Faktor VIII

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2445
13.11.13 21:27
@kocckakoccka píše:
Jo mám tam nějake mutace, ale prý ne dulezite…, d-dimery 0.60 a faktor8 píše: Více

No tak já mám prý také „nedůležité“, ale v těhotenství moje tělo reaguje nepřiměřeně a stávám se vysoce trombofilní, byť mino těhu mám výsledky zcela ok.

Ty D-dimery máš docela vysoké teda. U Faktoru VIII mám teda napsané ref.meze 70-200.

A jak to máš s docházkou na hematologii, chodíš na nějaké pravidelné kontroly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
13.11.13 21:32
@pepřenka píše:
No tak já mám prý také „nedůležité“, ale v těhotenství moje tělo reaguje nepřiměřeně a stávám se vysoce trombofilní, byť mino těhu mám výsledky zcela ok.

Ty D-dimery máš docela vysoké teda. U Faktoru VIII mám teda napsané ref.meze 70-200.

A jak to máš s docházkou na hematologii, chodíš na nějaké pravidelné kontroly?

ty meze se asi liší laborka od laborky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
13.11.13 21:33

Vyšetřoval ti někdo nějaké zánětlivé parametry ( CRP )? Současné zvýšení osmičky a D-dimeru častobývá při nějakých zánětech. Ale taky přetrvává u pacientů po nějaké rozsáhlejší tromboze, už trvale.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10047
15.11.13 17:59
@pepřenka píše:
Já sem teď 28 tt a Faktor VIII mám hodnotu 246 + další zvýšené hodnoty. Před těhu jsem měla výsledky úplně ok, ale kvůli výpadkům zraku cca ve 24 tt jsem šla na hematologii opět, tak mi nasadili Clexane a dobrý. Doktorka mi původně ten Clexane z důvodu ZT chtěla nasadit preventivně, tak třeba by to bylo řešení i u tebe…
Jinak taky mám za sebou jedno zamlklé těhu a jedno těhu naprosto ok.

Děkuji v úterý jdu na Imuno tak uvidíme i když vim že tam nic nebude uvidíme jak ten faktor VIII Jinak nosím brýle po těhotenstvích mám dvě a čtvrt doiptrie samo že při tom posledním sem neviděla ani přes brýle ale teď už je to Ok mám stav jako před posledním těhu a to jsem brýle nepotřebovala až po porodu se mi to rozjelo a z dalšim těhotenstvim zhoršilo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vrk
8812
1.12.14 18:45
@kocckakoccka píše:
Jo mám tam nějake mutace, ale prý ne dulezite…, d-dimery 0.60 a faktor8 píše: Více

Muzu se zeptat jaka hodno d-dimeru je normalni. Ja mam 0.25 a hodnotu F8 jsem mela zvysenou uz pred tehu. Dr. rikala ze to je vlivem hormonalni stimulace po ivf z odstupem uz byla dle jejich slov skoro v normalu. Mam jeste kombinovanou MTHFR mutaci a nechce mi dat injekce ani nic pohobneho. Jsem ve 13tt. Myslite ze mam bojovat?:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
1.12.14 20:01
@Vrk píše:
Muzu se zeptat jaka hodno d-dimeru je normalni. Ja mam 0.25 a hodnotu F8 jsem mela zvysenou uz pred tehu. Dr. rikala ze to je vlivem hormonalni stimulace po ivf z odstupem uz byla dle jejich slov skoro v normalu. Mam jeste kombinovanou MTHFR mutaci a nechce mi dat injekce ani nic pohobneho. Jsem ve 13tt. Myslite ze mam bojovat?:)

Norma mimo tehotenstvi je cca 0, 2. Pro tehotne normy nejsou, ale trena v tom 13 tt by mitak do 0,4 prislo Ok. Pri stimulaci pri ivf je normalni i vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vrk
8812
1.12.14 20:04

@Lama Lama jj ty d-dimery jsou ok…ale jistejsi bych byla s tema injekcema at se mimcu nic nestane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
1.12.14 21:14

Tak ake kazda lecba ma i svoje rizika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
1.12.14 21:14

Tak ake kazda lecba ma i svoje rizika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.16 11:36

faktor VIII

Ahoj, nevšimla jsem si, že bys psala, že tě sledují v trombotické poradně. Tam se většinou posílá při zjištzěné trombóze více méně k doživotnímu sledování. Pokud ti nezjistili naprosto přesnou příčinu potratu, ale v rodině máte sklony k trombóze, je možné, že k jsi ji měla (v těhotenství a koj. kvůli hormonům je vyšší pravděpodobnost vzniku). může být jednou z příčin nevyživování plodu. Zpravidla postačí píchat clexane, nic příjemného, ale z pohledu, že můžeš mít pak dítě je to vlastně detail. JE dobré se pobavit s Mudr k odeslání na cévní nebo hematologii, nebo tromboporadnu. Já měla akutní trombózu jaksi náhodou zjištěnou ve 24 TT.- musela jsem se na vyšetření vecpat jako tlačenka přes známé, protože všude měli plono a nikoho mé bolesti nohou nezajímaly. Zjistili tt, genetická mutace žádná, ani nic dalšího (vyšetřovaly snad 20 položek) jen vyšší faktor VIII. Moje babička snad kdysi měla něco takového a obecně jsou u nás sklony ke křečákům, ale to prý nic neznamená. Faktro VIII zpravidla ukazuje na zánět v těle - já mám banalitu, chronický zánět mandlí. Doporučili mi extrakci, ale stejně mi řekli, že nemohou stopro říct, že se to pak změní. Jsem sledovaná a v případě tehu musím okamžitě k Trombo mudr, aby mi předepsala nízkomolekulární heparin (clexane) amělo by to být OK. Nikdo mi tehu nezakazuje, co ž jsem opravdu ráda.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty