Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Nevíte někdo, co to znamená?
Mám v porodní zprávě napsáno:
Nepravidelnost: susp. CTG, febris intra partum.
Díky za rady!
akutní stavy matky (horšící se preeklampsie, eklampsie, krvácení, st. epilepticus, ztráta vědomí…) viz google ![]()
Tak ja laicky vydedukovala - febris by melo znamenat horcka, intra podle me v nebo v prubehu a partum porod
Ale mozna ze basnik tim myslel neco jinyho.
veverka-andy píše:
Nevíte někdo, co to znamená?Mám v porodní zprávě napsáno:
Nepravidelnost: susp. CTG, febris intra partum.Díky za rady!![]()
![]()
![]()
přesně jak už bylo psáno…
susp. CTG…suspektní monitor, tedy laicky řečeno podezřelý (není fyziologický ale ani patologický)
febris intra partum..je horečka během porodu ![]()
byl to důvod pro císařský řez, nebo jsi nakonec porodila spontánně?
quinny píše:
přesně jak už bylo psáno…
susp. CTG…suspektní monitor, tedy laicky řečeno podezřelý (není fyziologický ale ani patologický)
febris intra partum..je horečka během porodu
byl to důvod pro císařský řez, nebo jsi nakonec porodila spontánně?
Spontánně jsem rodila. Já jen vím, že mi doktor řekl, že malej měl nějak moc rychlou srdeční akci, proto mi píchli oxytocin a dalo se to dokupy. Už byl OK. A horečku jsem při porodu měla, to je pravda. Měla jsem totiž zánět ledvinové pánvičky. Léčila jsem se s tím v Motole, ale pro nedostatek místa mě pustili domů a nic mi neřekli. No a o 3 dny později mě s těmi akutními bolestmi zad vezli k Apolináři a už jsem rodila. A tam ten zánět zjistili hned.
V Motole ho nezjistili vůbec. ![]()
veverka: presne jak psala Quinny, při natačení KTG melo dite vyšší bazalní frekvenci: tep srdíčka plodu byl vyšší, coz se při horečce matky stava, takže musel nejak oduvodnit susp. KTG, ktere bylo teda zpusobené tvou teplotou…hlavne ze je vse OK:-))