Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, mám dotaz. Čekám třetí mimi, takže jsem vcelku zkušená rodička, ale něco mne opravdu trápí. V tomhle těhotenství trpím posledních pár týdnů dost silnou inkontinencí, bojím se, že nepoznám rozdíl mezi inkontinencí a plodovkou, až to přijde. Do porodu zbývají 4 týdny, termín mám 20.12.2010. Takže už začínám být nervozní, i když nemyslím že musím, obě první děti mi vyvolávali až ve 43.týdnu, jsem prostě chronická přenašečka
, ale kdyby mi začala plodovka odtékat, tak to asi nepoznám a lítat do porodnice s každou vložkou tak se tam můžu nastěhovat
![]()
Tak o tom, že trpím inkontinencí jsem byla přesvědčená, když mi tekla plodovka. Říkala jsem tenkrát máme, že si pořád ucvrkávám a máme na mě, jestli to není plodovka, no co já vím? Bylo to moje první těhotenství
))) A byla to plodovka a tekla ještě další den. V lékárně na to prodávají nějaký roztok, poliješ vložku a pokud je to plodovka, tak vložka se zbarví.
u mne to inkontinence určitě je, protože to trvá už pár týdnů, v podstatě co mi opravdu narostlo bříško, asi malá tlačí na močák víc než oba předcházející sourozenci. Asi to bude znít divně u někoho kdo čeká třetí dítě, ale mám strach, že pokud to tentokrát přijde samo, tak to nepoznám. Nežažila jsem to a moje oba porody byly pohádkový, sice vyvolaný, ale od první opravdové kontrakce byli oba do hodiny venku, teď pokud by to byl takový fofr, tak porodím dřív než si to uvědomím
no snad to samo nepřijde a zase si v klidu všechno zařídím a dojedu si do porodnice na předem domluvený termín.
![]()
Ahoj tak plodovku určitě poznáš. Má takový jiný zápach a jsou vní vločky. Mě prvně praskla plodovka, tak vím. Držím palečky a´t ještě ty 4 týdny vydržíš. ![]()
..no myslím, že to poznáš, když k tomu čichneš…když máš 2 děti, tak asi víš, jak je cítit moč…takže tak bCh to řešila…čuchem
děkuji, budu čichat když si nebudu jistá
ono to nějak dopadne ![]()