Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj, taková možná hloupá otázka, ale jak kupujete boty přes internet, když nevím velikost? Chtěla bych je malému objednat, protože přes internet je větší výběr a je to pohodlnější. Ale když mu doma změřím nožičku, tak nikde není tabulka, jakou velikost zvolit.. Díky ![]()
Na webech dobrých obchodu tabulky jsou. Doporučuju třeba botickarnu. Tam to mají zmáknutý, každá bota tam má rozměry. I šířku. A myslím, že když do googlu zadáš délku chodidla, vyhodí ti to orientační velikost.
Příspěvek upraven 09.03.22 v 15:57
Musíš najít eshop, kde mají rozměry, ideáln šířku i délku. Nejvíce to usnadní, pokud eshop má vyhledávání podle rozměru
Já koukala na Deichman a tam jsem to neviděla no.. Chtela jsem tam objednat boty pro všechny. Tak zkusím teda jiný obchod.
@Katka372 píše:
Já koukala na Deichman a tam jsem to neviděla no.. Chtela jsem tam objednat boty pro všechny. Tak zkusím teda jiný obchod.
Zrovna Deichman nepovažuju za moc kvalitní obchod, a už vůbec na dětskou obuv..
Já vždy objednám dvě velikosti a zbytek vracím, pokud je vrácení zdarma. Jinak z Deichmana je ruská ruleta, co ti přijde. Ale na 90% nic, co bych dala dítěti.
Mám z eobuvi aspoň čtvery různé, tady dětské, klikni vždy na ty, co se Ti líbí, vyber barvu, značku, zapínání apod. A pak je tam tabulka, nejlíp vědět vel.nohy i délku stélky (např. já mám 37,tak vel. stélky je 24cm, takže asi o 2mm větší, než noha, ale to asi platí u dospělého
),ale vždy je u každé boty jiná tabulka. Tady odkaz, je to jen příklad, ale jsem spokojená. Jak jsou na tom s dětskou obuví (spokojenost),nemám zkušenost.
Nikdy bych nekoupila boty bez zkoušení. Nejen, že bych měla obavy z toho jak proběhne výměna, ale, že se může stát, že nebudu mít ani boty ani peníze.
Ta botickarna vypadá dobře. Ale stejně jsem bezradná, takže asi stejně zajedu dětem do obchodu. Tam mají také tyhle značky. Díky ![]()
V dobe covidu jsem brala holkam pres net klidne i tri velikosti a zkouselo se. Zbytek jsem vratila a nebo o kousek vetsi uz i nechala, stejne mi do nich za par tydnu dorostly
brala jsem ze zootu, botova, next. V covidu mely vraceni zdarma, jak je to ted tak uz nevim
@Katka372
Kupuji boty na littleshoes. Prodejnu máme 40km, takže občas tam. Jinak přes e-shop, boty mají zaměřené a popsané na jakou nohu se hodí. To je stejně důležité, jako samotná velikost.
Obvykle beru 2-3 modely a nechám jeden. Když je nějaké velikostní pomezí, vezmu dvě velikosti a rozhoduji se podle toho, jaké subjektivně sedí lépe a v čem lépe chodí.
@Katka372 píše:
Ahoj, taková možná hloupá otázka, ale jak kupujete boty přes internet, když nevím velikost? Chtěla bych je malému objednat, protože přes internet je větší výběr a je to pohodlnější. Ale když mu doma změřím nožičku, tak nikde není tabulka, jakou velikost zvolit.. Díky
musíš najít správný obchod, jak píšou holky…
Littleshoes.cz
sojkashop.cz
botatex.cz
barefootkids.cz
a další…
@kemeny13 píše:
Nikdy bych nekoupila boty bez zkoušení. Nejen, že bych měla obavy z toho jak proběhne výměna, ale, že se může stát, že nebudu mít ani boty ani peníze.
to jsou dneska už temer zbytečné obavy ![]()