FBA v prsu

17.3.12 19:59

FBA v prsu

Zdravím, setkaly jste se někdo s touto diagnozou? Jedná se o prý nezhoubnou bulku v prsu - FBA, která má být jen sledována. Má někdo něco podobného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24292
17.3.12 20:03

fibroadenom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.12 20:05

ano, fibroadenom, nezhoubný nález v prsu tvořený většinou z vaziva.
Já je mám v obou prsou už kolem 10 let.

• Citovat
  • Upravit
109
17.3.12 20:08

ja jich mam nekolik…chodim na kontrolu kazdy pul rok, obcas se neco zmensi, zvetsi, ale hlavne ze pry neboli a necestuje…mam je cca 10let. jinak mamka a segra to same.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69030
17.3.12 20:09

Jo, prý to má cca 10 % lidí… nevadí to vůbec ničemu, ale je třeba to jednou za čas zkontrolovat, jestli neroste, nad určitou velikost (cca 3 cm?) je možno je operativně odstranit, teda hlavně z důvodu, že když už je moc velký, může na sonu/ mamografu zastínit nějaký skutečný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.3.12 20:10

Ahoj, a prosímtě - prosím o uklidňující info :,( , chodíš na nějaké kontroly? Byla jsem jen na sonu a tam po celkem krátké rutinní prohlídce mudr toto konstatovala, a že za rok na kontrolu, příp. vyříznout za rok. Skutečně se to nemůže zvrhnout v něco špatného???Bojím se toho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.12 20:14

já jezdím na kontrolu každý rok - jen na sono.
A ano, pokud je větší než 2 cm, doporučuje se vyříznutí.

Četla jsem ale informace o tom, že vyříznutí se moc nedoporučuje / pokud není obrovský) z důvodu toho, že v místě jizvy ( pod jizvou) pokud by se objevil nádor, tak přes tu zjizvenou tkáň pak není na sonu vidět.

Já je mám velké asi 1cm x 1,5 cm. Celých 10 let.

• Citovat
  • Upravit
17.3.12 20:20

Díky moc za uklidňující zprávy. Už se bojím mín… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17983
17.3.12 21:36

Můžu se zeptat, před několika týdny jsem objevila v prsu bulku asi 1 cm, byla jsem na mamografu i sonu a prý je to podrážděná uzlina. Může to být to, o čem tu píšete? Bipopsii mi zatím dělat nechtějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí