Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky loni jsem přišla o holčičku ve 20tt vrostlá placenta + hematom a teď před týdnem jsem přišla o mimi v 8tt nalezenen malí hematom a poté zamlklé těhotenství. Doma již jedno dítě mám poté přišli tyto dva potraty podle mudr. jsem vpořádku( mám hotovou genetiku OK a Imunologii) a podle gyndr je spodek taky vpořádku odeslala mě k dotorce přes imunologii zda jí eště něco nenapadne proto jsem včera hledala výsledky té hotové Imunologie vše bylo vpořádku, ale našla jsem tam Faktor VIII který má být v rozmezí 70-150% ale já mám 163% nevíte jestli bych kvůli tomuto výsledky miminka potrácet děkuji za jakoukoliv odpověď
Faktor VIII je faktorem srazeni krve. Mas to zvysene jen minimalne, ale delali ti genetiku? Tim myslim trombo mutace? Ten faktor VIII sam o sobe neni nic desiveho (ja ho mam o dost vyssi, ale k tomu mam mutaci a vysoky protein C) ale pokud mas k tomu neco dalsiho, tak to bude chtit poupravit leky. Clexane nebo fraxiparin
Omlouvam se za anonym. Duvod je ten, ze moje nemoce nechci probirat verejne a mam tu zname
@Anonymní píše:
Faktor VIII je faktorem srazeni krve. Mas to zvysene jen minimalne, ale delali ti genetiku? Tim myslim trombo mutace? Ten faktor VIII sam o sobe neni nic desiveho (ja ho mam o dost vyssi, ale k tomu mam mutaci a vysoky protein C) ale pokud mas k tomu neco dalsiho, tak to bude chtit poupravit leky. Clexane nebo fraxiparinOmlouvam se za anonym. Duvod je ten, ze moje nemoce nechci probirat verejne a mam tu zname
Vzhledem k rodiné anamnéze mi Genetiku dělali už ve 14-ti letech kde vše bylo bez zatížení moje sestra a maminka mají mutace a Faktor 8 Já až teď z té imunologie zjistila ten Faktor 8. Moje mudr už neví co se mnou a já začínam být zoufalá že jsem sice zdravá ale miminko nedonosim
@tehulka001 píše:
Ahoj holky loni jsem přišla o holčičku ve 20tt vrostlá placenta + hematom a teď před týdnem jsem přišla o mimi v 8tt nalezenen malí hematom a poté zamlklé těhotenství. Doma již jedno dítě mám poté přišli tyto dva potraty podle mudr. jsem vpořádku( mám hotovou genetiku OK a Imunologii) a podle gyndr je spodek taky vpořádku odeslala mě k dotorce přes imunologii zda jí eště něco nenapadne proto jsem včera hledala výsledky té hotové Imunologie vše bylo vpořádku, ale našla jsem tam Faktor VIII který má být v rozmezí 70-150% ale já mám 163% nevíte jestli bych kvůli tomuto výsledky miminka potrácet děkuji za jakoukoliv odpověď
kdy ti dělali to vyšetření? PO tom potratu? F VIII se zvyšuje i teaktivně - při zánětu, po úraze, chirurgickém výkonu. Čekala bych svýšení i po potratu, je spojen s krvácením a následným reaktivním zvýšením koagulačních faktorů včetně FVIII. Zvyšuje se i v těhotenství.
Každopádne jednorázové zvýšení nic neznamená, nechala bych vyšetření zopakovat. 160% není nijak extrémní hodnota.
@Lama Lama Potrat ve 20tt jsem měla v září loňského roku a testy jsou z února letošního roku
@tehulka001 píše:
@Lama Lama Potrat ve 20tt jsem měla v září loňského roku a testy jsou z února letošního roku
tak to těhotenstvím nebude. ale může to být zvýšené i při zánětech, nějaké virozy nebo při nějaké větší modřině… Zkrátka bych to zopakovala.
@Lama Lama Dělali mi krevní obraz kde bylo vše vpořádku bez známek zánětu jediné co bylo snížená hodnota železa ale tu mám normálně. Myslím že testy na Imunologii zopakují jen mě napadlo jestli by to nemohl být ten důvod mám strach z toho že už druhé miminko nedonosím
@tehulka001 na krevnim obraze to videt nebude, to chce poradne hematoogicke vysetreni,
Pokud tvoji rodinni prislusnici maji trombo mutaci, chtej vysetreni na hematologii
@Anonymní píše:
@tehulka001 na krevnim obraze to videt nebude, to chce poradne hematoogicke vysetreni,
Pokud tvoji rodinni prislusnici maji trombo mutaci, chtej vysetreni na hematologii
Hematologii mám vpořádku genetiku taky imuno taky kromě F8 právěže nemůžou přijít na důvod proč se to děje když podle testů jsem OK
Ahoj mam stejny problém, mela jsem trombózu v roce 2007a nyní mam stále vyssi hodnoty d-dimeru a faktoru 8. do ted mi to bylo vcleku fuk ale ted se budeme muset snazi o dite, neboť mam vysoky vek a deti chcci, ale mam desny strach ze vseho tehotensntvi, z problemu aby nenaslal kvůli třeba nejake te hematologii atd… fakt se bojim… uz chci dite ale bpjim se vseho a doktori nemohou rpjit na t, rpoc mam vyssi ty dva markery. diyk za reakc velice
@kockakocka píše:
Ahoj mam stejny problém, mela jsem trombózu v roce 2007a nyní mam stále vyssi hodnoty d-dimeru a faktoru 8. do ted mi to bylo vcleku fuk ale ted se budeme muset snazi o dite, neboť mam vysoky vek a deti chcci, ale mam desny strach ze vseho tehotensntvi, z problemu aby nenaslal kvůli třeba nejake te hematologii atd… fakt se bojim… uz chci dite ale bpjim se vseho a doktori nemohou rpjit na t, rpoc mam vyssi ty dva markery. diyk za reakc velice
A máš nějaké trombofilní mutace?
@kockakocka píše:
a kolik máš?
@tehulka001 píše:
Já sem teď 28 tt a Faktor VIII mám hodnotu 246 + další zvýšené hodnoty. Před těhu jsem měla výsledky úplně ok, ale kvůli výpadkům zraku cca ve 24 tt jsem šla na hematologii opět, tak mi nasadili Clexane a dobrý. Doktorka mi původně ten Clexane z důvodu ZT chtěla nasadit preventivně, tak třeba by to bylo řešení i u tebe…
Jinak taky mám za sebou jedno zamlklé těhu a jedno těhu naprosto ok.
Jo mám tam nějake mutace, ale prý ne dulezite…, d-dimery 0.60 a faktor8 180
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.