Farmaceutický asistent - studium
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Tak u nas byla aj maturitnim predmetem - jednim z volitelnych, na prijmackach se delaly jen znalostni a nasledne rozrazovaci testy.
Uplatneni ve velkych mestech je - zvlaste v nemocnicnich lekarnach pro pripravu magistraliter pripravku. Ja jsem pak sla jeste na VS, takze jsem sice ve farma -byznisu, ale na jine pozici. ![]()
Spoluzacky bez VS nasly vsechny praci vicemene ihned, ale zase valna vetsina byla z Prahy a vestinou si nastup do prace domlouvaly prave v Praze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, ja budu končit létos v červnu. Abych pravdu řekla, docela na tu školu prdím a prolejzám. Dělám denní studiu a od prváku k tomu mam brigádu. Takže dopoledne ve škole odpoledne v práci - na učení ani pomyšlení. Vždy jsem se učila jen o zkouškovém.
Možná je to tím že jsem na soukromé škole. Jedna spolužačka byla v Brně a po půl roce je vyhodili, nedala jednu zkoušku a tady to taky zvládá v poho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Všechny víceméně píšete, jak je to náročné
začínám se bát. Zbydou jim někteří studenti do absolutoria?
Bohužel soukromou školu bych si nemohla dovolit a navíc je pro mě i celkem z ruky. Zajímalo by mě teda, jak velké předpoklady a jaké, by měl mít student, který chce na takové škole začít studovat a úspěšně ji dokončit? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no ona v tom Brně byla vždycky docela dobrá ta škola. Byla ještě v Olomouci, ale říkalo se, že ta není tak dobrá. A taky z tama k nám přešla jedna holka a ta ted byla tupá děsně a taky to tu myslím ani nedokončila. Jako-jak jsem psala-zvládnout se to samozřejmě dá, určitě taky záleží, jak komu učení jde-já se na základce neučila prakticky vůbec, kromě slovíček do němčiny
a tady jsem se teda učit musela, ael ne že bych u toho musela trávit celé dny. Mně to prostě leze do hlavy rychle. Ale taky tam byli samozřejmě takoví, co na to dlabali, trávili víc času v hospodách než ve škole
a taky to zvládli, sice to občas měli nahnuté, ale nakonec prolezli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj, já studuju na VOŠ, ale dálkově.zvládnout se to určitě dá, ale stojí to dost času.
těžko takhle radit, pro někoho je to náročné, pro někoho brnkačka ![]()
Při denním studiu budeš mít výhodu výkladu ,který mě občss dost chybí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, tak já jsem nyní 7 let po střední škole, práve v mém oboru skoro žádná a kamarádka mi říkala, at zkusím když tak obor ve farmacii. Je to sice náročné, ale myslím,že by mě to lákalo. Mám ale dotaz. Je vůbec dálkové studium ale ne u soukromých škol? A dále dái se případně kombinovaně studovat na Vš a pokud ano jak se jmenuje ten obor? Vím, že na vysokou je už pozdě, ale třeba příští rok.
Jinak nemůžeu denně jsem na MD.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Farmacie na VŠ jde pouze jako denní studium, farmaceutický asistent - tzn. VOŠ dálkově jde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, Snad nejdu s krizkem po funuse! Ja studuju na Lipove, denni formu, farma. asistenta. Skola je to narocna hlavne pro zdravky, ja jsem z gymplu a nejake ty zaklady mam, kuprikladu z chemie, ktera je treba chapat.Ale je tu spousta nelogickych predmetu, ktere se musis vazne nasprtat. Takze je to hodne o tom, chtit. K absolutoriu jde tak 15 lidi rocne, plus minus vic a min, ale je tu slusne sito na lidi.Na zacatku nas bylo pres 40 a ted nas je neco malo pres dvacet.Vse se da stihat, ale chce to trochu prubeznyho uceni, hlavne pro ty, co maji deravejsi pamet…snad jsem pomohla…PS:ja jsem spokojena ![]()
- Citovat
- Upravit
Farmaceutický laborat
Ahojte, chcela som sa spýtať (najlepšie niakeho študenta) strednej zdravotnej školy v Trenčíne, odbor farmaceutický laborant, na náročnosť či sa to štúdium dá zvládnuť a hlavne latinčina pretože na tú som moc pekných slov nepočula. A či bych stíhala učivo ešte kebych aj dochádzala. Ďakujem za kadú radu a za každého názor!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Farmaceutický asistent dálkově jde studovat na soukromých školách v Jihlavě a Čelákovicích. A v Ústí nad Labem je dokonce státní škola umožňující studium tohoto oboru. ![]()
- Citovat
- Upravit
asistent při mateřské???
Je tady nějaká maminka, ktera studovala asistenta při mateřské? Zajímalo by mne, jestli se to dá zvládnout s miminkem, osobně nemám tolik strach z toho učení, jako abych nějak nezanedbávala mimi
Dost o tom přemýšlím, tak by mne zajímaly zkušenosti, za každý názor budu ráda. Prý se chodí do školy jednou za měsíc na 3 dny…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera začala studovat VOŠ - farmaceutický laborant. Všichni se diví, že šla na VOŠ a ne na vysokou školu. My jsme ale právě tenhle obor na žádné vysoké škole nenašli, našli jsme jen pětiletou farmacii a nebo zdravotnického laboranta, což je ale už něco jiného. Mrzí me, že okolí VOŠ jen sráží a odsuzuje, prý dcera nebude potom nic a stejně bude muset studovat VŠ. Co myslíte, je to vážně tak zabitý? A nepřehlédli jsme někde na vysoké škole tenhle obor? A ještě jak je to s uplatněním farmaceutického asistenta? Je šance na místo a kde ještě může mimo lékárny pracovat?
- Citovat
- Upravit
Farmaceutický laborant je pozice, kde „stačí“ středoškolské vzdělání. Na státní VŠ tento obor není. Musím bohužel konstatovat, že na tento Dis. program chodí studenti z jiných středních škol (např. chemické, jazykové, zdrávky pro zdrav. sestry apod.) a pak se s laboranty, co studovali střední zdravotnickou školu - obor farmaceutický laborat - nedají srovnávat (ti z VOŠ jsou na tom bohužel hůř). Když jsem se s holkama bavila, proč to tak je - jedna přiznala, že studovala VOŠ dálkově, tak tam bych viděla kámen úrazu, druhá, že měli asi málo praxe a víc teorie, ale takové, které moc nevyužijí. Třetí byla celkově asi slabší v tom studiu… Neříkám, že to musí být pravidlo, možná záleží i na škole. Ale pokud na to dcera má, měla jít rovnou na VŠ - obor farmacie. Takhle má stejný plat i podmínky jako středoškoláci.
- Citovat
- Upravit
@zavodnicka.betka píše:
Farmaceutický laborant je pozice, kde „stačí“ středoškolské vzdělání. Na státní VŠ tento obor není. Musím bohužel konstatovat, že na tento Dis. program chodí studenti z jiných středních škol (např. chemické, jazykové, zdrávky pro zdrav. sestry apod.) a pak se s laboranty, co studovali střední zdravotnickou školu - obor farmaceutický laborat - nedají srovnávat (ti z VOŠ jsou na tom bohužel hůř). Když jsem se s holkama bavila, proč to tak je - jedna přiznala, že studovala VOŠ dálkově, tak tam bych viděla kámen úrazu, druhá, že měli asi málo praxe a víc teorie, ale takové, které moc nevyužijí. Třetí byla celkově asi slabší v tom studiu… Neříkám, že to musí být pravidlo, možná záleží i na škole. Ale pokud na to dcera má, měla jít rovnou na VŠ - obor farmacie. Takhle má stejný plat i podmínky jako středoškoláci.
- Citovat
- Upravit