Porod v UK

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Lenka76
25.11.10 14:19

zrovna dneska jsem sla s malou na rocni prohlidku,dela se tu v 8tydnech a v roce.a to ne u doktora ale u sestry.prohlidka byla takova,ze ji zkousela vsechny reflexy,jestli zveda papir z ruky,ptala se me,jestli mluvi,co dela…zvazila zmerila a konec. nastesti ja chodim k pediatrovi do cech,byli jsme tam minuly tyden,tak poradnou prohlidku tam.tam ji i poslouchal a kontroluje fontanelu,tady se o tom nikdo ani nezminil.
ja proste na cesky doktory nedam dopustit.kdybych mohla,adoptuju si jednoho :lol:

• Citovat
  • Upravit
595
25.11.10 15:15

lenka76- to je rozdil, co? mas stesti, ze jezdis s malou i do CR na vysetreni. Me pri rocni prohlidce(ktera byla uz v 9 mesicich)malou pouze zvazila, taky jen sestra, podivala se na pinzetovy uchop, pry sedet sedi a to bylo vsechno!! Zadna fontanela, ani obvod hlavy ci delka ji same…no katasrofa. Ja jen sleduju na internete na co si mam u male davat pozor(napr. srusty pipiny), ale stejne nevim ci postupuju spravne, nejlepsi je ukazat nazorne, takze trnu a doufam, at nic nezanedbame :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
25.11.10 15:54

holky co ockovani? jezdite do CR nebo tady? odmitli jste tu nejake?
Nedavno jsem cetla clanek asi na Seznamu, kolik deti tady zemrelo po nejakem ockovani. Bezu to tedy s rezervou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
25.11.10 19:40

My jsme ockovani pouze v UK. Co se tu neockuje tak je tuberkuloza, ale uz i v CR se zvazuje ze se od toho upusti, no a jinak je to tu stejne.Navic se ockuje proti meningokovi, ted si nevzpomenu tip a ve 14 letech jsou holky ockovane proti rakovine delozniho cipku. Proto zenske v UK chodi na povinnou prohlidku jednou za 3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
26.11.10 16:30

Ahoj,my jsme zrovna dneska byly na ockovani. chteli dam dat 3injekce najednou,to jak se dava v jednom roce a pak ve 13mesicich ted nove chteji pichat v jednom.tak jsem to odmitla,a pichli jenom 2 a pristi mesic dalsi.nejsem pokusny kralik,aby to zkouseli,jak to deti snasi. je to pry nove,od minuleho mesice. jinak jsme ockovany tady v Uk,aby v tom nebyl bordel. TBC mame,protoze se narodila v CR,a jak to chteji zrusit,tak bych si ji nechala ockovat na vlastni zadost.

• Citovat
  • Upravit
5135
21.1.12 16:55

Luci, jestli mas chvilku casu, precti si muj denicek o porodu. Treba ja bych do CR rodit nesla, pokud by mi ovsem nic jineho nezbyvalo… Navrat do CR planujeme, ale snad se nam podari vsechny deti porodit tady - dve nebo tri, to jeste uvidime ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
4.5.12 07:53

Stěhování do UK

Dobrý den :)Mám už 4 letou dcerku budem se stěhovat do Anglie a jsem těhotná 8týdnů.Mám docela obavy s lekařské péče v UK co jsem se dočetla tady,je to teda hodně velký rozdíl v péči… první porod jsem měla císařským řezem …moc prosím je tu někdo kdo bydlí v Manchesteru a má zkušenosti?? se zdravotní péčí ? a midwafe? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
4.5.12 08:13

ahoj pojd za mama do tematu a zase ta Anglie
to zdravotnictvi je sok. hlavni je nesrovnavat. clovek si casem zvykne, zjisti, jak to chodi, nauci se pomoct si sam…
doporucuji zaject obcas na kontrolu do CR, tady se tehotenstvi moc neproziva, do 12 tt to neberou vazne.
ja se stehovala ve 3m a mela jsem silene obavy, ale ve finale jsem byla rada, ze jsem rodila tady. ta odbornost sice nic moc, ale lidsky pristup a ochota- to se v CR nevidi, tam se rodi jak na bezicim pasu.
mam tu dva denicky, jeden o porodu v UK a jeden o uraze dcery. https://www.emimino.cz/profil/luciet/?…
Nedelej si zbytecne starosti, to jake to tu je nezmenis. lekari jsou desne ochotni, bavi se s clovekem na stejne urovni, nenarizuji, doporucuji, debatuji…ale co je to platne, kdyz samotna vcasna lecba a prevence chybi. :nevim: spoustu leku tu koupis volne v marketech, nebo staci poradit se s lekarnikem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
4.5.12 08:15

ted koukam, me male byly take 4 roky, kdyz jsme se stehovali. asi uz to budes vedet.. v UK je povinna skolni dochazka od 4 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
6.5.12 18:32

