Fajn brigáda

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2839
5.10.16 11:11

No, neprekvapuje me postoj ucitele :-) Zas a znova se mi proste potvrzuje, ze jsou to zhyckani lide, kterym se nechce poradne pracovat, vyhovuje jim kratka pracovni doba, hodne dovolene, ale o penize rvou nejvic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
5.10.16 11:40
@Keltka píše: Říct si o pomoc rodičům není nic špatného, zvláště když je její manžel asi unavený z práce, přijde domů a musí se starat-je to dost vyčerpávající, proto mu to asi taky vadí (jeden z důvodů). Druhý - ta částka je určitě nízká, ale jak zakladatelka píše, tak je to lepší, než nic a navíc je mezi lidmi. Ale moc praxe tím nezíská, nicméně do rodiny vydělá 4000 měsíčně navíc a to také není nic.

Milující táta bere péči o své děti jako potěšení a ne dřinu na padnutí. Zvlášť když je pár hpdin a ještě ne každý den. Pro někoho jsou čtyři tisíce hodně peněz. Například pro mě.

• Citovat
  • Upravit
3711
5.10.16 12:33
@guelder píše:
Nevím, odkud jsi, ale doporučuji www.dantem.cz. Ne úplně lehká práce, ale 90-100 Kč na hodinu, převážně noční, směny si vybíráš sama. Mají pobočky po celé republice.

DANTEM nedoporučuji. Směny jsou krátké (třeba jen 4 hodiny), čas na cestě proplácen mizerně. Konec neznámý (takže nějaký spoleh na noční busy fakt ne a do ranních odjedů dlouho), vhodné jen když jedeš autem (což se nevyplatí) nebo to máš kousek od místa srazu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
5.10.16 12:34
@Kobliha51 píše:
Milující táta bere péči o své děti jako potěšení a ne dřinu na padnutí. Zvlášť když je pár hpdin a ještě ne každý den. Pro někoho jsou čtyři tisíce hodně peněz. Například pro mě.

A co milující matka? ta raději si půjde sednout do kina než se milujícně starat o vlastní dítě.
Tyto paušalizující kecy fakt nesnáším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
5.10.16 12:48

Ahoj Zakladatelko. Řeším podobnou situaci - mám nabídku práce, děti 4 roky /školka a 1.5 let, kterého bych tím pádem potřebovala hlídat 2× týdně cca 5 hodin/den.
Moje mamka hlídat nechce, ani nemá síly po práci. Zbývá moje babička, nevím jestli to na ni není moc, takový malý prcek a tchýně, trochu se jí bojím zeptat. Čas by měla ale má i své koníčky.
Přemýšlím, zda v případě hlídání tchýní nabídnout nějakou korunu za to…
(Muž je pořád v práci).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.10.16 12:48

@jaknani nene nekojím. na pile? tý vado to je představa. :mrgreen: tak ten by to nedal ani 20 minut :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
5.10.16 12:57

@králíček 777 já chápu že jako učitel má dětí dost, nicméně cizí a vlastní je bych řekla sakra rozdíl, pokud to pro něj rozdíl není, nechápu proč si je pořizoval :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
5.10.16 12:57
@králíček 777 píše:
@jaknani nene nekojím. na pile? tý vado to je představa. :mrgreen: tak ten by to nedal ani 20 minut :lol:

Tak v tom případě si myslím že by nemusel být až takový problém se domluvit. Zkus na tom najít ty pozitiva která z toho plynou.
Budeš mít spokojenou ženu, peníze navíc, děti tě budou mít raději… - člověk by neřekl jak rychle děti přilnou k tomu kdo se o ně stará.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.10.16 12:59

@Ráchelia já bych si za hlídání klidně taky zaplatila. Hlavní důvod je fakt ten na chvilku vypadnou mezi lidi. Jenže u nás to nejde. tchýně by to nepřijala to vím jistě a mám strach že by se mohla i urazit. Přece nikdo nám to nemůže mít za zlé když na chvilku chceme dělat něco jinýho než starat se o rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
5.10.16 13:13
@jaknani píše:
A co milující matka? ta raději si půjde sednout do kina než se milujícně starat o vlastní dítě.
Tyto paušalizující kecy fakt nesnáším.

Je tam v práci a bere za to peníze. V době, kdy není v práci se stará o děti. Tak to paušálně dělají skoro všechny matky.

• Citovat
  • Upravit
970
5.10.16 13:31

Mně to doma i baví, nutně jít nepotřebuju, děti si užívám a je nám spolu fajn :) ale jde o mé místo po mateřské- o jeho udržení, neměla bych se kam vrátit… Peníze do rodinného rozpočtu se také hodí.
Já se právě spíš nemůžu rozhodnout zda jít od 1.5 letého nebo si jej užít a pak případně hledat jiné místo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
5.10.16 14:53

asi se to nedá paušalizovat...neznáme podmínky

@Kobliha51 Ahoj ano, jistě, ale neznáš všechny podmínky, i chlapi někdy nevydrží - myslím tím s únavou, nevíš, jestli mu je 25 nebo 45 a jeho zdrav. stav a co dělá přesně v práci, pokud je starší a má toho hodně, tak se nedivím, že toho pak má plné kecky, když kvůli 4000,–Kč musí být doma s dětmi sám. Na druhou stranu 4000,–Kč nejsou málo peněz - pro mnoho rodin je to dost na to, aby se kvůli tomu přizpůsobili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
5.10.16 14:56

jj

@Kobliha51 vycházela jsem z toho, že tu autorka psala, že její manžel z toho nadšený není, tak mu to asi nevyhovuje…, samozřejmě-jsou to jeho děti, ale je to větší zátěž být na děti sám-vím o tom své, když můj muž musel dělat šichty navíc a já jsem byla sama doma s dítětem i po večerech (nejen celý den). Po delší době je člověk pěkně unavený…zvláště pokud je to dlouhodobé a nepomůžou rodiče (myslím jako prarodiče dětí) - ano 4000,– jsou dost, jen on zmínil, že to je málo, z toho usuzuji, že má asi vysoký příjem, jinak by to tak nebral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
5.10.16 14:59
@Keltka píše:
@Kobliha51 Ahoj ano, jistě, ale neznáš všechny podmínky, i chlapi někdy nevydrží - myslím tím s únavou, nevíš, jestli mu je 25 nebo 45 a jeho zdrav. stav a co dělá přesně v práci, pokud je starší a má toho hodně, tak se nedivím, že toho pak má plné kecky, když kvůli 4000,–Kč musí být doma s dětmi sám. Na druhou stranu 4000,–Kč nejsou málo peněz - pro mnoho rodin je to dost na to, aby se kvůli tomu přizpůsobili.
Člověk by fakt nad ním zaplakal…
  • Citovat
  • Upravit
561
5.10.16 15:00

hm

@králíček 777 no takže chlap je tak trošku mamánek, když dá na maminku, já bych mu moc neustupovala-sám je učitel a nevydrží s dětmi?…a jako učitel asi závratný plat nemá, takže bych asi argumentovala tím, že tam chceš i kvůli penězům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat