Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já osobně mám na domácí porody dost nekompromisní názor.
Myslím si, že je to velký sobectví matky, že upřednostňuje svoje pohodlí před zdravím dítěte i svým. Jak už tu padlo, ve vteřině může být zle a to dopředu nikdy nevíte. Jasně, v porodnici se vyskytuje personál, jaký se vyskytuje, dělají úkony, jaké dělají a někdy zbytečně. Ale furt je to o lidech, domluvě a furt je tam dostupná pomoc.
Já jsem před porodem přemýšlela tak, že je nejdůležitější je, aby se mi postarali dobře o dítě, že já to nějak přežiju. Dítě je v tuto chvíli důležitější než moje vymýšlení.
Ať se každý rozhodne podle svého vlastního vědomí a svědomí, následky si ponese matka, protože kdyby jela do porodnice, mohlo to být jinak.
milmic píše:
Já osobně mám na domácí porody dost nekompromisní názor.Myslím si, že je to velký sobectví matky, že upřednostňuje svoje pohodlí před zdravím dítěte i svým. Jak už tu padlo, ve vteřině může být zle a to dopředu nikdy nevíte. Jasně, v porodnici se vyskytuje personál, jaký se vyskytuje, dělají úkony, jaké dělají a někdy zbytečně. Ale furt je to o lidech, domluvě a furt je tam dostupná pomoc.
Ať se každý rozhodne podle svého vlastního vědomí a svědomí, následky si ponese matka, protože kdyby jela do porodnice, mohlo to být jinak.
Já jsem před porodem přemýšlela tak, že je nejdůležitější je, aby se mi postarali dobře o dítě, že já to nějak přežiju. Dítě je v tuto chvíli důležitější než moje vymýšlení.
Budeš sa asi diviť, ale domarodkám záleží na dieťati minimálne tak, ako tebe. Akurát, ak teda môžem hovoriť za seba, mi záleží nielen na fyzickom prežití dieťaťa (v tom sú pôrodnice naozaj dobré, to uznávam), ale i na emocionálnom prežití pôrodu dieťaťom a matky, a z veľmi veľkej časti i na tom, ako sa v prvých minútach bude vyvíjať vzťah matka - dieťa. A to nemocnice hrubo zanedbávajú.
Jezisi
Zijte a nechte zit
![]()
Jinak preju krasny nedelni den a vice tolerantnosti v srdicku