Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobre dopoledne.
Mam dotaz. Koupili jsme autosedacku Romer duo plus s isofixem. Predem jsme si zjistili, ze je tato sedacka kompatibilni s Fabii clasic z roku 2002.
Zkouseli jsme snad pul hodiny sedacku do auta nacvaknout a nezadarilo se.
Do druheho auta to slo bez problemu.
Ve Fabii jsou isofixova oka jakoby vic utopena a svirajici uhel sedacek je mensi.
Mate s tim nekdo zkusenosti?
Kdyz jsem si vse predem zjistila a koupila autosedacku na isofix nechtela bych ji mit jen pripasanou…
Dekuji
S tímhle zkušenost nemám, ale když jsme kupovali autosedačku, taky Römerku s isofixem, tak jsme k ní dostali ještě takové plastové úchyty, které jakoby rozevřou sedadlo v autě a lépe se dostaneš k isofixu. Každé auto ho má trochu jinak přístupný. Zkus se pozeptat v prodejně.
Ahoj, manžel oddělal tu spodní sedačku (sedák), šlo to tam špatně a měl i strach aby se sedák nezničil.
Taky musel ořezat koberec co je na spodku karoserie, překrýval isofixové „očka“. Pak už to šlo v pohodě.
Timura píše:
S tímhle zkušenost nemám, ale když jsme kupovali autosedačku, taky Römerku s isofixem, tak jsme k ní dostali ještě takové plastové úchyty, které jakoby rozevřou sedadlo v autě a lépe se dostaneš k isofixu. Každé auto ho má trochu jinak přístupný. Zkus se pozeptat v prodejně.
tak to bude asi ono. vyzkousime. dekuji.
určitě nejdříve nasaďte isofixové vložky, pro snadnější nacvaknutí a zkontrolujte zda vám někde nepřekáží látka z potahu, polstrování a pod, a mělo by to jít bez problému
ev. zajeďte do obchodu kde jste to kupovali, jistě Vám rádi pomůžou a ukážou jak se nasazuje
Máme autosedačku stejnou a do Fabie se to dává fakt hůř, bez těch plastových vložek to jde hoodně špatně, jak jsou oka utopená a navíc je to o roztržení potahu… A ty plasty byly u autosedačky, nikde jsme je nedokupovali.
Jeva píše:
Máme autosedačku stejnou a do Fabie se to dává fakt hůř, bez těch plastových vložek to jde hoodně špatně, jak jsou oka utopená a navíc je to o roztržení potahu… A ty plasty byly u autosedačky, nikde jsme je nedokupovali.
Potah jsem si samozrejme hned rano roztrhla. A ty plasty vyzkousime, jen jsem je nechala v druhym aute, nevedela ksem k cemu jsou … ![]()
Ahoj. Taky máme fabii a do nedávna jsem netušila, že v ní je isofix. No a teď když to vím bych chtěla pořídit našemu dítku nějakou sedačku s isofixem 15-36kg. A vůbec teda netuším jakou a právě jak jsem to prohlížela tak taky řeším to, že jsou ty oka strašně nízko a mám strach ať se mi tam povede tu sedačku nasadit. Tak jestli by mi někdo poradil jakou tu sedačku pořídit a jestli jí tam potom bez problému na ten isofix nacvaknu. Děkuji
@Andriska píše:
Ahoj. Taky máme fabii a do nedávna jsem netušila, že v ní je isofix. No a teď když to vím bych chtěla pořídit našemu dítku nějakou sedačku s isofixem 15-36kg. A vůbec teda netuším jakou a právě jak jsem to prohlížela tak taky řeším to, že jsou ty oka strašně nízko a mám strach ať se mi tam povede tu sedačku nasadit. Tak jestli by mi někdo poradil jakou tu sedačku pořídit a jestli jí tam potom bez problému na ten isofix nacvaknu. Děkuji
Ahoj tak já myslím, že isofix je u všech aut stejný
. Třeba k sedačce Römer jsme dostali takové plastové naváděče, které se na ta oka nacvaknou a pak se tam tou sedačkou do toho isofixu dobře trefíš. Jde o to, aby ti sedačka pasovala do auta, jestli jsou tam dost dlouhé pásy. Proto se doporučuje sedačku v autě vyzkoušet. My jsme jí právě koupili v kamenné obchodě, kde byli ochotní nám jí ještě před koupí ukázat upevněnou v našem autě.
Autosedačky s isofixem jsou buď univerzální a ty jdou do každého auta s isofixem. A pak semi-univerzální a ty mívají seznam aut do kterých jdou. Nicméně taky radím sedačku v autě vyzkoušet. Já jsem to taky tak dělala, nicméně jsem pak několikrát měnila auto, do všech ta sedačka šla nandat, ale do některého o poznání hůř.
@Andriska ono všechny ty 15-36 s isofixem jdou nasadit do všech aut( i do Fabie), s tím není problém, a všechny mají i ty zaváděcí plasty, které usnadňují nacvaknutí, spíše je někdy problém, že jsou v některých autech ty isofixová oka hluboko a pak nejde sedačkou moc polohovat a u variant s vylepšenou boční ochranou, ty jsou širší a pak je v autě méně místa, ale nacvaknout jdou všechny
Děkuji všem za odpovědi
Tak snad se s tím nějak poperu až teda koupím nějakou tu sedačku
@steeve Právě v tom našem autě jsou ty oka hlouběji. Co jsem se dívala na fotky z jiných aut tak je mají o něco víš. Tak jak to tam nasadili jiní tak snad to půjde i mi
Mám strach ať to nějak nepolámu.