Porod v UK

4989
22.11.10 17:28

porod v UK

Ahoj,
v unoru budu rodit v UK. Moc by me zajimalo, jak to tu probiha, srovnani s porodem v CR, mate-li. Podavani leku, nastrih, siti- sije se? Jak dlouho jste byli v porodnici? Atd…
 Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13674
22.11.10 17:59

ahoj, moje sestra tam rodila teď v srpnu. Rodila přirozeně a druhý den šla domů, nechápu. Natrhla se sama, ale nešili jí. Léky nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
22.11.10 18:26

Ahoj,
tak jedine, co ja zatim vim je, ze se opravdu chodi druhy den po porodu domu. Pokud tedy neni nejaky problem. Potom te ale midwife navstevuje doma a kontroluje tebe i miminko. Prijde hned druhy den.
Epidural dostanes na pozadani.
Na strankach www.bounty.com jsou videa, jak vypada porod v UK, tak muzes mrknout. Je tam cisarem i normalne.
Jinak bys mela byt par mesicu pred porodem na antenatal classes (predporodni kurzy), kde ti vsechno reknou a ukazou i kde budes rodit, jak to bude probihat a tak. Pokud ti to midwife nerekla, tak by ses ji mela zeptat. Ja uz jsem objednana na unor. Myslim, ze je dobry vedet, co nas ceka. :-)

• Citovat
  • Upravit
8651
22.11.10 18:51
bulina píše:
Rodila přirozeně a druhý den šla domů, nechápu.

Co na tom nechápeš? Ve většině západoevropských zemí je ambulantní porod běžná praxe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13674
22.11.10 19:35
ivuska.h píše:
bulina píše:
Co na tom nechápeš? Ve většině západoevropských zemí je ambulantní porod běžná praxe…

sorry, že tady člověk řekne svůj názor, i když nevim, že bych se tě na něco ptala :think: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
22.11.10 20:04

Já už jsem jednou rodila a taky nechápu jak někdo může jít hned druhý den domů :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
22.11.10 20:06
bulina píše:
ivuska.h píše:
bulina píše:
Co na tom nechápeš? Ve většině západoevropských zemí je ambulantní porod běžná praxe…
sorry, že tady člověk řekne svůj názor, i když nevim, že bych se tě na něco ptala :think: :roll:

Tady se smí mluvit pouze je-li člověk tázán? :lol: Nicméně by mě to fakt zajímalo, co se ti na tom zdá tak zvláštního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
22.11.10 20:06
Ladys74 píše:
Já už jsem jednou rodila a taky nechápu jak někdo může jít hned druhý den domů :-)

Já už jsem rodila dvakrát a chápu to :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13674
22.11.10 20:07
Ladys74 píše:
Já už jsem jednou rodila a taky nechápu jak někdo může jít hned druhý den domů :-)

no ségra se dávala tejden dohromady a i po psychický stránce jí nebylo nejlíp :nevim: . Pořádně jí nic neukázali, kojení, koupání, nic. A protože jí přijali večer a porodila po osmý hodině, tak neměla nárok na jídlo, to jsem se teda musela smát, chudák :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13674
22.11.10 20:09
ivuska.h píše:
bulina píše:
ivuska.h píše:
bulina píše:
sorry, že tady člověk řekne svůj názor, i když nevim, že bych se tě na něco ptala :think: :roll:
Tady se smí mluvit pouze je-li člověk tázán? :lol: Nicméně by mě to fakt zajímalo, co se ti na tom zdá tak zvláštního.

tak jako nemyslela jsem to špatně, jenom mi to prostě přijde divný. Ségra porodila večer a ráno jí prostě pustili. Nemůžu posoudit přirozenej porod, já měla císaře, ale stejně, to musí být děsný. Hlavně u prvorodičky, si myslim. Po císaři tam pouštěj prý třetí den, no tak to bych já zhebla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
22.11.10 20:11

Ahoj. Kamarádky ségra rodila v UK dvakrát, pokaždé si pozvala doktora a rodila doma. Bylo to vše bez problémů, takže pohoda. K těm ambulantním porodům - naprosto s nimi souhlasím, pokud je tedy vše v pořádku. Všude ve světě je to absolutně normální, jen v ČR přetrává názor ještě z komunismu, dokud dítě nepřibere a takový ty kecy okolo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
22.11.10 20:14

Ja si myslim, ze nema cenu se dohadovat, kde to je lepsi nebo normalni. Ja kdyz jsem prijela do Anglie, tak jsem se taky moooc divila, co tu vsechno nemaji. Jako napr. gynekologa. Kdyz tu ale clovek nejakou dbu zije a pozna mistni zvyky a zdravtnictvi, tak si myslim, ze zmeni nazor. Je to tu proste jine. Nerikam lepsi nebo horsi.
Moje matka se se mnou dohaduje kazdy mesic, proc nejedu rodit do Cech. :roll:
Ja nechapu zase takove ty neprizpusobive lidi, co znaji jen jeden zpusob a nejsou ochotni uznat, ze to jinde muze fungovat jinak a je to taky dobre a kvalitni.
Ze zacatku jsem se bala, ale nakonec jsem rada, ze rodim v Anglii, kde neresi kazdou malickost jako desny problem a nestrasi me.

• Citovat
  • Upravit
13674
22.11.10 20:30

jasný, všude je něco
dano jj, přesně, tak s tím přibejváním mě štvali nejvíc, nechtěli nás pustit, dokud menší neměl aspoň 2,5kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
22.11.10 21:26
bulina píše:
Ladys74 píše:
no ségra se dávala tejden dohromady a i po psychický stránce jí nebylo nejlíp :nevim: . Pořádně jí nic neukázali, kojení, koupání, nic. A protože jí přijali večer a porodila po osmý hodině, tak neměla nárok na jídlo, to jsem se teda musela smát, chudák :lol:

Však to, že jdeš domů neznamená, že jsi už na všechno sama, každý den dochází (nebo by aspoň měla) na kontrolu porodní asistentka a věnuje se ti mnohem víc a osobněji, než personál v našich porodnicích…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
22.11.10 21:31
bulina píše:
ivuska.h píše:
bulina píše:
ivuska.h píše:
bulina píše:
tak jako nemyslela jsem to špatně, jenom mi to prostě přijde divný. Ségra porodila večer a ráno jí prostě pustili. Nemůžu posoudit přirozenej porod, já měla císaře, ale stejně, to musí být děsný. Hlavně u prvorodičky, si myslim. Po císaři tam pouštěj prý třetí den, no tak to bych já zhebla :mrgreen:

To chápu, že si to po císaři nedovedeš představit. Ale on když je nekomplikovaný vaginální porod, tak člověku většinou fakt nic moc není. Já jsem teda byla po obou porodech v pohodě, při prvním mě děsně štvalo, že jsem neměla sílu si vyhádat odchod hned, pobyt v porodnici mě děsně deptal a nic mi nedal (s kojením mi stejně musela poradit laktační poradkyně a všechno ostatní jsme s manželem zvládali tak nějak sami od sebe). Druhé dítě jsem rodila doma a bylo to nesrovnatelné, taková pohoda a klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí