Farmaceutický asistent - studium
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Farmaceutický asistent - studium
Ahoj, chtěla jsem se zeptat (nejlépe nějakého absolventa či studenta) - jaká je náročnost studia na vyšší odborné škole, konkrétně obor farmaceutický asistent? Měla bych o toto studium zájem, ale zajímá mě, jak moc se musíte v průběhu roku učit, jestli se dají zkoušky za zkouškové období v pohodě stihnout, co vám přišlo na škole nejtěžší? Dále mě napadá kolik studentů vlastně studium nedokončí? Konkrétně mě zajímá obor na VOŠ Lipová Brno…Budu ráda za každou odpověď, názor a radu. Děkuji. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Asi spíš ano, protože co jsem tak koukala, dálkově to jde hlavně na soukromých
ale jestli má někdo zkušenost - šup sem s ní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, já v červnu dodělala dálkově farmaceutickýho asistenta v Jihlavě na Farmeku. Musela jsem platit, ale nevím jestli ještě budou otvírat, nějak mluvili o neprodloužení akreditace, ale nevím jak to dopadlo.
Jinak škola je to dost náročná, nevím jakou máš předchozí školu (já měla zdravku a ještě fyzioterapii), takže dost předmětů bylo pro mě v pohodě a některé zkoušky mi uznali. Ale pokud nemáš se zdravotnictvím nic společného, je to dost náročné a budeš šrotit. Není to nic logického. Latinská slovíčka, byliny v latině, farmakognozie je taky dost jen o šprtání ![]()
Také je tam dost hodin praxe ![]()
Tak snad jsem ti nějak pomohla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no já jsem absolvent této školy, ale ještě po staru, jako střední a zdravotní laborant, tak asi moc nepomůžu. Ale nebyla to škola z nejlehčích a tím, že to nahustili ze čtyř let na tři, tak myslím, že docela zápřah to asi bude. Hlavně teda jestli bude pak uplatnění-no toho farmaceutického snad jo, ale ten zdravotní coby jen ten asistent je uplně na nic. No asi tak jak píše berruska-hodně šrocení, žádná logika-bylinky, bylinky, bylinky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky za každý názor, já vím, že by mě ta práce samotná bavila, ale chci mít lepší představu o té náročnosti. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj take prispeju, jsem absolventem jeste te varianty 4.lete jako SS. Skola celkem sla - je fakt, ze to cloveka musi bavit a pak se to uci snadno. Hlavni odborne predmety byly - farmakologie, chemie leciv, farmakognoszie a priprava leciv vcetne jejich analyzy. Fakt se toho neboj, je teda fakt, ze jsem se ucit musela, ale mela jsem od 1. do 4. rocniku na vysvedceni vcetne maturity jednicky, takze fakt se to da ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jeni: Jeee tak to je pěkné
ono je to asi jednoduché, kdo na to má, tak to zvládne a kdo ne, tak to nezvládne
škoda, že se neozývá nikdo, kdo by měl VOŠ denní studium ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jen se ještě zamysli, jestli budeš mít uplatnění. U nás teda farm. asistenty nikdo moc nechce, protože pro chod lékárny je nutné mít lékárníka (vysokoškoláka) a v malých lékárnách prostě laborantku neuživí. K nám volají laborantky každou chvíli, takže z toho usuzuji, že nemohou místo sehnat. Ale třeba je to v jiných krajích jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je dobré téma na rozšíření diskuse - mají farmaceutičtí asistenti uplatnění? Myslela jsem, že v tom není takový problém. Chápu, že farmaceut s VŠ je mnohem žádanější - ne však každý má na to vystudovat farmacii, bohužel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, ale jsou zase lékárny, které chtějí i laborantky, protože jim nemusí platit tolik jako VŠ
nebo farmaceutické firmy zaměstnají laborantku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
berruska: To je dobře
ještě mě tak napadlo - jak je to na škole s angličtinou? V Brně je třeba součást přijimacích zkoušek…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jeni píše:
Ahoj take prispeju, jsem absolventem jeste te varianty 4.lete jako SS. Skola celkem sla - je fakt, ze to cloveka musi bavit a pak se to uci snadno. Hlavni odborne predmety byly - farmakologie, chemie leciv, farmakognoszie a priprava leciv vcetne jejich analyzy. Fakt se toho neboj, je teda fakt, ze jsem se ucit musela, ale mela jsem od 1. do 4. rocniku na vysvedceni vcetne maturity jednicky, takze fakt se to da
to máš pravdu-já taky měla celé 4 roky vyznamenání, ale učit jsem se prostě musela, narozdíl od základky. Jako vyloženě ulejvárna to není no ![]()
Jinak o tom uplatnění jsem výše psala taky…záleží na tom, jestli bydlí zakladatelka někde poblíž velkých měst, aby to uplatnění měla. Jako lékáren je snad všude celkem dost, otázka právě jak velkých, aby se tam uplatnili i asistenti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jazyk u přijímaček nevím, ale rozhodně během studia je a pak je i u absolutoria
převážně medical english
- načítám...
- Citovat
- Zmínit