Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, mám problém a chci se zeptat, zda se s tím už někdo setkal. Jím normálně a dostatečně podle kalkulaček atd, ale už 3 den mám prostě (vždy je to v tomto čase) kolem 13-16 hodiny naprostý pocit, že se mi stahuje žaludek hladem a mám hlad, ale jakože opravdu hlad, nemám reálně na nic chut a nic jíst nechci, ale prostě cítím hrozný tlak v žaludku (prostě jakoby se stahoval hladem) tak si něco prostě dát musím jinak musím sedět a držet se kolem pasu, aby to šlo vydržet delší dobu. Včera jsem zkusila to vydržet aspon dvě hodiny, ale ten pocit toho strahujícího žaludku byl jakobych měla umřít hladem. Prosím vás, pomozte mi, protože nevím co mám dělat, pokud budu jíst více, tak začnu přibírat na váze a to rozhodně nechci…
Dobrý den zkuste když máte ty hlady tak vypít sklenici vody nepřiberete a je to takový trik na žaludek jak ho naplnit případně zkuste koupit takové ty tabletky co udělají velkou pěnu a ty zapít.
@KacanovaIng vypila jsem už už asi litr vody, nalila jsem ji do sebe opravdu hodně, pocit stále neustal
(ano zkusila jsem to už i včera)
@NikishkaCZ píše:
@KacanovaIng vypila jsem už už asi litr vody, nalila jsem ji do sebe opravdu hodně, pocit stále neustal(ano zkusila jsem to už i včera)
To je málo jeden litr žaludek se dokáže roztáhnout.
@KacanovaIng já to napsala špatně, já za den vypiju až 5, někdy i 6 litrů vody
, piju opravu hoodně
@NikishkaCZ píše:
Ahoj, mám problém a chci se zeptat, zda se s tím už někdo setkal. Jím normálně a dostatečně podle kalkulaček atd, ale už 3 den mám prostě (vždy je to v tomto čase) kolem 13-16 hodiny naprostý pocit, že se mi stahuje žaludek hladem a mám hlad, ale jakože opravdu hlad, nemám reálně na nic chut a nic jíst nechci, ale prostě cítím hrozný tlak v žaludku (prostě jakoby se stahoval hladem) tak si něco prostě dát musím jinak musím sedět a držet se kolem pasu, aby to šlo vydržet delší dobu. Včera jsem zkusila to vydržet aspon dvě hodiny, ale ten pocit toho strahujícího žaludku byl jakobych měla umřít hladem. Prosím vás, pomozte mi, protože nevím co mám dělat, pokud budu jíst více, tak začnu přibírat na váze a to rozhodně nechci…
Kolik mas vysku a vahu, hubnes nebo chces vahu jen udrzet? Fotka v profilu je tvoje a aktualni? Snist neco maleho, co bude mit vetsi obsah bilkovin a trochu sacharidu.
@Stará známá no já jsem ve velmi mírném deficitu, opravdu malý deficit jsem si nastavila, ale jinak moje výška je 160 cm a váha 49 kilo a ta fotka co mám naprofilu tam mám plus mínus jeden a půl kila navíc
@NikishkaCZ píše:
@KacanovaIng já to napsala špatně, já za den vypiju až 5, někdy i 6 litrů vody, piju opravu hoodně
A to pijes zamerne? To je pro organismus nezdrave, pokud neprovozujes aktivitu typu behani maratonu ci prace v horku.
@Stará známá kazdy den dost cvicim, tak jakoze zizen je, ale jakoze proste piju, mam to naucene od mala
@NikishkaCZ píše:
@KacanovaIng já to napsala špatně, já za den vypiju až 5, někdy i 6 litrů vody, piju opravu hoodně
To je opravdu moc k tvé výšce a váze. Co vlákninu? Mám návaly hladu často v práci. Fakt takový ten hlad, který nechápu, když jsem dvě hodiny předtím jedla a mám pocit, že musím jíst. Koupila jsem si vlákninu- zlatěnka se to jmenuje a pomáhá.
@NikishkaCZ píše:
Odrovnáte si ledviny. To vám nevadí?
@nikitice pocitam si kalorie a kdyz se podivam kolik mam za den gramu vlakniny tak vzdy je to nejak kolem 25-30 gramu, takze vlakniny mam dostatek
@KacanovaIng píše:
To je málo jeden litr žaludek se dokáže roztáhnout.
Ty nikomu neraď. Vždyť si zničí ledviny.
@NikishkaCZ píše:
Vždyť si zničíš ledviny. Neblni. Chceš skončit na dialýze?
@topazio píše:
Ty nikomu neraď. Vždyť si zničí ledviny.
Vodou si určitě ledviny nezničíte to je základ