Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
hlavně že to dobře dopadlo a oba jsou v pořádku
já osobně bych se taky bála nečekaných komplikací a asi bych si netroufla rodit doma
Meredit, to si děláš legraci. Myslíš,že si jako vymýšlím!!!!
já bych teda doma dobrovolně nerodila , takový blázen nejsem , ikdyž by to bylo příjemnější.při porodu se může stát vše a jediný kdo dokáže včas pomoci jsou doktoři a ani nemluvně o higieně.
Meredit píše:
Mám stále silnější pocit že se nějací puberťáci silně nudí
z čeho tak usuzuješ? ![]()
meredit..co ti na tomto článku příjde jako divného…ne celkem nic..ani nemám pocit že by to psal puberták…možná bys mela číst pozorneji
Nevidím smysl téhle diskuse, akorát to bude zas hádka.
Anonymní, proč si doktor myslí, že by PA při tomhle porodu, kdyby probíhal doma, včas nepoznala komplikace?
To je pro mě ta správná otázka.
Já bych do porodu doma dobrovolně taky nešla. Po tom co mělo pár známých komplikace při porodu, ani náhodou.
Nemyslím, že píše puberťák, ale včera o porodech doma mluvili ve zprávách, asi na Primě?
Kdybych rodila doma, tak nemám Adámka - pupečník kolem krku a akutní sekce. Takže kdo si chce rodit doma, ať si rodí, je to jejich volba a hazard se zdravím jich a JEJICH dětí. Podle mě je to bláznovství a pokud si rodička neuvědomuje rizika, je to jen její věc a pak když se něco stane, může to vyčítat pouze sobě… Jenže pak je na výčitky pozdě a život to jejich dětem nevrátí…
Taky mi porod doma připadá jako zbytečný risk. Nikdy bych to neplánovala.
Holky, já nevím, ale prostě mi tu těch kontroverzních anonymních diskusí přijde moc…
Rozštípaná postýlka, Bezmocná a na dně, Porod doma…
Anonymní, samozřejmě věřím že při porodu mohou nastat komplikace, doma i v porodnici. Ale v porodnici mohou nastat zase naprosto jiné, které by se doma nestaly… Já v porodnici rodila půl hodiny a stihli takových úkonů, že bych tomu nevěřila včetně naprosto zbytečné injekce Oxytocinu
Nemluvě o lživé propouštěcí zprávě, kde popřeli nástřih! Hned má porodka mnohem lepší statistiku ![]()
Pipet píše:
Nevidím smysl téhle diskuse, akorát to bude zas hádka.
Anonymní, proč si doktor myslí, že by PA při tomhle porodu, kdyby probíhal doma, včas nepoznala komplikace?
To je pro mě ta správná otázka.
To by asi musela bejt kouzelník.Já měla stejnej možná horší porod a střídalo se u mě spoustu lékařu nakonec tam byli 4 + asistentka a sestry a přesto nikdo nepoznal že neporodim ![]()
Já jsem docela hysterka a taky hypochondr.Porodu se bojim.Doktoři na mě mají uklidňující účinek,cítím se bezpečně..nevím jak to napsat.
Doma bych nerodila ani za zlatý prase.
meredit ..ty za celý rok nemáš moc příspevku,čili si myslím že emimino tak nenavštevuješ..myslím si ženedokážeš rozeznat kdo co by mohl psát..tak by ses pro příšte takových kecu mohla zdržet
já bych doma taky rodit nechtela..už jen proto že bych se bála že to nezvládnu
Všem, které se rozmýšlíte,zda rodit doma, popíšu, jaké těhotenství a porod měla moje kamarádka.
Celé těhotenství prožívala v úplné pohodě, žádné nevolnosti z počátku těhotenství, žádné nateklé nohy, křeče v bříšku a jiné věci,které většina maminek zná.
Dokonce ještě 2 dny před porodem byla v práci!!!
Porod jí začal odchodem plodové vody, jela hned do porodnice, miminko se narodila až po 14hod nepřetržitých kontrakcí, tahali ho kleštěmi, kamarádka nemohla porodit placentu, ihned ji brali na operační sál, ztratila spoustu krve. Pan doktor poté řekl jejímu manželi,že kdyby se rozhodla porodit doma(neuvažovala o tom), nepřežila by to ona ani miminko.
Já jsem rodila 2×, měla jsem hrozné těhotenství,ale úžasné porody,ikdyž ne vše bylo dle mých představ.
Ale nikdy by mě nenapadlo rodit doma.
Možná teď napíše spousta žen,které měly pohodové těhotenství i pohodový porod doma,ať si nechám své názory pro sebe.
Ale uvědomte si,jak velké štěstí jste měly. Vždyť na miminko člověk čeká 9měsíců,když nepočítám pro někoho neuvěřitelně dlouho dobu,než otěhotní, vážně to chcete risknout!!!!