Extrémní vypadávání vlasů

687
13.6.13 01:26

Extrémní vypadávání vlasů

Začaly mi před cca měsícem ani ne vypadávat hrozně moc vlasy.
Skoro jakoby to byly ustřihnuté pramínky, nejhorší je to při mytí, zůstavá mi v ruce opravdu děsivé množství vlasů :?
Co se to děje???
Jsem 4 měsíce po porodu. Napadají mě tyto varianty - hodně často nosím kšiltovku, pořád mám vlasy v culíku, myju se šamponém proti vypadávání(jestli není agresivní…) Ale proč až teď??? Za poslední dobu jsem v tom co píši nic neměnila, jen snad ten porod? Bojím se, že za chvíli budu mít fakt málo vlasů :,( :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
687
13.6.13 01:28

Snad jen ten šampon…ten mám cca měsíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1174
13.6.13 03:46

Padani vlasů po porodu je bohužel naprosto běžné. Mě začaly padat dva měsíce po porodu a teď, kdyz malemu bylo 5 měsíců, tak vypadavat přestávají. Každá to máme ale trochu jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3515
13.6.13 05:30

@Hani23 ja teda jeste neporodila..ale mela jsem to na zacatku tehu bylo mi do place…o kadernice koukala co zustava na kartaci… koupila jsem si sampon (na doporuceni gyndarky) pro zeny v prechodu a myslim ze zabral prodavaji jej v lekarnach je to zelenej valec zacina na P… tak at ti pomuze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
13.6.13 05:55

Mne take par mesicu po porodu 1. ditete zacaly vypadavat vlasy. A to dost. Tedy nehodnotila bych to primo jako prameny… Trvalo to dost dlouho (uz nevim, ale tipuji 2-3 mesice) a zrovna kdyz jsem si koupila panthenol jeste s nejakymi mineraly, z niceho nic to prestalo… Ten sampon, co tu pise Kytkaa zni take zajimave. Tak snad to pomuze. A jinak se neboj, cetla jsem, ze behem tehotenstvi vlasy nevypadavaji a vypadaji prave az potom… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
_Kaczenkaa_
13.6.13 06:12

@Hani23
Mám úplně ten samý problém jako Ty, jen já si teda ty vlasy už taham po “hrstech“, je to hrozný, prý je to hormonální změnou po porodu… :nevim: A mamka mi doporučila přeleévat hlavu kopřivama, dělám to asi týden a mírně se to zlepšilo :pankac:

• Citovat
  • Upravit
653
13.6.13 06:55

@Hani23 Je to normální. Mně začaly padat tři měsíce po porodu, pak to bylo dva měsíce fakt děsivé (bála jsem se, že budu plešatá), pak se to zlepšovalo a devět měsíců po porodu padat přestaly. A nové vlasy mi teď zase dorůstají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
13.6.13 07:16

Měla jsem ten samý problém, tři měsíce po porodu. Pomohly dvě věci - ostříhat, co nejvíc :roll: a šampon Anaphase z lékárny. Je teda dražší, ale pomohl mi :palec:

• Citovat
  • Upravit
2429
13.6.13 07:43

Podobná diskuze tu nedávno byla a holky psaly, že je to tím, že v těhotenství vlasy nepadají, tělo šetří energii a teď všechny co průběžně nepadaly, padají najednou.. a že je zbytečné utrácet peníze za nějaké šampony apod., že to prostě postihne většinu žen během toho 3. až 4. měsíce po porodu..přestane to samo :kytka: mě taky padaly, tahala jsem je po hrstech, ale už je to ok.. @madi jinak taky mi pomohlo vlasy si nechat zkrátit, pak to přestalo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
13.6.13 07:55

Ano, po porordu je to běžné. Nicméně já měla toto období po operaci srdce, myslela jsem, že se z toho předchozího stresu, ale vlasy dál padaly a padaly, taky skoro pramínky. Vyřadila jsem všechny šampóny se silikony (ono u některých se ani neví jestli jsou rozustné ve vodě či nikoliv, některé obalí pokožku hlavy jako neviditelný vosk), hlavně dimeticone ve složení je svinstvo. Používala jsem šampóny od Alverde z dm, s hennou a teď jsem přešla na Garnier Ultra doux bylinkové (mají nápis „no silicone, no parabene“) - nejraději mám rozmarýnový s olivami. Jo, vlasy nepadají, mám je pevné, husté, krásné jako jsem nikdy neměla. Ale pozor, někomu můžou silikony v šampónech naopak prospět (kudrnaté, suché vlasy, co se těžko rozčesávají). Silikony jsou hlavně v šampónech krémových, na ochranu barvy, zcelení konečků, na rozčesesávání (elseve, gliss cur, nivea). A taky v lacích na vlasy, já mám najité bez. Je to všechno, co končí na -icone, -cone. Diskuze o silikonech zde:
 http://www.kosmetika.cz/…vlasu-25179/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1567
13.6.13 08:01

Taky mě začaly padat 3 měsíce po porodu až to dopadlo tak, že jsem stála před zrcadlem a pozorovala jednu lisinu za druhou. Dva měsíce jsem s tím bojovala sama a nakonec šla na kožní. Nasadily mě vitamíny ( Selzink, Panthenol v tabletkách - vše koupíš v lékárně) a 2 měsíce jsem chodila na fototerapii hřebínkem. To mě asi zabralo nejvíc protože už po měsíci jsem měla hlavu plnou podrůstků. Dnes cca půl roku od problému si zas užívám bohatou hřívu jako dřív. Přeju ať se toho co nejdřív zbavíš je to hodně nepříjemný :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1171
13.6.13 08:24

Mě začaly vlasy padat tak dva měsíce po porodu a přestaly, když měl malý asi půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3515
13.6.13 08:26

@syselinka no nevím opravdu je to blbost… mě padaly hrozitánsky do 4 měsíce :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
13.6.13 11:18

Holky díky ;)
trochu mě to uklidnilo, ale doufám, že do dvou měsíců mi tam ještě neco zbude :-O 8o :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
13.6.13 12:19

@Hani23 ono to přejde ;) u prvního jsem to neřešila a padaly mi opravdu dlouho, teď už jsem to řešila s kožní, protože mi kadeřnice našla na hlavě holý místa :roll: už tam teda rostly nové vlásky, ale stejně mě to vyděsilo. A malá ty vlasy měla všude, namotaný na ručičkách, v pusince, měla je i v pleně :poblion: Ten šampon fakt pomohl, v kombinací s tím ostříháním jsem měla do deseti dní pokoj.. teda padají mi o malinko víc než normálně, to jo, ale už to není taková trága.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí