Farmaceutický asistent - studium

Napsat příspěvek
Velikost písma:
315
5.9.13 09:56

Zálež, í na typu lékárny,..je rozdíl pracovat v řetězci a např. v nemocniční lékárně..o uplatnění bych se nebála..jako farmaceutický asistent bude vydávat na volný prodej a poukazy,, a dále spoustu další práce spojenou s chodem lékárny..vš farm. asistent neexistuje pouze vš na magistra.. až bude mít praxi ať si vyzkouší různé typy lékarnem např. lékárna nemocniční,,lékarna se zdravot. potřebami a řetězec..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.13 10:15
Díky, to jí vyřídím, aby zkusila všechny typy lékáren. Praxi už má domluvenou v soukromé lékárně, ale příště by mohla zkusit nemocniční. Tam se toho asi naučí nejvíc, že jo? A jaký je rozdíl oproti soukromé lékárně a řetězci, např. DrMax? Co se tam dělá jinak? A mohla by potom jako farmaceutický asistent i míchat a připravovat nějaké léčivé přípravky co připravují přímo v lékárnách? Nebo co třeba infuze, cytostatika atd.? Na to musí být už přímo farmacie nebo stačí toto?
@Monča1985 píše:
Zálež, í na typu lékárny,..je rozdíl pracovat v řetězci a např. v nemocniční lékárně..o uplatnění bych se nebála..jako farmaceutický asistent bude vydávat na volný prodej a poukazy,, a dále spoustu další práce spojenou s chodem lékárny..vš farm. asistent neexistuje pouze vš na magistra.. až bude mít praxi ať si vyzkouší různé typy lékarnem např. lékárna nemocniční,,lékarna se zdravot. potřebami a řetězec..
  • Citovat
  • Upravit
7745
5.9.13 12:24
@Anonymní píše:
Díky, to jí vyřídím, aby zkusila všechny typy lékáren. Praxi už má domluvenou v soukromé lékárně, ale příště by mohla zkusit nemocniční. Tam se toho asi naučí nejvíc, že jo? A jaký je rozdíl oproti soukromé lékárně a řetězci, např. DrMax? Co se tam dělá jinak? A mohla by potom jako farmaceutický asistent i míchat a připravovat nějaké léčivé přípravky co připravují přímo v lékárnách? Nebo co třeba infuze, cytostatika atd.? Na to musí být už přímo farmacie nebo stačí toto?

Bude moci pripravovat pouze pripravky na vnejsi uziti. Teda podle zakona, praxe byva jina. ;) V retezcich hodne manazeri kecaj do toho, co se ma prodavat, coz me osobune je proti srsti. A vubec, jejich praktiky nejsou zrovna koser. Absolventce bych retezec fakt nedoporucila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
5.9.13 15:40

Záleží na lékárně co jí dovolí ;) ano chápu všichni koukají na řetězec skz prsty z toho důvodů že některé věci jsou jinak..prošla jsem si obojím a za mě řetězec..větší náplň práce, větší plat a neustálé školení a zdokonalování v oboru, tohle vám soukromá lékarna nabídnout ve většině případů nemůže..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zavodnicka.betka
10.9.13 16:01
@Anonymní píše:
Díky, to jí vyřídím, aby zkusila všechny typy lékáren. Praxi už má domluvenou v soukromé lékárně, ale příště by mohla zkusit nemocniční. Tam se toho asi naučí nejvíc, že jo? A jaký je rozdíl oproti soukromé lékárně a řetězci, např. DrMax? Co se tam dělá jinak? A mohla by potom jako farmaceutický asistent i míchat a připravovat nějaké léčivé přípravky co připravují přímo v lékárnách? Nebo co třeba infuze, cytostatika atd.? Na to musí být už přímo farmacie nebo stačí toto?

Spíš záleží, kde lékárna je a jaké má zaměstnance. Znám řetězcové, co jsou ale na vesnici, takže klasická pracovní doba po-pá a mají bohatou přípravu v laboratoři, včetně přípravy do zásoby pro vesnické lékaře a zubaře. A pak řetězcové v obchoďácích - kde bude opravdu jen na volném prodeji. V nemocniční, kde já jsem byla jen na praxi, cytostatika ředili laboranti, ti mě to i učili. Stejně tak s radiofarmaky.

• Citovat
  • Upravit
Majulis
15.11.13 09:34

Chtěla bych trochu obnovit tuto diskuzi. Máte někdo zkušenosti se studiem v kombinované formě Diplomovaného farmaceutického asistenta v Ústní nad Labem? Studuji na denním studiu v Plzni a ráda bych přešla na tu kombinovanou formu do Ústí. Už je mi přeci jenom 24 a ráda bych si při tom přivydělávala. Děkuji :)

• Citovat
  • Upravit
Majulis
21.3.14 11:50

.

Příspěvek upraven 23.07.14 v 14:59

• Citovat
  • Upravit
1
6.4.14 16:33

farmaceutický asistent

Chtěla jsem se zeptat studuje někdo dálkově na VOŠ farmaceutický asistent v Jihlavě. Jaké tam jsou přijímačky teda je tam ústní pohovor tak čeho se asi týká? A jak se dá učivo zvládnou a jak často se škola navštěvuje, už pracuji tak abych trochu věděla do čeho půjdu. Díky za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
6.6.14 07:00

Ahoj @lusia30,
Jedes 12. Cervna na prijimacky do Jihlavi? Ja jo, taky by me zajimalo jak probiha prijimaci rizeni. Mam z toho docela strach, ale zaroven se i tesim. Na strankach pisi ze skolu navstevujes 1 za 2-3 tydny. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
25.6.14 00:41

Ahoj, nemá tady někdo zkušenost s přijmačkama (obtížnost atd.) na VOŠ do Brna? Na obor farmaceutický asistent? Děkujiii moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
16.8.14 08:28

Majulis

já být tebou tak bych zůstala tam kde jsi, do Ústí nechoď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze