Extrémní závod/podnik

1749
13.2.14 13:29

Extrémní závod/podnik

Zdravím,
právě jsme se s chlapem domluvili, že zkusíme v létě 24-hodinovku na horském kole. Jezdili jsme před dětmi maratony na horském kole i dost přes 100km a můj muž si střihnul jeden, který měl něco přes 200km v Rakousku. Kdyby mi někdo poradil tipy na 24-hodinovku, tak bych byla ráda. Mám z toho trochu respekt :oops: Účastnil jste se někdo něčeho extrémního na kole nebo i v jiném odvětví sportu? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9992
13.2.14 13:48

V květnu se jezdí 24-hodinovka na biku v Jihlavě.
12.4. se pojede 12-hodinovka na biku v Podlesí-Lávky. Kdesi u Brna.
21.6. se jede 24-hodinovka ve Ždírci nad Doubravou na silničních kolech.
No a nejextrémnější závod bez zabezpečení a na vlastní náklady v ČR je Craft 1000 miles Adventure, který se jede napříč Českem a Slovenskem. Start u Aše-podél severních hranic až na Slovensko do Nové Sedlice. Ten nejlepší to na biku dal loni za 10 dní. :kytka: Trať měří přes 1600km.
Ale tam jsou už pro letošek přihlášky uzavřené. Leda za rok, ale to se startuje zase z druhé strany ze Slovenska a cíl je v ČR.

Příspěvek upraven 23.03.15 v 23:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
13.2.14 15:51

Těch 1000 mil znám, příští rok to chlap chce jet s kámošem na tandemu. A tys jela tu 24hodinovku v Jihlavě? My se chystáme do Berouna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9992
13.2.14 15:58

1000 mil je masakr a já tenhle podnik děsně obdivuju a všechny kdo mají odvahu do toho jít. :kytka:
O Berouně nevím, kdy to tam je? A to je taky 24-hodinovka?

Příspěvek upraven 23.03.15 v 23:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
13.2.14 17:51

A to chcete jet dvojice, nebo každý sám? Já jela s přítelem před pár lety 12 hodinovku v Liberci, no musím říct, že o půlnoci jsem byla fakt ráda, že končíme :) Ani to pivo v cíli mi nechutnalo jak jsem byla zničená. :) Ale je fakt, že já na ty extrémy zas tak moc nejsem, na silničce jsem ujela závod max. 100km a na biku jsem objela krále šumavy (70km) a to mi stačilo. Jo vlastně jednou jsme jeli závod dvojic Klatovy - Javor - Klatovy, to bylo asi 130km na biku. Na tu 24 hodinovku doporučuju sehnat si hodně dobrý světlo na kolo. My měli nějaký půjčený (bohužel už nevím co to bylo), svítilo to skoro jako světlo u auta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
13.2.14 19:38

Jé, to jsem ani nečekala, že tu někoho najdu a hned 2 :dance:.
@Allora
V Berouně to je 27.-28.7. a je to Mistrovství ČR ve 24hodinovce ( když už, tak už :mrgreen: ). Ale hlavně je to nejblíž. My jsme ze záp. Čech. A jaká byla ta tvoje 24hodinovka? Měla jsi někoho v depu? Cos jedla, pila a jak často? Spala jsi? A nějaký vychytávky znáš?
@Lucka1111
Pivo v cíli nechutnalo? Tak to bylo drsný 8o :mrgreen:. My se teď rozhodujeme, jak pojedeme. Manžel by chtěl jet s kámošem na tandemu, aby si zkusili jet dýl v kuse ( jestli se nerozvedou :mrgreen: ), když se chystají na těch 1000 mil příští rok. Tak když pojedou spolu, tak já si asi střihnu tu 24hodinovku sama. Když ten kámoš nepojede, tak bysme s chlapem jeli spolu dvojice. Ten závod Klatovy- Javor- Klatovy - byl to orienťák? Jestli jo, tak ten jsme jeli taky. 1. ročník to tenkrát byl.
Světla máme výborný čelovky, přinesl nám je Ježíšek. To je to jediné, co mě netrápí :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
13.2.14 20:10

Jo Klatovy - Javor - Klatovy byl ten orienták, trochu jsme tam zakuforvali :) my jeli myslím druhý ročník, pak byl možná ještě jeden a pak to zrušili. Tak jestli chceš jet 24 hodinovku sama tak to jsi dobrá, to bych teda nedala. Je sice fakt, že v Liberci byly asi větší kopce něž budou v Berouně, a navíc pršelo, tak bylo bahno, ale stejně bych se sama nevydala. No a pivo mi většinou po závodě chutná, ale v tom Liberci bylo nějaký hnusný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
13.2.14 20:27

No, tak do Liberce nepojedem, když tam mají hnusný pivo :lol:. Já doufám, že pršet nebude, to by bylo peklo. A ani si nejsem jistá, jestli jsem dobrá nebo blbá, když se tam hlásím :think: Natrénovat se na to stejně asi nedá. Letos to zkusím a uvidím. Třeba mě to chytne a vykašlu se na XC ;). My jsme ten Javor celkem trefili, ale manžela při výběhu na Javor chytly křeče- hlavně, že jsem mu celou cestu tam nabízela solný tablety ( bylo děsný vedro ). Prý v životě křeč neměl :roll:. No a celou cestu zpátky jel v háku. Taky jsem toho měla plný kecky. Když o tom tak přemýšlím - nebude mě nakonec při tý 24hodinovce kazit výsledek? :mrgreen:. Jezdili jste napřeskáčku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
13.2.14 20:39

Tak sólo ženských asi moc nejezdí, takže když to dáš sama tak máš dobrý umístění jasný :) A tak pro spoustu lidí jsi minimálně blázen, když se pouštíš do takového závodu. To jsem i já se závody typu Jizerská 50, Král šumavy… Loni jsem jela šumavský skimaraton dlouhou trať v 8 týdnu těhotenství a všichni mě považovali za blázna, naštěstí ne můj přítel, který se spíš divil proč mi doktorka zakazuje lyžovat a jezdit na kole v těhotenství (neměla jsem rizikové, takže jsem normálně sportovala). A my když jeli tu 12 hodinovku tak ten slabší článek jsem byla rozhodně já, takže pro mě bylo jet výhodný jet dvojice. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
13.2.14 20:56

Zatím jsem koukala, že jsou přihlášený 3 ženský. Můj cíl je být do 15. místa ;). Doufám, že pojedeme dvojice, protože já si to teda vůbec neumím představit ani v té dvojici. Ale zase, co bych tam dalších 12 hodin dělala, že jo :mrgreen:. Taky jsem s 1. sportovala, dokud jsem se na kole nekopala do břicha. S 2. jsem měla trochu komplikace, mezi dětmi spontánní potrat, tak jsem se na kolo vyprdla. Stejně mi bylo pořád zle. My jsme jeden rok odjezdili skoro celý Kolo pro život. Ke konci už to byl trochu opruz, navíc ty trasy byly někdy nudný. Ale ten rok jsem měla najeto skoro 13 000 km ( jezdila jsem do práce 30 km tam a 30 zpátky ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
13.2.14 21:06

@Lucka1111
A chystáš se letos na nějaký závody?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9992
13.2.14 21:16
@Dajdula píše:
Jé, to jsem ani nečekala, že tu někoho najdu a hned 2 :dance:.
@Allora
V Berouně to je 27.-28.7. a je to Mistrovství ČR ve 24hodinovce ( když už, tak už :mrgreen: ). Ale hlavně je to nejblíž. My jsme ze záp. Čech. A jaká byla ta tvoje 24hodinovka? Měla jsi někoho v depu? Cos jedla, pila a jak často? Spala jsi? A nějaký vychytávky znáš?