Ahojky :) Lucí děkuji mooc za odkazy,asi je to nejlepší nesrovnávat budu se snažit to vydržet spousta žen a lidí tam žijí,a ženy rodí budu muset také :? Nevím tedy jestli to malá zvládne chodit tak brzy do školy,protože umí jen anglicky pozdravit a počítat do deseti…jsem tedy zvědavá jak to vše vzládnem …budu ráda když písneš i jiné zkušenosti nebo na co bychom se měli připravit…četla jsem i tom zranění Vaší málé je mi to mooc líto musela být strašně vystrašená v té chvíli :( … mám zkušenost stím to zraněním,ale u dospělého a jiným dospělím spácháno odkousnutím članku prstu vyděla jsem jen jak kus bříška s nechtem odstavá a jen byla vidět kost članku naštěstí se rychle starali v české nemocnici postarali a ke všemu se to stalo v noci a hned se v nemocnici jednalo na nic se nečekalo vše dopadlo dobře a zahojilo… přeju moc hezky den :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
6.5.12 19:39

moje mala umela taky jen pozdravit a zvladla to paradne, nastoupila asi o 2 mesice dele. prvni tyden mela dovoleno chodit jen dopoledne, jinak se konci az ve ctvrt na ctyri. po dvou dnech uz tam chtela byt taky dlouho jako ostatni deti. ucitelky si s ni daly hodne prace, kazdy den bylo videt zlepseni. doma jsme ji nic neucili a ted umi mluvit uzasne.
jinak je to neco uplne jineho nez v CR. deti si porad hraji, hlavne ten prvni rok. je to jako predskolak v CR, jen se uci psat a pocitat.
deti casto zvladnou takovehle zmeny lepe nez dospeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
7.5.12 16:45

je tak to je teda úžasný … asi bych se neměla tak toho bát :D děkuji mooc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
10.5.12 11:44

:mavam: je zalozena tahle skupina, kazdeho, kdo si chce popovidat o zivote v UK, radi privitame.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oxygen
6.9.12 00:11

Rodila jsem v UK jednou a i mne mamka presvedcovala, ze mam jet do cech. Vubec nelituju, ze jsem zustala u pece v UK a soucasne tehotenstvi prozivam zde opet. Rodila jsem bez epiduralu, ve stredu, domu jsme sli v patek, ale jen proto, ze malej musel byt na antibiotikach. Pred propustenim museli byt spokojeni s nasim stavem a dale sledovali nejakej cas vyvoj ditete doma. Pravidelne navstevy midwife. Trpeliva, odpovedela mi na veskere otazky a z pece nas vyradila sice po kratke dobe (asi dva tydny), ale opet po te, co se ujistila, ze kluk pribira na vaze a ja nemam zadne zdravotni ani psychicke problemy. Po vyrazeni z midwife pece nasleduje jeste kontrola ze zdravotniho, ktera se zameri hlavne na dite a pokud je i ona spokojena, pak teprve navstevy prestanou uplne.
Co se epiduralu tyce, i pres hrozne bolesti ho asi opet odmitnu, ale jelikoz jsem mela hodne silny porod, kde se dite stresovalo a hrozil mi cisar, tak chci tentokrat probrat s midwife, co bude nejlepsi moznost, jelikoz mam jiste zdravotni problemy. Snad bude vse ok.

• Citovat
  • Upravit
10
6.11.12 17:16

Porod v Anglii je tu jak na bezicim pasu. Porodis a jdes domu. Midwife mi rikala ze kdyz vsechno bude bez komplikaci (budu rodit v unoru) tak pak hned muzu jit domu. Jedine kdyby si rodila v noci tak se muzes prospat a pak sup domu… Pry je to nejlepsi pro dite v domacim prostredi nejdriv co to jde.. Mam z toho uz ted docela strach ale snad bude vsechno v pohode. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí