Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Četla sis příbalový leták? Tam je tolik vedlejších příznaků, že si najdeš i ten svuj.
Nezlehcuji to, vím že to dokáže vyděsit a je to nepříjemné. Taky jsem ji brala a nebyla jsem schopna starat se o starší dítě. Bylo mi špatně na zvracení, potila jsem se, prospala jsem 2/3 dne
.
Jen si na to teď vzpomenu, tak mě polije pot. Ale stojí to za to a nám se díky Femare povedlo otěhotnět po několika letech.
Držím palce a přeji také odmenu za tohle trapeni ![]()
Zdravím, omlouvám se za anonym, ale je to pro mě dost intimní věc.
Abych to vzala od začátku… S manželem docházíme do ivf centra již druhým rokem. Já nemám vejcovody a ještě k tomu vvv dělohy. Teď nově mi Dr. naordinovala Femaru s estrofemem od 3.dc. Tuhle kombinaci (a hlavně Femaru beru poprvé). No a stalo se, že jsem jeden den dostala ms, kolem 3odpoledne a druhý den už jsem čekala od rána klasické menstruační bolesti, ale ono nic. Prostě jsem přestala krvácet. To se mi ještě nestalo, vždy mívám ms asi 6dni a silnou první tři dny a teď nic. Tak jsem volala do centra a bylo mi řečeno, že se to někdy stává a že mám normálně začít brát léky tak jak jsme byli domluvení. Ok neřešila jsem to a udělala co řekli. To byla první hodně divná věc v tomto cyklu. Druhá se stala dneska večer, když jsme s manželem měli sex. Po orgasmu jsem dostala šílené bolesti v podbřišku. Nemohla jsem se bolestí hnout. Nějak jsem se dobelhal na WC kde jsem nevěděla jestli budu mít průjem nebo jestli budu zvracet nebo co se bude dít. Když jsem si sedla na záchod oblil mě z té bolesti úplně ledový pot a bylo mi na omdlení. Dobelhala jsem se zpět do postele, kde mi akorát zvonilo v uších a když jsem se schoulila do klubíčka bolest břicha asi po 15minutach úplně ustoupila. Vůbec jsem nechápala co to mělo být. Nikdy dřív se mi nic podobného nestalo. Manžel byl tak vyděšený že chtěl volat sanitku.
Teď k otázce.. mohlo to být způsobeno Femarou? Nebo nějaké jiné zkušenosti? Nebo to může nějak souviset s tou jednodenní menstruací? Budu ráda za jakékoliv rady a zkušenosti. Opravdu mě to hrozně moc vylekalo a nerada bych aby se to znovu opakovalo. K lékaři jsem objednána příští týden, ale zatím mě zajímá co by to mohlo být.