Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dámy, dobrý den.
Prosím Vás, máte taky tak živé dítě? 😀Jsem prvorodička, pohyby cítím opravdu od 16 týdne a od té doby opravdu intenzivně. Zítra začínám 30 týden, ale to co ta malá teroristka furt předvádí, to je něco. Doktorka to sama viděla, říkala že pokud je to takto pořád, tak je to v pořádku. V noci mě to až budí, jde vyloženě vidět, jak se tam převaluje. To naše dítě bude větší, hlavně dlouhé, jsme oba vysocí s partnerem, ale někdy si opravdu říkám, jestli je to normální. Protože to je jak když by v tom břichu cvičila 😀
Jo, dcera byla taky ďábel, v břiše a (nepotěším tě) i po narození
Ale výhodou všech rozbitých brad, modřin a škrábanců v batolecím věku je, že je to moc šikovná a motoricky nadaná slečna, nyní už čtvrťačka ![]()
@SjuznP takové jsem měla tři, čtvrté bylo naopak velmi v klidu, až mne to děsilo. ![]()
Jo holka, aspoň nejsem sama.
Jsem ve 31tt, malej se sice nevrtí tak často jako předtím protože asi začíná mít málo místa, ale když už tak samozřejmě v noci, to tam snad cvičí na spartakyádu. Nejíš třeba sladké?
Já celkem jo, tak třeba je to do toho. Nevím. ![]()
Já nejím sladké, já ŽERU sladké 🤣Odjakživa jsem byla na sladké. Mě to asi karma vrací, protože mě mamka říkala, že já jsem byla hrozná jako děcko, uřvaná, věčně jsem zdrhala a mamka mě honila s golfáčem pod paží 😀Mám staršího bráchu a prý kdybych byla první, tak jsem jedináček 😀
@SjuznP a můžu ti říct, že ty první dvě byly tak akční, že mi sami zdravotníci řekli, že tohle nikdy neviděli. ![]()
Může být..jak říkala doktorka pokud je to tak pořád tak je to vporadku…já jsem teda měla v břiše relativně kliďase a jako miminka byli obě děti celkem hodný, ale od té doby co se hýbou jsou to dva malý ďáblíci…
hlavně mladší který byl v břiše méně akční a kolikrát jsem ho třeba celý den necitila tak ani chvilku neposedí, jakmile se naučil ve 3m otáčet tak bylo přebalování a oblékání spíše řeckořímský zápas..do té doby při něm jenom řval..od těch 3m se i pral…tokerovat se to naucil až tak v roce a půl 🙈 i při jídle by nejradši pořád běhal, v kočáře nebo v autě je v klidu jen když se jede, jakmile na chvíli zastavím už chce ven a behat běhat běhat…🙈 Starší je teda klidnější, ale taky umí pěkně řadit…pořád zpívá, Hopsa v posteli, u oblékání mi 20× odběhne, na hřišti chce 5 vteřin to a za 5 vteřin zase tamto…takže ani v břiše klidně miminko není zárukou že pak bude klidne i venku 😂
@SjuznP
no jeste si uzijes
moje druha byla take velmi akcni v brise, posledni mesic jsem se nemohla dockat az bude venku, citila jsem se jak kdyby si chtela prokopat diru ven sama (jak ptacatko z vajicka)… btw. to nejdokopanejsi misto stale obcas citim ![]()
dcera je velmi ziva doted, je to nas maly sebevrah, ale pohybove nadana, toz uvidime co z ni vyroste
soucitim
![]()
@Velryba černá no doktorka se taky smála, když to viděla, zrovna mě dělala ultrazvuk a malé se to asi nelíbilo a vykopávala jí to furt zevnitř 😀 Říkala, že jede teda no, že to bude živel. No geny no, ty holt člověk nevychčí 🤣 🤣 🤣
Pokud žereš sladké, tak čemu se divíš?
Chování dítě samozřejmě ovlivňuje tvoje strava. Neuvažovala jsi ale spíš nad tím, že tím tomu dítěti třeba zaděláváš na zdravotním problém a bylo by lepší to sladké omezit?
Tak já sladké nejedla a dcera stejně kopala tak, že mi málem zlomila spodní žebra ![]()
@ally123 Prý je názor, že sladké zvyšuje aktivitu děti, mylný. Takže leda že bys myslela cukrovku.
@SjuznP ahoj, jsem tu nová. ![]()
Od 16.tydne? A jak jsi ty pohyby pociťovat? Jako takové dloubnutí, bublání?
Jsem v 17.týdnu a mám to podobné. Je pravda, že začíná blbnout po sladkém. Ale když jsem byla po obědě a šla si lehnout, tak jsem citila pod rukou, že se tam snad otočil/otočila ![]()