to si ji skutecne nevsimam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
17.1.13 11:37

@i_press
Některé děti trápí zuby. Někdy je to jiný problém. Znám dítě, které nechtělo spát, protože když si lehlo a zavřelo oči, tak trpělo úzkostmi. V sedě s otevřenýma očima v pohodě.
Dá se to řešit homeopatickou léčbou, ale ne na dálku, u problémů se spaním je nutná konzultace u homeopata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
17.1.13 11:38
@sunnyho.motylek píše:
@i_press Tak to je separční uskost, jestli už nechce být u babičky, vyžaduje halvěn tebe a tatu??

Jojo, jen ja a tata. Nikdo jinej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
17.1.13 11:38

Meli jsme v tomto obdobi to stejne! proste se vyspala…takze je sem nic nelamala pres koleno..proste sem ju vzala k nam do obyvaku a chodila spat znovu s nama az kolem jedne kdyz chodime my.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
17.1.13 11:41

@i_press Tak to máme taky, ještě vydrží u mámy mojí, jinak nikoho nechce, nám pomohlo i když se to nemá, dát k nám do postele, aspon usne a je klid, přes den je to pohoda to krásně spinká v postýlce usne sám, večer taky, ale v noci to máme stejný, jen nebrečí a chce si hrát, jakmile ho dám do postýlky tak odsunuje mantinel a snaží se k nám dostat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.1.13 11:41

@i_press nerostou jí zuby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
17.1.13 11:42

@mikitaa Nebo tak když ještě nejsme v postely tak ho nechám hrát si v obýváku s náma dokud neodpadne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
17.1.13 11:44
@Helii píše:
U nás to bylo něco podobného, taky ve 2 v noci vyspalá a do půl 5 čilá, spokojená, chtěla si hrát, lozila a jakékoliv pokusy o uspání kdekoli, končily řevem. Stalo se to asi 3 x okolo věku těch 9 měsíců. Od té doby nic, takže nevím, asi to nic neznamená, ale náročné to teda je, to můžu potvrdit. Rada na to asi bohužel není. :nevim: O úzkost si myslím, že nejde, pozornosti má až až a stres taky si myslím, že nemá žádný důvod k němu, jsme harmonická domácnost. :lol:Příspěvek upraven 17.01.13 v 11:38

My jsme právě taky docela pohodový. Má kolem sebe vyloženě milující rodinu. Jediné, co mě napadá, že ji vystresovalo bylo, že jsem ji minulý týden na cca hodinu nechala u babičky a šla si něco zařídit… a ta hrůza v jejích očích, když jsem přiběhla, že jsem ji opustila - to mě bude ještě dlouho strašit. A za 2 dny to v noci začalo. Tak nevím, jestli to může souviset :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
17.1.13 11:45
@martina.se píše:
@i_press nerostou jí zuby?

To je možné, ale když ji rostly spodní, tak jsem ji dala calgel a bylo, hned pak usnula. Tak to se mi taky nezdá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí