Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravim vsechny maminky,
Rada bych Vas pozadala o radu ohledne me 2 mesicni dcery, ktera je plne kojena
V podstate od narozeni je velmi plactive a nespokojene miminko, i kdyz delam co muzu a velmi mne to trapi.
Dcera pres den neusne doma zadnym zpusobem, maximalne obcas na mne po kojeni, ale v momente, kdy se pohnu, je po spanku. Usne take v kocarku v podstate okamzite, ale po vyndaji z kocarku je hned vzhuru. Problwm ale je, ze pokud se nekoji nebo nespi v kocarku, tak neustale jen rve (neda de tomu ani rikat plac, ale opravdu rev, kdy cela zrudne).
Pravdepodobne ma alergii na kravskou bilkovinu, a tak drzim prisnou dietu, po ktere ma lepsi stolici. Avsak stale to vypada, ze trpi na prdy, protoze se velmi krouti a casto ui to vzbudi ze spanku prave po kocarku. Davame laktobacilky a espumisan, drive biogaia, ale ta nevyhovuje.
V noci usina opravdu velmi pozde az kolem pulnoci, ale pak spi relativne obstojne a budi se po 3-4 hodinach a pak jeste 2 hodinky spi.
Pres den je to ale opravdu hruza a moje nervy uz jsou na pokraji sil a ja uz nemam tuseni, co ji muze trapit. V nositku se ji take nelibi.
Zaroven v 99 % pripadu kdy rve, nejde nijai utisit, ani v naruci, ani v houpatku, nijak…zabira pouze prso, takze je u prsa opravdu x krat za den.
Je to normalni? Mate nejake tipy a triky, prosim? Pripadne kdy tyto stavy presly?
Jsem zoufala.
Moc dekuji za jakoukoliv pomoc, radu, tip nebo povzbuzeni.
@JancaS84 nedavame. Zmenily jsme na vit D od goodie. Ale vyraznou zmenu bohuzel nepozoruji. ![]()
Zkusila bych vysadit ten espumisan, příp. z pár dni zkus baby calm (nezapomeň naredit). Jinak syn taky přes den nespal jinak než v kočárku. Bylo i období, kdy kocarek furt musel jet. Ale já jsem to tak přijala a cca měsíc nachodila 30tis kroků denně. Ale syn pak lépe spal a celkově byl spokojenější.
Zkus mrknout do pusinky, zda tam nemá bílé flíčky (moucnivku). Mohou se jí ovšem I připravovat zoubky (syna trápily od 3m a 1. vyrostl až na 6m).
@ALIPELI děkuji, zkusim vynechat a pripadne zkusit babycalm a zkusim se take smirit s nekonecnym kocarkovanim
. Moucnivku dcera ma, ale Naocide gel nezabíra, nechala jsem si z Nemecka dovezt infector mundgel a snad zabere ten. Mohlo by to nejak souviset?
Nechte si u pediatry udelat testy na tu alergii na mlecnou bilkovinu. Musela by mit v tom případě jen UM, ale znam takové děti a byly spokojené. Dále, pokud spi v kocarku, tak ji tam nech spat. První deti dvojčata spala jedině za jezdici kocarek, třetí ditko také tak uspavam přes den, ale naštěstí se pak nemusí už jezdit. Ale nechavam ji spat v kočárku, nehybu s ni. Vecer usina po kojení normálně v posteli se mnou nebo manzelem a pak prendame do postýlky. Vigantol dela neplechu, mě fungovala Terezie. Dále ty espumisany a další, to prostě musis vysledovat, ale treba týden to chce brat, abys zjistila, jestli to zabira nebo ne.
Už podle nadpisu mě napadlo jestli nemá dcerka alergii. Naprosto chápu jak moc je to náročné
má dcera byla to samé včetně alergie i moučnivky, vyzkoušeli jsme vše co píšeš plus dalších x věci, na moučnivku teda krásné zabral ten gel z Německa, tak věřím, že pomůže i vám. Ale bohužel nic jiného, než to, že z toho vyrostla nepomohlo, bylo to nejvěrnější období, ale teď mám krásnou zdravou a usměvavou dceru
i když jsou to nervy výdrž, bude dobře. Má dcera vyrostla jak z alergie tak z této nepohody. Ještě mě napadá reflux ten jsme měli taky zvracela nám mlíko, šlo to často i nosem a jak se poblinkala, tak měla zase hlad, takže začarovaný kruh, navíc je při tom v podstatě permanentně pálí žáha, proto pláčou 😏 ale taktéž pomohlo až to, že vyrostla. Od cca půl roku už to byla celkem pohoda ![]()
@kaacifi píše: Více
Dcera při moucnivce řvala 3 týdny jak tur, ale nechtěla ani jíst. Nakonec jsme zvolili klasickou fialku a byl klid. Ani infector nezabral a přitom ten byl skoro na jistotu.
@suzka1 píše: Více
Pro alergii na bílkovinu kravského mléka určitě není nutné končit s kojením, naopak kojení je úplně nejlepší volba a je velká pravděpodobnost, že z toho i díky kojení vyroste, ale je třeba aby maminka držela bezmléčnou dietu, úspěšně jsem takto kojila rok 😁 je pravda, že to bylo náročnější, ale ta alergie opravdu vymyzela a od roka neměla dcerka v podstatě žádné problémy a my mohli začít dávat pomalu i mléčné výrobky. Ale pozor nejsou to jen mléčné výrobky já vyřadila všechno co mléko obsahuje, takže jsem poctivě četla složení, ze sladkosti to tehdy byly j třeba oříškové BeBe sušenky a Oreo 😛 v tom nebylo vůbec mléko co si pamatuju 😁
@NŠSJ píše: Více
Děkuju za povzbuzení! 🙏🏻 tak doufám, že u nás bude obdobný scénář a gel zabere a tak kolem půl roku už bude malá spokojenější😊
Jinak dieta je to nejmenší co mě trápí a dá se vydržet, jinak Oreo už jsem taky vyhmátla, ale oříškové BeBe ne, tak aspoň budu mít další dobrůtku pro lepší den! Moc děkuju❤️
Měla jsem takové deti dve. Jednomu jsme vyloučili veškeré alergie, nemoci, proste vse. Byla to asi kolika. Přešlo to ze dne na den v cca 4 měsících. Ale bylo to fakt šílený, on řval nonstop krom texh par chvilek, kdy spal. A ze spal fakt málo… malej dablik, divím se, ze po něm jeste mam nejaky dite, fakt jsem byla uplne KO, fyzicky i psychicky. No druhy dite začalo stejne, ale u nej to byla ABKM, po moji dietě se uklidnil a bylo to super mimino.
@Midaku píše: Více
Take si ted rikam, ue druhe takove dite bych nikdy nezvladla. Denne brecim s dcerou i ja 😅 🫣
Kazdopande alergie jste vyloucili svepomoci nebo pres pediatra/alergologii, prosim?
@kaacifi pred dětskou doktorku. Ale jen eliminacni dietou. On neměl zadne příznaky alergie, jen proste nonstop jecel… ten druhej mel zas naopak snad vsechny příznaky alergie.. hlen i krev ve stolici, vyrážku, nepribirani…a do týdne na dietě přišlo zlepšení, do 14 dni byl uplne ok.
Když zapneš digestoř, vysavač a tak neusne líp? V tomhle období u nás robotický vysavač jezdil i 4× denně. Jo a pokud máš podezření na alergie, může toho být víc. U starší to bylo hovězí, kuřecí a vejce. Mladšímu zase vadilo na víc hovězí a mrkev. Co kojící čaje? Někdy taky vadí…jo a většinou to chce jen čas, bohužel.
@Marmarram píše: Více
Bohužel, digestoř ani vysavač také nic, teda neprobudí mi ji, když už spí, ale také mi ji neuspí.
Jinak zkouším teď hovězí a kuře a ty vejce, stolice je zatím ok. Za jak dlouho se u vás dostavila reakce?
Kojicí čaj zkusím vynechat, ten piju pravidelně!
Díky moc😊