Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj,
mám devítimesicni holčičku. Obchází nábytek, ale ještě nechodí. Chtěla bych ji v tomto počasí pustit na trávu, ale nevim co jí dát na nohy, aby ji nebyla zima. Mate doporučení na konkrétní capáčky? Buď e-shop nebo kamenna prodejna Brno?
Také jsem se chtěla zeptat, co obléct, aby ji nebyla zima od kolínek? Budou stačit punčocháče + tepláky?
Děkuji.
Dala bych softshellové capačky jen, na fleru se šijou. A pak až bude chodit tak capáčky. Ale to až bude fakt chodit delší dobu. Jsou super třeba bobux explorer, ale taky záleží na tvaru nožky. Na facu je skupinka barefoot nejen pro děti, tam se hodně capáčky probírají.
@Nicole 1234 píše:
Ahoj,
mám devítimesicni holčičku. Obchází nábytek, ale ještě nechodí. Chtěla bych ji v tomto počasí pustit na trávu, ale nevim co jí dát na nohy, aby ji nebyla zima. Mate doporučení na konkrétní capáčky? Buď e-shop nebo kamenna prodejna Brno?Také jsem se chtěla zeptat, co obléct, aby ji nebyla zima od kolínek? Budou stačit punčocháče + tepláky?
Děkuji.
Chtelo by to mekoucke ohebne celorocky, a do toho aby se vesla silnejsi ponozticka. Super jsou Ricosty! https://www.eobuv.cz/…flieder.html?…..
Ale samozrejme to chce vyzkouset, nevim, jake ma tva dcera nozky..
Na kozene capacky je dost zima. To je tak na teple obdobi jaro leto, a na mekke povrchy.
Z Brna nejsu, tak bohuzel prodejnu nedoporucim..
A davala bych puncosky a softshellove kalhoty. Odpo by asi stacily i ty teplaky. Ale treba takhle rano, dopoledne je jeste dost chladno..
@Nicole 1234 já by jsem nechvatala, jestli obchází nábytek může trval klidně půl roku než se rozchodí v prostoru. Na ven kup normální ohebné capáčky, já jsem kupovala D.D.Step, může když je teplo se v nich projít i venku. Ale venku to nejspíš stejně poleze po čtyřech, jen občas okolo něčeho popojde
@Mrs. S Já právě chci koupit nějaké obyčejné ohebné. Jen prostě aby měla něco na ponožky ![]()
Já jsem dělení usila kožené capáčky, úplně obyčejné. Nekolikery. Když bylo chladněji, měla do nich teplé ponožky, nebo punčochy a na to ponožky. Když bylo tepleji, tak jen normální ponožky. A v létě naboso. Teď je v každém koutů republiky jinak. A každý člověk obléká děti jinak. Já už jsem schovala zimní bundy i boty, dnes jsem deckam nedala ani nakrcniky a rukavice. Ale ve školce má většina dětí ještě zimní bundy, teplý čepice, sofsthellovy kalhoty, někdo i punčochy… s capackama to stejný. Já bych je dala na teplejší ponozku. K tomu teplý tepláky nebo třeba sustaky na domácí tenký tepláky. Záleží, kde to dítě chceš nechat válet, jak dlouho, jak je u vás, jak je dítě zimomrivy…
Dala bych nějaké softshell capacky (Malinky, Bellyboo nebo nechat od někoho ušít na Fleru apod.)
Froddo prewalkers. Maji gumovou podrazku a dobre sedi na noze. Zaroven jsou uplne ohebne. Ted bude trava vlhka, ty s kozenou podrazkou samozrejme vlhko nesnasi, podrazka tvrdna, z capacku se stava hnus.
@Nicole 1234 píše:
@Mrs. S Já právě chci koupit nějaké obyčejné ohebné. Jen prostě aby měla něco na ponožky
Zak pokud myslis opravdu jen bez jakekoliv podrazky, tak je to vsechno strasne tenke a tudiz v tom bude mit studene nohy…
@marcellia Takže myslíte, že s podrážkou? Nebo třeba v těch softshellovych by jí bylo teplo? Právě co hledám, tam jsou všechny tenké a nebo s pevnou podrážkou.
@Nicole 1234 u nás trvalo 2 měsíce než se pustili kluci nábytku, začali obcházet v 8,5 m a teď těsně před rokem jeden chodí venku už docela obstojně, ale sám si v kombinéze nestoupne a druhý teď venku udělá pár krůčků.
Jinak mají punčochy, ponožky, tepláky, triko s dlouhým rukávem, lehkou mikinu a přes to kombinézu a boty. Ale u nás je maximálně 6 nad nulou přes den a pořád fouká ![]()
Ještě dodám, že jsem je dávala ven, i když nechodili a to měli něco takovéhoto (ne přímo tyto, ale dost podobné z jakého obchodu už is ale opravdu nevzpomenu) :
https://www.sinsay.com/…/kapcie-b-si?…
@Elea9 U nás právě ve středu má být 18 stupňů, tak je škoda toho nevyužit a právě přemýšlím, jak ji obléct.
@Elea9 Ty přesně máme
ale jsou takové dost huňaté, tak jsem nevěděla, jestli ji to nebude moc omezovat
No asi ji zatím nechám tyhle a pak uvidím.