Měli jsme věci v tělocvičně a tam jsem si jen odbíhala doplnit ionťáky, najíst se, vyčůrat a převléknout ze zpoceného nebo špinavého. ;) Jela jsem sama za sebe, tam se nedá jet v páru a střídat se. Jedla jsem dost banány. A měla jsem tam s sebou šunkofleky- těstoviny jako zdroj sacharidů. Nějaký müsli tyčinky a jabka. Pár palačinek dopředu udělaných. V jedné termosce kafe na noční brázdění. :-) Jedla jsem jak se mi chtělo. Prostě přišel hlad, tak jsem dlabala. Výdej byl velkej, tak jsem si nedělala hlavu s kaloriema. :andel: Pila jsem buď Magnezii, nebo ionťáky. A když jsem byla z ionťáků přeslazená, tak prostě vodu. Jo a měla jsem tam taky dvoulitrovku Coca-coly. Dala jsem sprchu a zalezla do spacáku. Ne že by se mi chtělo nějak extra spát, ale nemohla jsem už na zadek. :lol: Prd.el otlačená ze sedla byla řádně. Myslela jsem v těch 6h, že se na to kolo už neposadím, ale nakonec jsem to nějak dala

Příspěvek upraven 23.03.15 v 23:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
13.2.14 21:20

Tak to do 15. místa zvládneš :) No a co dělat těch 12 hodin? Odpočívat. Ono to uteče rychle a už zase jedeš :) Závod jsem chtěla jet šumavský skimaraton, teda letos jen krátkou trať, přeci jen jsem 4,5 měsíce po porodu :) Ale ten asi nebude, takže nevím jestli něco v létě. Možná šumavský cyklomaraton, ale mě to na tom biku moc nejde, já jsem hrozný srab z kopce. :( Jela bych silničního krále pokud bude jako závod a ne jako vyjížďka, ale to je ještě za dlouho. A mě v těhotenství sport pomáhal od nevolností, někdy jsem si říkala že mě to mimino vydírá, já chodila někdy běhat jen proto aby mi nebylo večer špatně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
14.2.14 13:48

@Allora
Ty jo, to seš dobrá. Kolik jsi najela kilometrů a kolik kraťasů jsi spotřebovala? Vidíš, spacák mě nenapadl a Magnezia je taky dobrý nápad. Koukala jsem na loňské výsledky tý Berounský 24 a vítězka ujela necelých 320 km a v depu byla jen něco málo přes 2,5 hodiny. Jsem si myslela, že si 2-3 hoďky schrupnu a ono se to asi jezdí v zátahu :?.
@Lucka1111
Já blila od rána do večera :poblion: a pak od večera do rána. Během necelého měsíce jsem shodila 5 kg a MuDr. mi vyhrožovala kapačkama. Kolik má krátká trať toho skimaratonu? Se sněhem je to letos bída. My máme jet za 3 týdny s manželem na víkend do Krkonoš na skialpy, tak doufám, že aspoň tam to bude dobrý. Silniční král je vyjížďka? Jako že všichni jedou v háku a pomalu?

Holky, když jste jely v noci měly jste čelovku + světlo na řídítkách nebo jen čelovku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
14.2.14 15:08

@Dajdula krátký šumavák má 23km, dlouhý 45km, ale sníh tu není, takže to nejspíš nebude. Silniční král se poslední 2 roky jel jako vyjižďka, protože neměli povolení pro závod za silničního provozu. Takže se jelo tak že start byl od 7 do 10, nebo tak nějak a měřil se čas, ale nebyl to závod, každý mohl vyjet kdy chtěl. A ceny se losovaly. Ono je v plzenským kraji nějaký problém s pořádáním závodů. My jeli předloni silniční Sudety a tam problém neměli.

K tomu světlu. My teda měli světlo na řidítkách, čelovku jsme neměli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová