Fare bare nebo keen sandálky?

155
13.5.22 13:29

Fare bare nebo keen sandálky?

Holkyyy mě už z výběru letních sandálku pro prcka jde hlava kolem. Chodí cca čtyři měsíce. Nosi baby bare celorocky, ale ve špičce má hodně místa, nicméně podle paní na prodejně super, ještě nám radila fare. Chci teď objednat sandálky a vím, že nejlepší je vyzkoušet, ale máme to z ruky a tak jsem je chtěla zkusit objednat. Prcek má velikost 13,7×6,2 a líbili se mi tedy sandálky fare, kde ale vel 22cm má na délku 14,4 a vel 23 15cm, tak nevím zda by 23 nebyly velké ale za měsíc 22 zase malé. 🤦‍♀️ A jsou kožené z části, nebude se mu potit noha? Další varianta se mi líbily keeny, ale nevím jakou řadu jestli newport nebo by stačila Sean cn nebo jak to přesně je. Zase aby nebyly moc široké v kotníku. Případně jsou vůbec takové boty vhodné pro tak malé dítě? Jako jestli nejsou koc robustní a těžké. Děkuji za odpověď. Nechám si ráda poradit od zkušenějších.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
68965
13.5.22 13:42

Pro dítě, co nosí celoročně Fare bare, mám na léto Keen Seacamp, jsou širší. Ale - ty úplně mrňavé jsou prostě na tu velikost dost tuhé, oproti těm Fare bare jednoznačně. Keeny mají ohromnou výhodu v tom, že jsou nesmrtelné, dítě v tom proleze bahnem, potokem, vypereš to. Ale zas u sotva chodícího batolete tohle nehrozí, takže já bych šla kvůli ohebnosti do Fare. A jednoznačně do těch menších, v těch větších by se ti přizabil. Že z toho brzo vyroste, je holt úděl těchhle mrňat, ten první rok můžeš vystřídat několik velikostí. Zase můžeš sehnat z druhé ruky minimálně nošené po někom, kdo z toho vyrostl rychle - u těch bare bot to nevadí, tam není co prošlapat nebo zdeformovat. Respektive je, když má někdo nějakou vadu chůze a chodí v tom dlouho, ale to poznáš už z fotky. Ale jinak se holt připrav na to, že ten první rok budou tisíce za boty jenom lítat, jak noha poroste. Zas ty bare boty pak můžeš za velmi slušnou cenu zase poslat dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30965
13.5.22 14:17

@ugluk já ti nevím, ale ty Keen seacamp infant jsou naopak velmi měkké, srovnatelné se zvejkackou od affenzahn. Do té velikosti 23. Od 24, což jsou kids, tak už jsou mnohem tvrdší, ale ty infant ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30965
13.5.22 14:19

@Domina19 kupujeme Keen seacamp a pro batolata to jsou krásné, měkké boty. Vzala bych ty, i kdyby noha poskočila, snadno je prodáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
13.5.22 14:26

Já klukovi kupuju bazarové feelmax kuosku v těch malých velikostech se na fb v Barefoot skupině sehnat dají, fare synovi nesedí. Jinak celorocky má taky baby bare. Hezky mu sedí i jonap, ale nechtěla jsem tak vysoký.

Příspěvek upraven 13.05.22 v 14:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
13.5.22 14:27

Jo a vzala bych ty menší, takto malý stejně větší nadmerek neuslape. Tak koupíš pak ještě jedny no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
13.5.22 14:49

@Cuddy fakt? No vidíš, mně dítě spolehlivě chodilo, až když bylo velikostně na tu 24/25 a tam ten rozdíl v tuhosti byl opravdu znatelný. Tak díky za upřesnění!
Tam by dle tabulky velikostí ta třiadvacítka mohla být. Ale tak zas dobré info pro zakladatelku, kdyby pak potřebovala koupit větší, že od té další velikosti bude značný rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
13.5.22 14:57

@Domina19 Letos jsem také řešila, zda Fare Bare nebo Keen sandály (končeně mají snesitelnou stélku). Nakonec vyhrály Fare Bare, neb mě vyjdou o 400 Kč levněji.

Edt: Ale už jsem kupovala tedy pro školní dítě, velikost 29.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30965
13.5.22 15:02

@Svistice je, já mám radost, že má také někdo děti s nohou jak Popelka. 29 má náš předškolák, když vidím, co za „lodě“ mají ostatní děti, tak mám takový pocit, že jsme nějaká divná rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
13.5.22 15:22
@Cuddy píše:
@Svistice je, já mám radost, že má také někdo děti s nohou jak Popelka. 29 má náš předškolák, když vidím, co za „lodě“ mají ostatní děti, tak mám takový pocit, že jsme nějaká divná rodina.

Tak já mám 36 a tohle dítě je celé já. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
13.5.22 15:42

Pro dítě co chodí čtyři měsíce bych rozhodně volila fare bare, nebo prostě barefoot. Keen pak řada cnx, jsou měkké ale i tak podrážka není tak měkka jako barefoot. Dceři kupují keen od tří nebo čtyř let, teď si nejsem jistá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
13.5.22 15:56
@Veru1987 píše:
Pro dítě co chodí čtyři měsíce bych rozhodně volila fare bare, nebo prostě barefoot. Keen pak řada cnx, jsou měkké ale i tak podrážka není tak měkka jako barefoot. Dceři kupují keen od tří nebo čtyř let, teď si nejsem jistá.

A hlavně jsou zbytečné těžké a mohutné. Pro tahle malé dítě bych volila určitě cokoliv jiného, Keeny jsou pro pro mě velký kompromis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18148
13.5.22 16:01

Pro maloše jsem kupovala Fare, přišla mi v tom ta noha víc zpevněná, i když se mi moc nelíbil ten design, ale je možné, že už to zlepšili. Pak ještě Santé, z lékárny, ty ani nebyly až tak drahé a taky fajn. Keen až později, od těch cca 4 - 5 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
13.5.22 19:59

Holky, moc vám děkuji. Teď mrkam, že od pondělí budou v prodeji nové sandálky od fare bare, tak uvidíme, třeba je zkusíme, i když ta cena je fakt příšerná. Jenže mám zasugerovano, že prostě bazarovky ne 🙄 každý přeci jinak Šmajda, ne? I když u těch malých dětí je to asi jiné, moc je nezničí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
13.5.22 20:09
@Domina19 píše:
Holky, moc vám děkuji. Teď mrkam, že od pondělí budou v prodeji nové sandálky od fare bare, tak uvidíme, třeba je zkusíme, i když ta cena je fakt příšerná. Jenže mám zasugerovano, že prostě bazarovky ne 🙄 každý přeci jinak Šmajda, ne? I když u těch malých dětí je to asi jiné, moc je nezničí

Ono se říká že u barefoot to prý nevadí bazarové boty, ale já bych osobně bazarové boty prostě nedala..nedávám ani na zahradu,, na písek, na donošení… jinak máme bazarové spoustu věci oblečení většinu, kočárky, postýlka atd… ale boty máme vždy nové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková