Porod v UK

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17970
22.11.10 21:39

Můžu se zeptat, jak to funguje v Uk s kojením? Jako laktační poradkyně vím, že první dny, zvl. prvomaminky, potřebují ve valné většině několikrát denně pomoc, opakovaně ukázat správné přiložení, techniku, řeší případně potíže s nalitým prsem nebo naopak se nerozbíhající se laktací apod. Samozřejmě - bohužel - v mnoha porodniích tuto péči v ČR nedostanou, nicméně by mě zajímalo, jak je tohle řřešené v UK, kdy ženu navštíví midwife. Je s ní celý den doma a ukazuje jí to co každé kojení? Nebo je celodenně na telefonu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13674
22.11.10 21:59

eliško co vim, tak u sestry byla sestra kvůli malýmu druhej den a kojení jí neukazovala. Pak tam byla až za týden a to jenom prohlídla malýho a zvážila ho, to bylo všechno :nevim: . Musim říct, že malej byl kojenej jenom týden, pak to vzdala. Malej měl pořád hlad a místo toho, aby jí pomohli, dali jí UM pro zvlášť hladový děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13674
22.11.10 22:01
ivuska.h píše:
Však to, že jdeš domů neznamená, že jsi už na všechno sama, každý den dochází (nebo by aspoň měla) na kontrolu porodní asistentka a věnuje se ti mnohem víc a osobněji, než personál v našich porodnicích…

nooooooooooo, tak to určitě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
22.11.10 23:05
bulina píše:
jasný, všude je něco
dano jj, přesně, tak s tím přibejváním mě štvali nejvíc, nechtěli nás pustit, dokud menší neměl aspoň 2,5kg

Tak nějak. K tomu ještě, pro mě pobyt v nemocnici, je něco hroznýho, takže já trpěla jako pes, 7 dní, nekonečné. Kdybych v té době věděla o ambulantních porodech, jednala bych úplně jinak.
Scarlett - musím souhlasit, neřeší blbosti jako tady, kde tě hned vystresujou atd. atd. Jinak já se po pěti dnech ptala primářky, jestli už můžem s malou domu, malá nepřibírala (komunistickej přežitek) a ona mi řekla, že ne, že ať jsem ráda, že nerodím před 20ti lety, že to matky ležely v porodnici 14 dní. Pakárna :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
22.11.10 23:14

Tak ja mam tedy taky z cech zazite, ze by se po porodu melo zustat par dni v porodnici,ale kdyz nejsou komplikace neni k tomu duvod. tim spis, kdyz Midvife dochazi po porodu domu.
A jak tu nekdo psal,jak se musi v cechach cekat az bude mit mimi 3 kg, od toho uz by opravdu mohli upustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
22.11.10 23:30

Ahojky, ja rodila v UK dvakrat … Muj nazor je takovej,ze je vse mnohem vice prirozene,nedelaji se takove silenosti jalo v CR - zadme gynekologicke kontroly behem tehotenstvi apod…proste vsechno je jen „zvenku“ …samo ze kdyz je problem,tak se resi..ale pokud je vse ok,tak ne. Po prvnim porodu jsem sla domu druhy den a uprimne sem se tesola,pac doma jsem mela klid a mohla se vyspat,aniz by me rusila jine miminka ci maminky, kojeni mi ukazalo nekolik sester a kdyz videly,ze to zvladame sla jsem domu. Na druhy den prisla midwife a chodila dle potreby, ja byla ok,takze jednou za tri dny…deti se v UK vazi jen pri porodua potom az desaty den od porodu. Je to naprosto logicke a dodnes nechapu proc nekdo vazi dite po a pred kojenim - v CR se maminky strasi,ze nepujdou dokud nepriberou…vseobecne je znamo,ze deti po porodu ztraci cast sve vahy a pokud dite vazi desaty den aspon tolik co pri narozeni,tak je to super :palec: . V UK se taky nestava,ze by ti po porodu nekdp vzal dite a nechal te vyspat. Dite je od porodu neustale s matkou! Pokud je dite extremne ubrecene,tak samozrejme sestra dite na par hodin vezme,ale bezna vec to proste neni. U druheho ditete me chteli pustit v den porodu domu( mala se narodila v 1:45 rano) ,ale ja jsemchtela zustat,abych si aspon trochu odpocinula od prvni dcery a vyspala se :lol: ,nakonec se ukazalo,ze se mala blbe prisava k bradavce,takze jsem zustala celkem 3 dny a pak sla domu.....
Celkove si myslim,ze zdravotnictvi v CR je na mnohem lepsi urovni,ale co se tyka tehotenstvi a pece,tak je az moc v CR prehnana…
Snad jsem na nic nezapomnela
Jinak epidural je na pozadani..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
22.11.10 23:34

Ad kojeni- pokud mas problem,tak jspu zde primo kojici centra kam zajdes a je tam proskolena pracovnice,ktera poradi…muzes tam choditklidne i kdyz problem nemas,jen sedis,kojis a kecas s maminama :-)
Ja si o kojeni moc nezjistovala,pac jsme nemela problem a ano ted zadny nemam…
Midwifeu tebe zustava jak je potreba,ale neni to jako chuva,ze by s tebou byla cely den…i kdyz nevim ,pac u nas nebyl nikdy problem,takze se u nas poradne ani neohrala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
22.11.10 23:53

Mirii - naprosto souhlasím. Není nad to být doma ve svém, v klidu a pohodě. Už jenom tím prostředím jde všechno snáz. Ne ležet nesmyslně v nemocnici týden, nechat se pořád očumovat od spolubydlících a návštěv, které za nimi dochází atd. Pro mě byl pobyt v porodnici naprosto traumatizující, od rána do večera jsem brečela, nejedla, takže ani nekojila. Horor. Věřím, že kdybych byla doma mezi svými, vše by bylo jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
23.11.10 08:22

Ahoj,ja patrim do skatulky te,co nemaji radi zdravotni peci v UK,i kdyz tam bydlim. prvni tehu nedopadlo dobre,zacala jsem krvacet v 11tt, a doktor mi rekl,at pockam na ultrazvuk tyden,ze neni misto,tak jsem den pred samozrejme potratila. manzel u toho byl, nosil krvave vlozky sestram. druhe tehu jsem ihned odjela do cech, a jsem za to rada. nemyslim si,ze je prehnana pece v cechach,nektery gyndar dela jenom vic vysetreni nez druhy. porod jsem mela v poho,ale byla jsem rada,ze jsem v nemocnici byla 5dni ( mala mela zloutenku), odpocinula jsem si,naucila se vsechno.
jinak i obvodak v UK kdyz nam ockoval malou,tak se pichnul sam do prstu. kdyz mela neco v pusince,takovy vyrustek,tak trvalo 2mesice,nez nam prisla schuzka s pediatrem,takze v opet v cechach jsme to vyresili a za 2hodiny po navsteve ceskeho pediatra ji to na detske stomatologii vyrizly a je po problemu.moje svagrova je opet tehu a rodi zase v uk,ta je spokojena,ale problem zadny nebyl,tak si asi neni na co stezovat.proste kazdy ma jine zkusenosti,tak jako tady v CR nebo v Uk,a kazdy ma jiny nazor.tohle je jen moje zkusenost.

• Citovat
  • Upravit
4989
23.11.10 09:31

Ahoj Lenko,
podobnych zkusenosti jako mas ty jsem cetla spousty. Hlavne o potratech, ke kterym nejspis nemuselo dojit, kdyby se v cas neco zaclo delat. Kdyz neni zadny problem, tak pece - nepece v Uk urcite staci. V Cechach na zdravotnictvi vsichni nadavaji, ja uz nebudu.
Ja jsem zatim v UK se vsim spokojena, je pravda,ze namam zadne problemy. Midwife je v pohode,vypada to, ze by zasahla, kdyby se neco delo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
23.11.10 09:39

Lenko s timhle naprosto souhlasim, v UK se s tebou nikdo o tehu nebavi dokud nejses 12-13 tyden…do te doby at se deje co se deje,tak se s tebou nikdo nepare…nicmene ja si to vzdycky omlouvala tim,ze pokud se nema detatko narodit,tak ho do te doby potratis…vim,ze spousta holek diky vcasnemu zakroceni lekaru a leku si miminko pred 12 tydnem udrzela,ale zase na druhou stranu tezko rict zda by ta miminka neprezila i bez podavani leku :nevim: . Ja jsem na zacatku taky krvacela a nikdo s tim nic nedelal a ditejsem donosila v poradku… Tady maji proste vice prirodni pristup a me teda prijde,ze v CR se v tobe piplaji az moc…nicmene jak jsem psala - pro me je obecne ceske zdravotnictvi jedno z nej na svete a rozhodne bych si veskere zakroky nechavala delat radeji v CR nez zde.....ale dalsi porod budu absolvovat opet zde.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
23.11.10 23:55

Tak ja rodila taky v UK, tak prihazuji svou zkusenost. Tehotenstvi jsem mela temer pohodove. Zacali se starat az okolo 3 mesice meho tehu, do te doby se ceka, jestli dite nepotratis :nevim: .Takze kolem tretiho mesice k nam domu prijela midwife a ptala se na nemoci u me, v rodine atd. Pote me vzala krev na nekolik vysetreni(vysetreni na 6-7 nemoci, uz si to nepamatuji, musela bych nahlidnout do slozky)a dala me balicek se vzorkama, ruznyma prospektama a kuponama do budoucna), pak jsem byla v nemocnici na prvni ultrazvuk, v patem mesici byl druhy. Mezitim jeste nejake odbery krve a moc. Zadne gynek. vysetreni, zadne ozvy, zadna kontrola porodni vahy mimca pred porodem. Pokud jeste pracujes a jdes v pracovni dobu na kontrolu k midwife, tvuj zamestnavatel ti musi praci zaplatit. Jinak nemocnici si muzes vybrat sama, byt tebou poptam se nebo se podivam na internet co se o ni pise. Ja rodila v desne nemocnici, protoze jsme se zrovna prestehovali a nemyslela jsem na to. Jinak do nemocnice kterou si vyberes se muzes jit podivat, poptej se midwife. Tam kde jsem rodila ja- no to byl bordel!! to by clovek neveril :pocitac: A uz jste nekdo videli koberce v nemocnici? :zed: No co budu povidat, manzel se nenudil, vsechno natacel na kameru. Brouk velky jak pulka meho prstu, toaleta po nekom-neumyta, krev na botech atd. proste spina. To byla neco jako hekarna, pak byl porodni sal, tam uz to bylo trosku lepsi. Personal uzasny, lidsky, ale to anglicani jsou i normalne. Na pokoji jsme byly 4 zenske i s prckama, nikdy me nikdo malou nevzal ( a to jsem byla po cisari), vzdycky kdyz nekdo prisel byl usmevavi, predstavil se, rekl co chce ci bude delat, zda souhlasim atd. i darecek jsme dostali :-D Vyber z jidla jak na obed tak veceri a to predkrm, hl. jidlo a desert. Pustili me po 3 dnech, ale jinak se pousti i po 5 hodinach, to zalezi na okolnostech. Jinak ja mela na cisare castecne umrtveni a hned po tom se me ptali, zda chcu kojit nebo davat z flasky. Kdyz jsem rekla ze kojit, hned vyslala sestru a ta me to sla ukazat, pak prisla dalsi, ta me lehce v sedu umyla a manzi se zeptali, jestli chce poprve oblect mimi. Jinak nastrih se nedela v kazde nemocnici, stejne jako klistyr(to vam reknou na te obhlidce v nemocnici) Jinak jeste napisu k memu cisari, ktery jsem si uz pomalu vydupala, jelikoz se nic po x hodinach nemenilo a male slablo srdicko. Musela jsem podepsat 2 papiry. Ze vim o tom, ze kdyz me spatne pichnou epidural, tak muzu ochrnout a druhy( a to byl fakt mazec!!)ze kdyz dr.vic rizne, tak muze podriznout treba i ditete krk :poblion: Takze co na to rict.Neco + a hodne -

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
24.11.10 00:10

Elisko - me se hned po cisari zeptali na kojeni a ukazali. Na druhy den se midwife pta na hodne veci, ale pokud se ji sama nezeptas na ruzne polohy, tak ji to trebas nenapadne,nevim. Ja se zeptala a bylo. Jinak u nas byla skoro hodku, vic ne. Pak prisla jeste asi 6× behem 14 dni, po mesici prijde soc. pracovnice, ta ma zas na starosti jestli decko vypada v poho a co rodice,hlavne matka a pop. splin, jestli dite neni bite ci podvyzivene atd. Pokud je vsechno o.k. tak prijde 2×, pak se chodi na vazeni, v podstate kdy chces, nikdo se nijak nestara, krom ockovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13674
24.11.10 11:11
faldy píše: …ze kdyz dr.vic rizne, tak muze podriznout treba i ditete krk :poblion:

mazec :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
25.11.10 01:18

Bulino-no to jo a pak bys mela slyset mojeho, to byl jeste vetsi mazec, dr. utekli, uz jsem se lekla, ze se na me vyprdli 8-o :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí