Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Od včera běží na Netflixu 5.řada Faudy. Už jsem zkoukla všechny díly a je to tedy nářez. Předchozí díly byly čajíček. Scénář vznikl po 7.říjnu 2023 po útoku Hamásu na Izrael. Nic pro slabé povahy.
Vcera jsem videla prvni dil a uz z nej jsem byla na nervy. Faudu mam rada, ale nevim zda tema zvladnu. Je strasny vedet ze to se deje. Stejne jako nedavam temata koncentracnich taboru.
Jeden z nejlepších seriálů, co jsem na Netflixu viděla.
Ač jsem dlouho odolávala, nelituju. Shlédla jsem to bez dechu. Drsný, ale stojí to za to. Na pátou řadu se chystám a těším se.
@Sworley píše: Více
Já pořád nevím, kamarádka, se kterou mám hodně společného to sleduje bez dechu, ale já se pořád nedokážu odhodlat ![]()
Ja jsem nejdřív znovu zkoukla předchozí řady, abych si všechno připomněla a teď jsem asi u 5. dílu a jako vždy paráda! Co mi chybí jsou ty izraelské a arbské reálie. Ale zase tohle je jiný pohled na to co si Evropa sama působí. Nicméně nejsem ještě ani v půlce.
Co jsem si mimo jiné z toho vzala, že arabština je mnohem příjemněji jazyk než hebrejština ![]()
@Anonymní píše: Více
Nedokážeš se odhodlat, ale víš, že to je sra. ka… to není dokument, ale seriál. A mmch i Izraelci sami v tom seriálu často poukazují i na své chyby.
Hodně jsem o tom slyšela a byla bych i zvědavá… ale je to hodně těžké téma a nevím, jestli na to mám čas a kapacitu. Ale svým způsobem mě to hodně láká…